ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

881

Υπερβολικά εγκώμια για τον επίτροπο

Πάντα της υπερβολής στην Ελλάδα. Τα όσα εγκωμιαστικά λέγονται και γράφονται για τον Μαργαρίτη Σχοινά, που η κυβέρνηση θα προτείνει για τη θέση του νέου επιτρόπου στις Βρυξέλλες, με ξεπερνούν.

Αν δώσεις βάση στον καταιγισμό των δημοσιευμάτων θα νομίσεις ότι ο μέχρι πρότινος επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ε.Ε. είναι κάτι σαν… Μεσσίας!

Είναι αυτός που έβαλε τον θεμέλιο λίθο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Αφήστε δε που τότε που ήταν ευρωβουλευτής… στρίμωξε στα σκοινιά τον τότε πρόεδρο του EurogroupΖαν Κλοντ Γιούνγκερ, που όταν έγινε πρόεδρος της Κομισιόν εκτίμησε τη στάση του αγωνιστή Έλληνα και τον έκανε… γραφείο Τύπου του.

Αλλά ας μην είμαστε και αχάριστοι. Στην κρίση του 2015, όταν ήμασταν στο χείλος του Grexit, oΣχοινάς μάς έσωσε που έπεισε τον Γιούνκερ να μας κρατήσει. Και αφήστε τον Τσίπρα να βγάζει έρπητα στα χείλη!

 

 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μάχη κατά του… λαϊκισμού

Κατευθύνσεις στους βουλευτές της ΝΔ έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Εκτός από το τρίπτυχο ”σεμνότητα, ταπεινότητα και δουλειά”, τους κάλεσε σε μια αέναη μάχη κατά του λαϊκισμού.

Θα έχει πάντως ενδιαφέρον να δούμε τα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά το τελευταίο.

Διότι δεν είναι και εύκολο πράγμα, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια στην αντιπολίτευση, όπου ο «γαλάζιος» λαϊκισμός πήγαινε σύννεφο και συναγωνιζόταν στα ίσια αυτόν του Τσίπρα, να καταπνιγεί!

 

Αυτός κάνει παιχνίδι

Είναι λογικό στην παρούσα φάση το πάνω χέρι να το έχει ο Μητσοτάκης.

Πρωθυπουργός ολίγων ημερών, αυτοδύναμος, με άνεση κινήσεων και αλλαγών, κάνει ό,τι θέλει στην πολιτική σκακιέρα.

Η τοποθέτηση υπουργών και γενικών γραμματέων εκτός κομματικής επετηρίδας μπορεί κάλλιστα να βαπτιστεί ως διεύρυνση, άσχετα αν ήταν μια κίνηση τακτικής προαποφασισμένη, προκειμένου η ΝΔ να δείξει ένα διαφορετικό προφίλ και να αποστομώσει όσους μιλούσαν για… Δεξιά παλινόρθωση.

 

…την μπουκιά από το στόμα

Το θέμα είναι ότι όσο ο Κυριάκος παίρνει πόντους, χάνει ο Αλέξης, που βλέπει τον πρωθυπουργό να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα. Εντάξει, το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ δεν ήταν στο targetgroupτου Τσίπρα, αλλά όσο να ‘ναι δημιουργεί ένα κλίμα στον κόσμο. Ενώ όλοι περίμεναν μετά τις εκλογές το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ να πάει μονοκούκι στον ΣΥΡΙΖΑ για την αντεπίθεση, βλέπουν τον Κυριάκο να κάνει παιχνίδι με τα πρώην “πράσινα” στελέχη.

 

Θα υπάρξει μέριμνα;

Αλήθεια, με τα δημόσια κτήρια στη Δικαιοσύνης ασχολείται κανείς ή περιμένουν να καταρρεύσουν για να μαζέψουν τα συντρίμμια τους; Δεν αποτελεί μείζον θέμα για τον Δήμο να διασφαλίσει τη χρήση τους και να τους αποδώσει λειτουργικές χρήσεις; Και κάτι ακόμα: σε περίπτωση που καταρρεύσουν, οι αναπλάσεις θα είναι δώρον άδωρον.

 

@patris
Μάλλον τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήθελε να δοκιμάσει χθες ο Εγκέλαδος.
Tselentis

 

Σύγχυση με τον νέο Ποινικό Κώδικα

Φαίνεται πως ο νέος Ποινικός Κώδικας έχει φέρει τα πάνω κάτω και στο κομμάτι των τροχονομικών ελέγχων και συνεπειών.

Στην Τροχαία Ηρακλείου, μαθαίνω, υπάρχει μια σύγχυση με τις πολλές αλλαγές που μεταφράζεται σε αδυναμία χειρισμού των ελεγχόμενων σε κάποιες περιπτώσεις. Γι’ αυτό και έχει ζητηθεί συνδρομή της Εισαγγελίας, προκειμένου να διευκρινιστούν κάποια γκρίζα σημεία. Όμως και σε επίπεδο Δικαιοσύνης δεν λείπουν οι απορίες για τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Και εκκρεμεί βέβαια και η πιθανότητα κάποιων αλλαγών από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός με τον υπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη

Μόνο βουνό με βουνό δεν σμίγει!

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη Τρίτη ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός με τον υπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, από την οποία όλοι περιμένουν πολλά.

Καταρχάς είναι φανερό ότι και οι δύο πλευρές είναι διατεθειμένες να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στις μεταξύ τους σχέσεις, μετά τη λήξη του «ψυχρού πολέμου», την οποία σηματοδοτεί το εκλογικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών.

Όπως είναι γνωστό, αμέσως μετά την επανεκλογή του κ. Λαμπρινού, ο κ. Αυγενάκης έσπευσε να συγχαρεί τον δήμαρχο Ηρακλείου και να του ευχηθεί “καλή θητεία και καλή συνεργασία”, την οποία όλοι περιμένουν να δουν και στην πράξη.

Σημειολογικά έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον το γεγονός ότι το ραντεβού έκλεισε με πρωτοβουλία του  προέδρου της Αθλητικής Εταιρείας του Δήμου, Κώστα Βαρδαβά, ο οποίος και θα δώσει το “παρών” στη συνάντηση.

 

Ο κ. Γ. Μαρινάκης επανεξελέγη στο Ρέθυμνο

Έδειξε προθέσεις  ο δήμαρχος

Μπορεί η χθεσινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης να μην είχε ειδήσεις, αλλά έδειξε προθέσεις… Προθέσεις για τη θέση του νέου προέδρου, που σήμερα κατέχει ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Από τη γλώσσα του… σώματος στη χθεσινή συνεδρίαση, αυτός που έδειξε να ενδιαφέρεται για την προεδρία είναι ο δήμαρχος Ρέθυμνου Γιώργος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης, που ετοιμάζεται για την τέταρτη θητεία στο Ρέθυμνο, δεν είπε κάτι σχετικό, αλλά ο λόγος του και η διαχείριση των αντιπολιτευόμενων στην παρούσα κατάσταση, ερμηνεύτηκε από κάποιους ως ξεκάθαρο ενδιαφέρον ενόψει των νέων αρχαιρεσιών.

 

Η 90ή τελετή ορκωμοσίας στο κατάμεστο ανοιχτό αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης

Μια λαμπρή τελετή ορκωμοσίας

Μια ακόμη τελετή ορκωμοσίας, η 90ή, ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο ανοιχτό αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης, σ’ ένα όπως πάντα εορταστικό κλίμα, με ανάμικτα για τους φοιτητές, γονείς και πανεπιστημιακούς δασκάλους συναισθήματα.

Στην τελετή ορκίσθηκαν και απονεμήθηκαν από τον κοσμήτορα της Σχολής, Γεώργιο Μ. Κοντάκη, πτυχία σε 111 αποφοίτους της Ιατρικής Σχολής, σε 10 διδάκτορες και σε 39 αποφοίτους των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών.

 

Τέρμα

Εντάξει, ως εδώ, να κοπεί η πλάκα! Δεν μπορεί οτιδήποτε κακό να συμβαίνει να το συνδέουμε με την άνοδο του Μητσοτάκη στην εξουσία και να εφοδιαζόμαστε με σκόρδα για να μην μας βρει άλλο κακό. Ναι, συνέβησαν διάφορα μακάβρια και ακραία το τελευταίο διάστημα, αλλά γιατί σώνει και καλά να φταίει ο Κυριάκος, στον οποίο έχουμε κιόλας αποδώσει την γκαντεμιά που λέγετε ότι συνόδευε τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη; Νομίζω δεν είναι πια αστείο…

 

Πενιά…

Πάντως, ανεξάρτητα από τις συζητήσεις που γίνονται για την επόμενη ημέρα στη Λότζια, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι κάποιοι συμπεριφέρονται σαν να έχουν με βεβαιότητα ανανεώσει την παραμονή στις καρέκλες τους και δεν παίζουν ούτε πενιά … στους τομείς ευθύνης τους. Δεν ξέρω αν έχουν εξασφαλίσει ασυλία προσωπικά από τον δήμαρχο, αλλά από τους πολίτες δεν θα έχουν, αν συνεχίσουν αυτή την τακτική, διότι τα προβλήματα γιγαντώνονται και απαιτούν λύσεις …

 

Αυθαίρετα

Μας μετέφερε προχθές αναγνώστης της «Π» την κατάσταση που επικρατεί στα πρώην σφαγεία, όπου υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές από Ρομά, οι οποίες έχουν μπλοκαριστεί μετά από παρεμβάσεις της Δημοτικής Αστυνομίας.

Το ζήτημα όμως είναι ότι τα παράνομα αυτά κτίσματα παραμένουν στη θέση τους, δεν κατεδαφίζονται και η διαχείριση αυτή αποτελεί κακό προηγούμενο, διότι ουσιαστικά νομιμοποιεί την αυθαιρεσία και αυτό είναι το μήνυμα που περνά στην κοινωνία.

 

Ο καταυλισμός

Πάντως ,γενικά στο θέμα των Ρομά η Λότζια έχει δείξει ότι έχει κατεβάσει ρολά και δεν ασχολείται στο ελάχιστο με το ζήτημα της μετακίνησης του καταυλισμού, διότι κάποιοι προφανώς πιστεύουν ότι θα λυθεί μόνο του… ή μόνο από τον επενδυτή στον οποίο έχει παραχωρηθεί ο χώρος.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει