Επέστρεψε στο σπίτι του με το… αίμα της S. Eaton

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΑΣΚΑΚΗ

1.216

Κηλίδες αίματος της άτυχης Αμερικανίδας SuzanneEatonβρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», στο παπούτσι που φορούσε την ημέρα της φρικτής δολοφονίας ο 27χρονος Γιάννης Παρασκάκης.

Μπορεί μετά τα όσα αρρωστημένα έκανε στην άτυχη βιολόγο να προσπάθησε να καθαρίσει το πορτ-παγκάζ του αυτοκινήτου του, μεταβαίνοντας σε νεκροταφείο της περιοχής, αναζητώντας χλωρίνη και νερό, δεν είχε όμως την… πρόνοια να εξαφανίσει τα παπούτσια που φορούσε. Το αίμα της Suzanne ήταν μέσα στο σπίτι του.  Ακόμα και τα ρούχα που φορούσε εκείνη την  ημέρα βρέθηκαν άπλυτα.

Πέραν της κυνικής ομολογίας του, οι Αρχές έχουν πλήθος αδιάσειστων ευρημάτων, τα οποία θα διαβιβαστούν σταδιακά στη διάθεση της δικαιοσύνης.

Ο Γιάννης Παρασκάκης πίστευε ακράδαντα ότι είχε διαπράξει το τέλειο έγκλημα. Καταρχήν πίστευε ότι το πτώμα δεν θα βρεθεί ποτέ στο γερμανικό καταφύγιο όπου το πέταξε μαζί με το πανί της ομπρέλας όπου το είχε τυλίξει. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια… στέλνοντας τους δύο ερασιτέχνες σπηλαιολόγους.

Για να είναι σίγουρος ότι δεν θα τον εντοπίσουν, δεν κρατούσε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο. Τις ύποπτες κινήσεις του όμως «έπιασαν» οι κάμερες ασφαλείας. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ως μέσο «εξουδετέρωσης» των υποψήφιων θυμάτων του αποτέλεσε το «κλειδί» για την εξιχνίαση της συνταρακτικής υπόθεσης.

Ήταν τέτοια η σιγουριά του ότι δεν θα τον εντοπίσουν που δεν μπήκε καν στη διαδικασία να πλύνει τα παπούτσια που φορούσε ή ακόμα και να τα πετάξει.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΟΥ ΣΟΥΖΑΝ ΗΤΟΝ
Η Suzanne Eaton

Έκκληση να ανοίξουν στόματα

Επίμονες προσπάθειες καταβάλλουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων ώστε να ανοίξουν τα στόματα και να υπάρξουν και άλλες επίσημες καταθέσεις γυναικών που δέχθηκαν στο παρελθόν επίθεση από το λευκό επιβατηγό αυτοκίνητο του 27χρονου βιαστή και δολοφόνου της Αμερικανίδας Suzanne Eaton.

Γιατί η Αστυνομία ζήτησε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του

Αξιωματικός της ΕΛΑΣ ανέφερε στην «Π» ότι μέχρι χθες οι επίσημες καταθέσεις από καταγγέλλουσες ήταν τρεις. Στην κατάθεση της Πολωνής, η οποία  αναγνώρισε το αυτοκίνητο του δράστη όταν επιχείρησε πριν λίγο καιρό να την εμβολίσει ενώ περπατούσε στο δρόμο, προστέθηκαν άλλες δύο. Η μία αφορά και πάλι σε αλλοδαπή, την οποία ο 27χρονος επίσης φέρεται να προσπάθησε να την χτυπήσει με το αυτοκίνητο και η άλλη σε Κρητικιά (από την περιοχή), η οποία καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση.

το αυτοκίνητο του δολοφονου της άτυχης Αμερικανίδας Suzanne Eaton
Ο δράστης με το αυτοκίνητο της φωτογραφίας εκτιμάται ότι έχει προσεγγίσει και άλλα υποψήφια θύματα

«Σίγουρα υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες, το ζήτημα είναι ότι οι γυναίκες αυτές φοβούνται να δώσουν επίσημη κατάθεση. Φοβούνται λόγω της τεράστιας δημοσιότητας που έχει πάρει η υπόθεση και ανησυχούν μήπως αποκαλυφθούν τα στοιχεία τους» τόνισε.

Χθες, όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί από την τοπική ΕΛΑΣ, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων εξέδωσε διάταξη με την οποία δημοσιοποιούνται τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 27χρονου.

ο 27χρονος Γιάννης Παρασκάκης.
Το αίμα που βρέθηκε στα παπούτσια του 27χρονου εκτιμάται ότι είναι της Suzzane Eaton

Πρόκειται λοιπόν για τον Γιάννη Παρασκάκη του Απόστολου και της Μαρίας, ο οποίος έχει γεννηθεί στα Χανιά το 1992.

Όπως επισημαίνεται, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας είκοσι (20) ημερών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ιδίως την εξακρίβωση και άλλων παθουσών.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων τηλεφωνικά στον αριθμό 28210-25802 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σημειώνεται δε ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει