Τηλεφωνική επικοινωνία Γιούνγκερ – Μητσοτάκη για τον Σχοινά

211

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Ερωτηθείσα για το περιεχόμενο της συνομιλίας, η κ. Αντρέεβα ανέφερε ότι το βασικό θέμα ήταν η πρόταση του Μαργαρίτη Σχοινά από την κυβέρνηση για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου.

Η κα Αντρέεβα δήλωσε περήφανη για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προτείνει τον Μαργαρίτη Σχοινά.

«Ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπηρετεί την Ευρώπη εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες από διάφορες θέσεις, όπως αυτή του ευρωβουλευτή, του επικεφαλής γραφείων επιτρόπων και του επικεφαλής εκπροσώπου της Επιτροπής. Το ότι θα συνεχίσει να την υπηρετεί είναι μία φυσική και καλοδεχούμενη εξέλιξη.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία» σημείωσε η κ. Αντρέεβα, ενώ ανακοίνωσε ότι σε συμφωνία με τον πρόεδρο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο κ. Σχοινάς στο εξής θα επικεντρωθεί μόνο στα καθήκοντά του ως αναπληρωτή διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας της Επιτροπής, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ανάδειξή του ως επιτρόπου. Η κ. Αντρέεβα θα αναλάβει τα καθήκοντα της επικεφαλής εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει