ΔΕΥΑΗ: Νέα δίκτυα στον Κατσαμπά

137

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που προτάσσει ως καίριο η δημοτική Αρχή, είναι αυτό του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στον δήμο Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της γενικότερης στόχευσης για την αντικατάσταση και κατασκευή δικτύων, ο Δήμος Ηρακλείου και η Δημοτική Επιχείρηση προχωρούν το έργο κατασκευής δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στην οδό Τιμόθεου Καστρινογιαννάκη στον Κατσαμπά.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε διάστημα 15 ημερών, αφού εκκίνησαν στις 4 Ιουνίου, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τον ένα μήνα.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 400 μέτρων αγωγών αποχέτευσης με σωλήνες PVC σειράς 41 διαμέτρου D 200  χιλιοστών με τα αντίστοιχα φρεάτια επισκέψεως και τις παροχές – ιδιωτικές συνδέσεις.

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή τα προβλήματα της αποχέτευσης ήταν πολύ μεγάλα, καθώς ο υψηλός υδροφόρος ορίζοντας, ειδικότερα σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων, αλλά και η χρήση μη στεγανών βόθρων δημιουργούσαν σοβαρά ζητήματα στην ευρύτερη περιοχή, που έρχεται τώρα να επιλύσει το νέο έργο.

Τονίζεται ότι με την κατασκευή νέου δικτύου ακαθάρτων τα λύματα των κατοικιών θα διοχετευθούν σ΄ αυτό και θα οδηγούνται στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων. Το προτεινόμενο δίκτυο θα συνδεθεί σε υφιστάμενο δίκτυο ακαθάρτων στην οδό Δερβενακίων.

Σε σχέση με την εξέλιξη των εργασιών, πραγματοποιήθηκε ο συνοπτικός διαγωνισμός και όλες οι προβλεπόμενες από τις ισχύουσες διατάξεις ενέργειες για την ανάθεση του έργου, ενώ στη συνέχεια υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία Ανδρούλα Σουρούλλα & ΣΙΑ Ε.Ε, ύψους 35.400 ευρώ. Στην περιοχή παράλληλα τοποθετείται νέο δίκτυο ύδρευσης με σωλήνες πολυαιθυλενίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει