Στα έργα του νέου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου ο Κ. Μαμουλάκης

187

Στην τελική ευθεία οδεύει η κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου, όπου βρέθηκε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, προκειμένου να διαπιστώσει την εξέλιξη των εργασιών.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον ανάδοχο για την πορεία των εργασιών κατασκευής των δεξαμενών ύδρευσης και πυρασφάλειας, καθώς και της διαμόρφωσης του χώρου στάθμευσης, ενώ συνομίλησε και με κατοίκους της περιοχής.

Όπως είναι γνωστό, το νέο δημοτικό σχολείο Γαζίου, με προϋπολογισμό 4.500.000 ευρώ,  περίπου μαζί με την αγορά του οικοπέδου και χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, έχει δυναμικότητα 360 μαθητών και περιλαμβάνει 13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο και 4 αίθουσες εργαστηρίων (φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών), ενώ θα διαθέτει επίσης γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ.

Το νέο σχολείο καλύπτει όλους τους κανονισμούς προσβασιμότητας, ενσωματώνει σ’ ένα κτιριακό συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες και ενισχύει το αίσθημα συνοχής της μαθητικής κοινότητας.

Η ανέγερσή του γίνεται σε οικόπεδο 3.000 τ.μ. περίπου στην οδό Ελευθερίας αρ. 49, το οποίο έχει αγοραστεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα και με την μερική οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει