ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΣΧΟΙΝΑΣ: Ο επόμενος Έλληνας επίτροπος στις Βρυξέλλες

230

Τον Μαργαρίτη Σχοινά θα προτείνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για επίτροπο της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «Η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδος στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Για την απόφαση του αυτή ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει άμεσα τη νέα πρόεδρο του Κολλεγίου των Επιτρόπων κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς ήταν εκείνος που είχε καταφέρει το 2015 να πείσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, ενώ έχει σπουδές στην Μπριτζ στο Βέλγιο.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς άρχισε την εργασία του σε γραφεία Επιτρόπων στις κοινότητες ενώ βρέθηκε σύντομα στο στενό περιβάλλον του Γιούνκερ. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ήταν ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για το διάστημα από το 2007 έως και το 2009.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς έχει διαχειριστεί αρκετές κρίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση από διάφορα πόστα, ανάμεσα στις οποίες και η διαπραγμάτευση για το μεταναστευτικό. Κατά κοινή ομολογία θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει