Εγκαινιάστηκε η Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου

969

Στην συνεργασία Περιφέρειας, φορέων με την κεντρική διοίκηση για την ενδυνάμωση του αγροκτηνοτροφικού τομέα, αλλά και στις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης στην ανάδειξη και προώθηση των πιστοποιημένων κρητικών προϊοντων, της παραδοσιακής Κρητικής διατροφής-κουζίνας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εγκαινιάζοντας πριν λίγο στον Δήμο Μινώα, μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη την 13η Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, Βουλευτών, δημάρχων, περιφερειακών-δημοτικών συμβούλων, φορέων, πολυάριθμων εκθετων, και εκατοντάδων επισκεπτών, τους οποίους καλωσόρισαν στους χαιρετισμούς τους οι κ.κ. Αρναουτάκης, Αυγενάκης,ο Μητροπολίτης κ. Ανδρέας, ο Δημαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκη, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηριου και νεοεκλεγμένος δημαρχος Μινώα Μανόλης Φραγκάκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Δημαρχος Ηρακλειου Βασιλης Λαμπρινός, οποίοι παράλληλα αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα της έκθεσης, στο τρίπτυχο: ταυτότητα, ποιότητα, ανταγωνιστικότητα των προϊοντων, και στην ανάγκη ενδυνάμωσης του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα στο νησί.

Ειδικότερα ο περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του τόνισε τις προσπάθειες της Περιφέρειας για τη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με την τοπική ανάπτυξη, “δημιουργώντας ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών, ικανών να διασυνδέουν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, τους τρεις βασικούς πυλώνες, που αποτελούν την ατμομηχανή της ανάπτυξης της Κρήτης, τον πρωτογενή τομέα, τον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού”.

Μάλιστα στην ομιλία του ο κ. Αρναουτάκης αναφερόμενος στους στόχους και τις δράσεις της Περιφέρειας επισήμανε μεταξύ άλλων: «Στόχος μας η δημιουργία αναπτυξιακών εργαλείων, τα οποία αφ’ ενός θα λειτουργήσουν για τη ενδυνάμωση των παραγωγικών αυτών κλάδων και αφετέρου, θα αποτελέσουν κίνητρα  για την προσέλκυση και επιστροφή των νέων ανθρώπων στην ενδοχώρα. Παράλληλα και μέσα από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, έχουμε προχωρήσει ήδη στην πιστοποίηση εκατοντάδων προϊόντων και επιχειρήσεων.

Την ίδια στιγμή χρηματοδοτήσαμε και συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε δεκάδες αρδευτικά έργα μεταβάλλοντας ουσιαστικά την παραγωγική δυνατότητα του νησιού. Αποδεικνύουμε έτσι, πως για την Περιφέρεια  Κρήτης η Αγροτική Οικονομία και γενικότερα ο Γεωργικός Τομέας, δεν αποτελούν απλά μια οικονομική δραστηριότητα…».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει