Στη φυλακή μετά την απολογία για τη φρίκη

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ S. EATON

959

Να τιμωρηθεί παραδειγματικά, αναγνωρίζοντας το κακό που έχει προκαλέσει, ζήτησε από τις δικαστικές Αρχές ο 27χρονος βιαστής και δολοφόνος της  Αμερικανίδας Suzanne Eaton.

Ο Γιάννης Παρασκάκης στη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του περιέγραψε καρέ-καρέ το χρονικό της φρίκης, επαναλαμβάνοντας όσα είχε ομολογήσει προανακριτικά ενώπιον των αστυνομικών της Ασφάλειας Χανίων, για το πώς «εξουδετέρωσε» την άτυχη Αμερικανίδα ενώ περπατούσε στο δρόμο και όλα όσα αρρωστημένα ακολούθησαν στο σημείο του πρώην γερμανικού καταφυγίου.

Όπως έχει γράψει η «Π», την πρώτη φορά που ο 27χρονος χτύπησε με το αυτοκίνητο του τη Suzanne Eaton, η γυναίκα τραυματισμένη και σοκαρισμένη έπεσε στο οδόστρωμα με τα γόνατα, κοιτώντας προς το αυτοκίνητο, του δράστη. Ο ίδιος περιέγραψε ότι η γυναίκα βογκούσε, δεν πρόλαβε να ψελλίσει το παραμικρό.

Τότε την χτύπησε μία ακόμα φορά με το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να την τραυματίσει σοβαρά στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Πλημμυρισμένη στο αίμα, με σπασμένη γνάθο και οστά, ο 27χρονος κατέβηκε με αστραπιαίες κινήσεις και την φόρτωσε σε εμβρυϊκή στάση στο πορτ-παγκάζ, χρησιμοποιώντας το πανί της ομπρέλας θαλάσσης.

Προανακριτικά είχε ισχυριστεί ότι στη διαδρομή προς Μάλεμε αντιλήφθηκε έναν χτύπο προερχόμενο πιθανότατα από το πορτ-μπαγκάζ και μία φωνή. Όταν έφθασαν στην περιοχή της σπηλιάς, περιέγραψε ότι η Suzanne Eaton ήταν αναίσθητη, αλλά ζεστή.

Σύμφωνα με την περιγραφή της φρίκης, ο Γιάννης Παρασκάκης φέρεται να τη βίασε τρεις φορές σε διαφορετικές χρονικές φάσεις. Στις δύο τελευταίες περιγράφει ότι το σώμα της Αμερικανίδας ήταν παγωμένο.

Στη συνέχεια την έριξε στο καταφύγιο από την τρύπα του εξαερισμού μαζί με το πανί, το οποίο «σκάλωσε» και χρειάστηκε να το παρασύρει στο κενό με μία πέτρα που πέταξε.

Βέβαιος ότι το πτώμα δεν θα εντοπιζόταν ποτέ, κατευθύνθηκε στο νεκροταφείο της περιοχής για να καθαρίσει το πορτ-μπαγκάζ από τα ίχνη του εγκλήματος και της «βρομιάς» του, χρησιμοποιώντας χλωρίνη.

Επέστρεψε κανονικά στο σπίτι του, στη γυναίκα και στα δύο παιδιά τους, σαν μην τρέχει το παραμικρό. Τα ρούχα που φορούσε βρέθηκαν άπλυτα, ενώ στο παπούτσι του ανιχνεύτηκαν κηλίδες αίματος του θύματος.

Ο 27χρονος βιαστής και δολοφόνος της  Αμερικανίδας Suzanne Eaton Γιάννης Παρασκάκης
Αρνείται ότι έπνιξε την 60χρονη

«Δεν την έπνιξα»

Ο Γιάννης Παρασκάκης αρνείται ότι έπνιξε την Suzanne Eaton με τα χέρια του. Ισχυρίζεται ότι δεν τη στραγγάλισε αλλά ούτε και απόφραξε με τα χέρια του τη μύτη και το στόμα της. Αμέσως μετά την απόφαση προφυλάκισης, ο διορισμένος συνήγορος υπεράσπισης Παντελής Ζέλιος ένιωσε την ανάγκη να εκφράσει την οδύνη του απέναντι στην οικογένεια της Suzanne Eaton.

Και ο ίδιος  με δυσκολία μπόρεσε να αναφερθεί σε κάποιες πτυχές της φρικτής αυτής υπόθεσης. Τόνισε ότι ο εντολέας του επιβεβαίωσε τα όσα είχε ομολογήσει στην Ασφάλεια Χανίων. Ισχυρίστηκε ότι εκείνη την ημέρα δεν βγήκε στο δρόμο για να βιάσει και να σκοτώσει. Δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα. Όμως από ένα σημείο και μετά «όλα έγιναν μηχανικά».

Ο Γιάννης Παρασκάκης είχε βγει εκείνη την ημέρα για να μαζέψει ξύλα ώστε να φτιάξουν κλουβιά για τα πουλιά. Εκεί του ήρθε η σεξουαλική διέγερση και βγήκε στο δρόμο για να ψάξει κάποια γυναίκα ώστε να συνευρεθούν ερωτικά, ισχυρίστηκε. Δεν βρήκε και έτσι στοχοποίησε την άτυχη Αμερικανίδα.

Η άτυχη Suzanne Eaton
Η άτυχη Suzanne Eaton

Για το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο δεν κρατούσε μαζί του, ισχυρίστηκε ότι δεν το πήρε επειδή δεν ήταν φορτισμένο και όχι για κάποιο άλλο λόγο.

Από την πλευρά της υπεράσπισης, ζητήθηκε η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Για το παρελθόν του 27χρονου και επειδή υπάρχουν καταγγελίες για απόπειρες επιθέσεων σε άλλες γυναίκες, ο Γιάννης Παρασκάκης ισχυρίζεται ότι ουδέποτε επιχείρησε στο παρελθόν να βιάσει ή να σκοτώσει. Παραδέχτηκε μόνο ότι είχε τάση να παρενοχλεί σεξουαλικά γυναίκες.

Πάντως ακόμα και σήμερα δεν έχει προσδιοριστεί αν ο ασφυκτικός θάνατος της Suzanne Eaton προκλήθηκε λόγω απόφραξης ή αν προήλθε από τα κατάγματα στα πλευρά σε συνδυασμό με τη θέση που βρέθηκε το σώμα της κατά την πτώση της στη σπηλιά. Η περιγραφή που υπάρχει είναι ότι βρέθηκε με το πρόσωπο στο χώμα. Αυτά όλα αναμένεται να προσδιοριστούν με την ολοκλήρωση των εξετάσεων και τις απαντήσεις που θα έρθουν. Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο η Suzanne Eaton να βρισκόταν ακόμα εν ζωή όταν ο Παρασκάκης πέταξε το σώμα της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει