ΕΛ.ΑΣ.: Κρητικός Αρχηγός μετά από 23 χρόνια

ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ

1.254

Η περίπτωση του Μιχάλη Καραμαλάκη αποτελεί φαινόμενο στα αστυνομικά χρονικά. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Η τοποθέτησή του στην κορυφή της ιεραρχίας της ΕΛΑΣ στη θέση του Αρχηγού ήταν…δρομολογημένη χρόνια πριν.

Μία μακρά διαδρομή που, παρά τους «σκοπέλους» που υπήρξαν κατά διαστήματα, εκείνος κατάφερε να την τερματίσει επιτυχώς και να αναρριχηθεί στην κορυφή. Η ανάληψη της Αρχηγίας της ΕΛΑΣ από τον Μιχάλη Καραμαλάκη ήταν για πολλούς αναμενόμενη, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις κανείς ποτέ δεν μπορεί να προεξοφλεί.

Στις προηγούμενες κρίσεις υπήρχαν κάποια γκρίζα σύννεφα, όμως και πάλι ο Μιχάλης Καραμαλάκης κατάφερε να υπερπηδήσει εμπόδια και τρικλοποδιές και να παραμείνει στη θέση του υπαρχηγού, με το βλέμμα πλέον ευθεία στο ανώτατο σκαλί της πυραμίδας.

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για εκείνον χθες, το επιστέγασμα μίας πορείας που άρχισε να μετράει αντίστροφα από την τοποθέτηση του στη θέση του αστυνομικού διευθυντή Ηρακλείου, τον Μάρτιο του 2012.  Από την περίοδο εκείνη και μετά ήταν σαν να πάτησε… γκάζια, με εξαίρεση κάποια δύσκολα διαστήματα που τα πράγματα ήταν κάπως ρευστά, όμως οι συγκυρίες και πάλι ήταν με το μέρος του.

Από την Κρήτη μέχρι τον Βορρά όπου υπηρέτησε πριν κατέλθει στην Αθήνα ως επιτελάρχης, ο Ηρακλειώτης Αντιστράτηγος είχε την ευθύνη διαχείρισης κρίσιμων επιχειρήσεων και υποθέσεων. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του ξέρουν ότι είναι απαιτητικός, όμως είναι και ένας αξιωματικός που δείχνει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που έχει επιλέξει να βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά, ξέρει ότι δεν βρίσκονται τυχαία εκεί και τους στηρίζει.

Για την Κρήτη η τοποθέτησή του στη θέση του Αρχηγού θεωρείται ευτυχής συγκυρία και υπάρχουν πολλές προσδοκίες εντός και εκτός ΕΛΑΣ. Μετά από 23 ολόκληρα χρόνια αναλαμβάνει και πάλι τα ηνία της Αστυνομίας Κρητικός. Άλλωστε ο νυν Αρχηγός είναι αγαπητό πρόσωπο στην κρητική κοινωνία. Από την στιγμή που ανακοινώθηκε επίσημα η τοποθέτησή του τα τηλέφωνα πήραν «φωτιά» για να τον συγχαρούν.  Επιπλέον ως συνδικαλιστής έχει καλή επαφή με τις συνδικαλιστικές ενώσεις και πάντα το γραφείο του ήταν ανοιχτό.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στο νέο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη. «Είναι μεγάλη τιμή για την Ένωσή μας, για την τοπική Αστυνομία και για ολόκληρο το νησί, που μετά από 23 έτη (1993-1996, Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος κ. Εμμανουήλ Χουρδάκης) αναλαμβάνει ξανά τα ηνία του σώματος ένας συντοπίτης μας και άξιος Αξιωματικός.

Η εμπιστοσύνη της Πολιτείας με τη διατήρηση και την ανέλιξη  του κ. Αρχηγού τα τελευταία έτη στα ύπατα αξιώματα της ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνύει την αναγνώριση των προσπαθειών του, της εργατικότητάς του, της μεθοδικότητάς του αλλά και της προσφοράς του στην ελληνική κοινωνία και στην ασφάλεια της χώρας μας κάτω μάλιστα από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω των  καταστάσεων που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια σε εθνικό επίπεδο.

Από πλευράς μας, θα θέλαμε να ευχηθούμε στον κ. Αρχηγό κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του δηλώνοντας ως συνάδελφοι και παλιοί συνεργάτες ότι θα σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφαλείας των συμπολιτών μας αλλά και για τη διατήρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στις υψηλότερες θέσεις στην εμπιστοσύνη τους μεταξύ των θεσμών του Κράτους».

Αγωνία για τον Κώστα Λαγουδάκη, καθώς ο σεισμός «πάγωσε» τις κρίσεις

 Ο σεισμός της Αθήνας «φρέναρε» τις κρίσεις

Και ενώ όλα εξελίσσονταν κανονικά για τις κρίσεις των Αντιστράτηγων, η ισχυρή σεισμική δόνηση στην Αθήνα έφερε τα πάνω-κάτω και αναπόφευκτα η διαδικασία «πάγωσε».

Σε επίπεδο Κρήτης υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Κώστα Λαγουδάκη, ο οποίος φέρεται να προάγεται σε Αντιστράτηγο και να αναλαμβάνει καίρια θέση, ίσως αυτή του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Κώστας Λαγουδάκης αγαπά την Αστυνομία και στην υπηρεσιακή του διαδρομή έχει αποδείξει ότι τόσο ως αξιωματικός όσο και ως άνθρωπος είναι άριστος.

Πάντα κοντά στο προσωπικό, με σεβασμό πάνω απ’ όλα, μέσα σε όλες τις υποθέσεις, στον πυρήνα των ερευνών, αεικίνητος.

Η υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη υπήρξε αναμφίβολα κορυφαία στη μέχρι τώρα σταδιοδρομία του, ενώ οι τρέχουσες κρίσεις συνέπεσαν με την εξιχνίαση της συνταρακτικής υπόθεσης της δολοφονίας της Suzanne Eaton καθώς είχε την εποπτεία των ερευνών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει