ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

351

Πρώτος στο μνημόσυνο ο υπουργός

Πρώτος πρώτος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο χθεσινό μνημόσυνο για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, σαν αύριο πριν ακριβώς από ένα χρόνο, που έγινε εκατόμβη νεκρών. Το μνημόσυνο τελέστηκε με πρωτοβουλία της εκκλησίας στη μνήμη όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι.

Ακολούθησε δέηση στην Αργυρά Ακτή, εκεί όπου δεκάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και βρήκαν μαρτυρικό θάνατο. Στο μνημόσυνο πάντως δεν εθεάθη ο γ. γ. ΠροΠο Κ. Τσουβάλας, για την επιλογή του οποίου εγκαλείται ο Μητσοτάκης, που τότε ζητούσε την παραίτησή του.

 

Εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας

Παρεμπιπτόντως, από τα συμπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί τα video, στα οποία ο σημερινός πρωθυπουργός από τη θέση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούσε την παραίτηση Τασούλα!

 

ο Γιάννης Κουράκης

Συζητάει για τις αλλαγές

Μπορεί ο Γιάννης Κουράκης να μην εξελέγη δήμαρχος Ηρακλείου αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να συνομιλεί με υπουργούς τους οποίους γνωρίζει για τις επικείμενες αλλαγές που σχεδιάζει το Υπουργείο Εσωτερικών για να κυβερνηθούν οι Δήμοι.

Και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο κ. Κουράκης, όπως διαβάζουμε και στη θέση του που δημοσιεύεται σε εσωτερική σελίδα, τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των δημάρχων, ακόμα και αν δεν έχουν την πλειοψηφία των συμβούλων, όπως γίνεται στα κράτη του εξωτερικού.

Ο ίδιος πάντως εκτιμά ότι η όποια ενίσχυση των δημάρχων δεν θα είναι αντίστοιχη των προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί.

Ο ταξίαρχος Σήφης Κανακουσάκης  πάντρεψε την κόρη του, Μαρία, με τον εκλεκτό της καρδιάς της, Βασίλη Μαυράκη

Χαρές για τον ταξίαρχο

Απερίγραπτη η χαρά για τον ταξίαρχο Σήφη Κανακουσάκη και τη σύζυγό του Ελευθερία Νηστικάκη, οι οποίοι πάντρεψαν την Παρασκευή την κόρη τους, Μαρία, με τον εκλεκτό της καρδιάς της, Βασίλη Μαυράκη.

Οι δύο νέοι  έλαμπαν από ευτυχία, με τους γονείς τους να τους καμαρώνουν συγκινημένοι.

Ως άψογοι οικοδεσπότες υποδέχθηκαν τους εκατοντάδες προσκεκλημένους τους σε γνωστό κέντρο στις Αρχάνες όπου οι χοροί κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με  τον Μανόλη Αλεξάκη και τη λύρα του.

 

Οι κουμπάροι και τα γενέθλια

Στην πίστα έσυραν τον χορό και οι κουμπάροι του ζευγαριού, Μανόλης και Μαρία Λεμπιδάκη και Μάνος Νικολαΐδης. Ο Σήφης Κανακουσάκης και η οικογένεια Λεμπιδάκη έχουν έρθει πλέον πολύ κοντά και τους συνδέει σχέση φιλίας και βαθύτατης εκτίμησης. Η βραδιά είχε και μία έκπληξη όταν η πανέμορφη νύφη ανέβηκε στην πίστα με μία τούρτα για τα γενέθλια του πατέρα της, εκφράζοντας την αγάπη και την υπερηφάνειά της προς το πρόσωπό του. Εκείνη από μικροφώνου και όλοι οι προσκεκλημένοι μαζί τραγούδησαν στον συγκινημένο Σήφη “χρόνια πολλά”.

 

@patris
Πάρκο πρασίνου οι φυλακές Κορυδαλλού που κατεδαφίζονται, σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του Κυριάκου. Να δω τον Αραβαντινό… δασοφύλακα και τίποτα στον κόσμο!
Dragatis

 

Επιβεβλημένες οι διορθώσεις στη Λότζια

Από πρώτη Σεπτεμβρίου η Λότζια κάνει μια νέα αρχή και είναι ευκαιρία να διορθωθούν κάποια πράγματα, που στοιχειώνουν τον Δήμο όχι μόνο τώρα αλλά εδώ και πολλά χρόνια.

Τα πράγματα που πρέπει να διορθωθούν έχουν αντίκτυπο στην αμεσότητα των λύσεων για θέματα που χρονίζουν και όμως δεν λύνονται, με την αβελτηρία και κάποιων διοικητικών παραγόντων που αποδεικνύονται τροχοπέδη.

Παρά την υποτιθέμενη εμπειρία και την υψηλή αμοιβή τους, στις κρίσιμες στιγμές δεν είναι εκεί… Φροντίζουν απλώς να τα έχουν καλά με όλες τις δημοτικές Αρχές, παρουσιάζοντας την κατάσταση στα μέτρα τους, παρασύροντας τους αιρετούς προϊσταμένους τους, αλλά και φοβικούς υφισταμένους τους.

Δυστυχώς η πόλη δεν έχει την πολυτέλεια για διατήρησή τους σε θέσεις- κλειδιά, που όμως δεν ανοίγουν… λύσεις που έχει ανάγκη ο Δήμος και οι δημότες.

 

Η γιορτή του Θραψανιώτη Αγγειοπλάστη

Πολύς κόσμος στη… βεντέμα

Η γιορτή του Θραψανιώτη Αγγειοπλάστη συγκέντρωσε και φέτος πολύ κόσμο στο όμορφο χωριό της Πεδιάδας, εκεί που οι απόγονοι των Μινωιτών φτιάχνουν σύγχρονα… θαύματα με τον πηλό και την κεραμική, τέχνη την οποία έχουν εξελίξει και έχουν κάνει δεύτερη φύση τους.

Χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία και φέτος να δουν τη… βεντέμα και ν’ απολαύσουν τις συνοδές εκδηλώσεις, που έχουν γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια. Εκδηλώσεις που τυγχάνουν και της στήριξης της Περιφέρειας Κρήτης, όπως διακρίνουμε στη φωτογραφία με την παρουσία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη, του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη και του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα Αθλητισμού Νίκου Συριγωνάκη.

 

Ο νέος προέδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας

Ο πρόεδρος και το Ηράκλειο

Πόσοι άραγε γνωρίζουν την σχέση του νέου προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, με το Ηράκλειο, σε δημοτικό σχολείο του οποίου έβγαλε και τις δύο πρώτες τάξεις;

Ο πατέρας του σημερινού προέδρου της Βουλής, Αναστάσιος, διετέλεσε νομάρχης Ηρακλείου τη διετία πριν τη Χούντα, 1965- 1967.

Μάλιστα νωρίτερα, το 1963, είχε διατελέσει και νομάρχης Λασιθίου.

 

Το ζευγάρι, η Χριστίνα Μακράκη και ο Γιώργος Βλαχάκης, έκλεισαν 10 χρόνια γάμου και γιόρτασαν την επέτειό τους με  ένα ξεχωριστό πάρτι  με Μπίγαλη και Πωλίνα

Επέτειο με Μπίγαλη και Πωλίνα

Είναι γονείς δύο υπέροχων παιδιών και πολύ αγαπημένοι. Φέτος έκλεισαν 10 χρόνια γάμου και γιόρτασαν την επέτειό τους με  ένα ξεχωριστό πάρτι με προσκεκλημένους συγγενείς και καλούς φίλους.

Τη βραδιά όμως απογείωσαν οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες του ζευγαριού, που ήρθαν στην Κρήτη αποκλειστικά για το επετειακό πάρτι.

Πρόκειται για τον Κώστα Μπίγαλη και την Πωλίνα, οι οποίοι εκτόξευσαν το κέφι στα ύψη. Το ζευγάρι, η Χριστίνα Μακράκη και ο Γιώργος Βλαχάκης, είναι από τους πιο ένθερμους φαν των δύο καλλιτεχνών και η παρουσία τους σε αυτήν την ξεχωριστή βραδιά ήταν το καλύτερο δώρο.

«Δέκα χρόνια γάμου! Αυτό το πάρτι ήταν μία υπόσχεση που είχαμε δώσει από την αρχή. Να είμαστε μαζί και να παραμείνουμε πάντα παιδιά!». Να τους ευχηθούμε να είναι πάντα έτσι αγαπημένοι και στα επόμενα επετειακά πάρτι με το καλό.

 

Οι αξιώσεις

Νέος γύρος επαφών του δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων, που, όπως γράφαμε τις προάλλες, θα γίνει με τη συμμετοχή και συνεργατών του κ. Λαμπρινού αλλά και των επικεφαλής, για πιο σφαιρικές και διευρυμένες συζητήσεις.

Ο Λαμπρινός πάντως καλά το κάνει και ψάχνει τις συνεργασίες μη περιμένοντας τις αλλαγές που έχει υποσχεθεί η νέα τάξη πραγμάτων για την κυβερνησιμότητα των Δήμων. Αλλαγές που δεν αποκλείεται ν’ ακυρώνουν τις φιλοδοξίες και τις αξιώσεις πολλών για θέσεις και οφίτσια…

 

Ανυπακοή

Το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη θα κάνει αντιπολίτευση με… ρεαλιστική υπακοή, όπως μας πληροφόρησε η βουλευτής Σοφία Σακοράφα κατά την τοποθέτησή της στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Δεν ξέρω γιατί, αλλά όταν μπαίνει στη συζήτηση ο ρεαλισμός, βλέπω συστημικούς να ξεπηδούν από δω και από κει…

 

Η… Αλικαρνασσός

Ε, όχι και alter ego της Μυκόνου το Μπουντρούμ της Τουρκίας!

Γι’ αυτό τουλάχιστον προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι, παρουσιάζοντας τον προσιτό προορισμό να γνωρίζει μεγάλες πιένες, καθώς το βαλάντιο για τη Μύκονο είναι πανάκριβο και φυσικά δεν είναι για όλους. Για τους ίδιους η… Αλικαρνασσός, η πατρίδα του “Πατέρα τής Ιστορίας”, του Ηροδότου, είναι μια καλή και φθηνή λύση, μόλις 10 ναυτικά μίλια από την Κω.

 

Η ομιλία

Για μια ακόμα χρονιά ο ακαδημαϊκός καθηγητής Θεοδόσης Π. Τάσιος θα βρεθεί στα μέρη μας για μια ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα: «Τα αυτόματα (αυτοματισμοί) στην Αρχαία Ελλάδα και οι σύγχρονοι προβληματισμοί για την τεχνητή νοημοσύνη». Η εκδήλωση, που έχει τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί στις 8:00 το βράδυ της Πέμπτης, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Knossos Beach» των αδελφών Γιώργου και Γιάννη Λογιάδη στο Κοκκίνη Χάνι, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούν κάθε χρόνο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει