Επιστροφή στην κανονικότητα. Kαι τώρα;

418
της Ελένης Μανιωράκη-Ζωιδάκη*

Τόσα χρόνια τώρα, Έλληνα, σε στόλισαν τόσες φορές με το κοσμικό επίθετο του φασίστα και ρατσιστή που τελικά το εξέλαβες  σαν τιμητικό παράσημο και το επιδείκνυες με καμάρι για να δείξεις ότι έμεινες προσηλωμένος στις αιώνιες αξίες της φυλής σου.

Τώρα με την αλλαγή (της χιλιοστής εξηκοστής πέμπτης, λέω εγώ) σελίδας που γυρίζει  η Ελλάδα, φοβάσαι και με το δίκιο σου μήπως σου αφαιρέσουν την τιμητική αυτή διάκριση που τόσα χρόνια φόρεσες  κατάσαρκα, διακριτικό παράσημο του Έλληνα πατριώτη. Δεν λέω, στην αρχή γνωρίζοντας την αληθινή έννοια των λέξεων να έγινες  έξω φρενών.

Σιγά σιγά όμως άλλαξες διάθεση.

Γιατί  κατάλαβες ότι σε φώναξαν φασίστα  και ρατσιστή:

Όταν είπες πως η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και  το Αιγαίο ανήκει  στην Ελλάδα.

Όταν αντέδρασες για το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ.

Όταν φώναζες για τη Μακεδονία. Εδώ βέβαια σε ονόμασαν και  ετερόκλητο όχλο και χρυσαυγίτη.

Όταν φώναζες γιατί έκαναν την χώρα ξέφραγο αμπέλι και μπαινόβγαινε εκτός από τους πρόσφυγες κι ο κάθε καταζητούμενος στην χώρα του, χωρίς κανέναν έλεγχο σχίζοντας επιδεικτικά τα έγγραφά του στην ακτή σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες. Όταν αναρωτήθηκες γιατί οι Σύροι δεν μετακινούνται προς τις ελεύθερες περιοχές της πατρίδος τους και ριψοκινδυνεύουν την ζωή των παιδιών τους στην θάλασσα.

Κι ειδικά που τόλμησες να αναρωτηθείς γιατί το 80% τουλάχιστον όπως παραδέχτηκε και ο Μουζάλας ήταν άνδρες σε μάχιμη ηλικία και δεν έμειναν πίσω να υπερασπιστούν τους γονείς, την γυναίκα, τα παιδιά, την πατρίδα τους αλλά έσπευσαν  για λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας σου.

Όταν αναρωτήθηκες γιατί να μπαίνουν άτομα από 77 χώρες του κόσμου και  γιατί δεν υπάρχουν πρόσφυγες από την Αιθιοπία που τα παιδάκια κυριολεκτικά λιμοκτονούν, φασίστας γιατί τόλμησες να αναρωτηθείς. Εχθρός σου όμως, δεν κατάλαβαν δεν ήταν οι μετανάστες, θύματα είναι κι αυτοί αλλά το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης.

Όταν διαμαρτυρήθηκες γιατί έγινε η γειτονιά σου γκέτο, ήσουν φασίστας και ρατσιστής σεσημασμένος.

Με το που τόλμησες να ψελλίσεις πως χιλιάδες Έλληνες είναι στο δρόμο, γιατί η καλή κυβέρνηση με ηλεκτρονικούς αντισυνταγματικούς πλειστηριασμούς τους πέταξε έξω από τα σπίτια τους  ενώ άλλοι ζουν σε ξενοδοχεία και μεζονέτες με τις δικές σου εισφορές και λιάζονται και ζήτησες την ίδια μεταχείριση και για τους Έλληνες, ήσουν καραφασισταριό. Κι αν τα χρήματα τα δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί δεν τους τα έδωσε στην πατρίδα τους, αλλά τους έστειλε να καταλάβουν την δική σου.

Όταν διαμαρτυρήθηκες γιατί η κόρη σου δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει έξω όταν νύχτωνε.

Αλλά και όταν τόλμησες να διαμαρτυρηθείς για την φρικτά κακοποιημένη Μυρτώ που έμεινε φυτό το κοριτσάκι! Ε, τώρα δεν το συζητάμε! Ήταν φρικτά ρατσιστικό.

Όταν τρόμαξες με το να βλέπεις στον δρόμο, στην γειτονιά σου συμπλοκές και μαχαιρώματα, σε είπαν  και ξενοφοβικό.

Ειδικά πρόσφατα που άλλαξαν και τον ποινικό κώδικα και αμόλησαν 2.500 καταδίκους κι  που έκαναν και την τρομοκρατία πλημμέλημα, τσιμουδιά αρχιρατσιστή που δεν σέβεσαι τις ευάλωτες ομάδες.

Όταν αντέδρασες για το Τέμενος (αντί για τζαμί) μιας και δίνει δικαιώματα εδαφικά και πολιτικά  στην καρδιά της πατρίδος σου, φασίστας ήσουν.

Κι ακόμα πιο φασίστας που τολμάς και αμφισβητείς  τις ουρανοκατέβατες  ΜΚΟ λέγοντας ότι έγιναν κράτος εν κράτει και όχι μόνο!

Όταν σου αφαίρεσαν από τα σχολικά τον Θουκυδίδη, τόλμησες και το ανέφερες! Το ίδιο και με τους συνωστισμούς! Και τους Περσικούς πολέμους και με την μινωική εποχή εντελώς εξαφανισμένη από τα σχολικά εγχειρίδια. Και με την ΑΝΤΙΓΟΝΗ. Γιατί αυτή διδάσκει αντίσταση στους νόμους τους και βάζει υπεράνω τους θεϊκούς και ηθικούς νόμους, βούλωστο ρε φασίστα που θα σηκώσεις και κεφάλι και θα αμφισβητήσεις το ΚΑΘΕΣΤΩΣ!

Κι ακόμα χειρότερα ρε φασισταριό, τόλμησες και αντέδρασες για την αφαίρεση του Παύλου Μελά!

Φασίστας, γιατί τόλμησες και κράτησες την Ελληνική σημαία χωρίς να είσαι τουλάχιστον ολοτσίτσιδος! Οπότε, ξύλο στον φασίστα γιατί δεν σου άρεσε το καθεστώς του ασύλου στο πανεπιστήμιο που επέτρεπε την προπηλάκιση των καθηγητών και  καταστροφή της κρατικής περιουσίας.

Κι έφαγες και του κόσμου τα χημικά στη μούρη κι εσύ και τα παιδιά σου μαζί σε κάθε διαμαρτυρία που τόλμησες.

Χώρια τις πλάτες που έκαναν στους κάθε λογής “μπαχαλάκηδες”! Με αποκορύφωμα να σου λένε πως οι μολότωφ δεν σκότωσαν κανέναν, ξεχνώντας την Μαρφίν και με τους γνωστούς -αγνώστους δολοφόνους να είναι ελεύθεροι και να πολιτεύονται κι από πάνω!

Το να επιλέγεις όμως ποιος θα μπει στο σπίτι σου και στο μεγάλο σπίτι σου την Ελλάδα, δεν  είναι ρατσισμός. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Το να ενοχλείσαι με την κουλτούρα του άλλου, εάν κι εφόσον παράγει απειλή ως προς τον τρόπο ζωής σου και την ελευθερία των κινήσεων σου δεν  είναι ρατσισμός ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Το να αντισταθείς σε  κάποιον  που εισέβαλε στο σπίτι σου,  όρμησε στην γυναίκα σου, βίασε την κόρη σου  μπροστά στα μάτια σου δεν  είναι ρατσισμός είναι υπεράσπιση ΤΗς ΙΕΡΑΣ ΣΟΥ ΕΣΤΙΑΣ.

Όλα αυτά τα αφύσικά, τα παράλογα, τα μη κανονικά τα έβλεπες, αλλά έπρεπε  να κάτσεις και να βγάλεις τον σκασμό γιατί κάποιοι λογίζονται… πιο ίσοι από εσένα και η ελευθερία τους δεν έχει όρια, ενώ η δική σου έχει! Μην έχεις παράπονο βρε αχάριστε,  εσύ φταις που δεν εφάρμοσες την εναλλακτική λύση που σου πρότειναν, να κάνεις πως κοιμάσαι !Κι όχι να ζητάς κι  αστυνόμευση.

Για όλα αυτά έφθασε η ώρα  που η προσφώνηση «φασίστας και ρατσιστής» έφθασε να είναι τιμή σου και καμάρι σου.

Έλληνες   προσπάθησαν να σας κάνουν απάτριδες  κι ανθέλληνες  στο όνομα της παγκοσμιοποίησης, οι αιώνιοι «φιλέλληνες» που πάντα ήθελαν «το καλό σας». Αλλά λέω να πιστεύω ότι απέτυχαν. Και να ’ταν ανιστόρητοι θα τους συγχωρούσες, αλλά γνωρίζεις ότι όλα τούτα γίνονται εσκεμμένα, «για να αφανίσουν από το πρόσωπο της γης την άθλια φυλή σου».

Και τώρα με την επάνοδο όπως λένε στην  κανονικότητα, τώρα  που οι λέξεις θα πάρουν την σωστή τους θέση στο ελληνικό λεξιλόγιο, αναρωτιέσαι πώς θα αποχωριστείς  όλο αυτά τα κοσμητικά  επίθετα που σε στόλιζαν και σε χαρακτήριζαν γνήσιο πατριώτη, αληθινό Έλληνα, έτοιμο να υπερασπιστείς  τα ιερά και όσια της φυλής σου όπως πρόγονοι μοναδικοί μας  δίδαξαν με το παράδειγμα τους.

Είναι να μην επικρατήσει  η λογική του παράλογου γιατί τότε πια  άντε να αλλάξεις πεποιθήσεις. Οψόμεθα.

*Η Ελένη Μανιωράκη είναι δασκάλα και λογοτέχνις

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει