ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ: “Θέλουμε τους γιατρούς μας στον τόπο τους”

247

«Θέλουμε να δούμε τους γιατρούς μας να υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο της Κρήτης και της Ελλάδας. Θέλουμε τα παιδιά μας να μένουν στον τόπο μας», τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας την τελετή απονομής των πτυχίων στους πτυχιούχους, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο περιφερειάρχης συνεχάρη τους γονείς, τους μαθητές και το επιστημονικό δυναμικό του Πανεπιστημίου για την εξαιρετική δουλειά και την προσφορά τους στην Κρήτη, Σημειώνοντας πως το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του νησιού μας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο ανοιχτό αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής.

Όπως τόνισε ο πρύτανης Οδυσσέας Ζώρας «η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις άλλες αντίστοιχες σχολές και είναιπανεπιστήμιο που διακρίνεται σε όλες τις ταξινόμησεις ανάμεσα σε αυτά της Ελλάδας αλλά και από πολλά του εξωτερικού».

Χαιρετισμό με συγχαρητήρια για την πορεία του Πανεπιστημίου και της Ιατρικής Σχολής απεύθυναν ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο δήμαρχος, στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη όλους τους φοιτητές αλλά και τις οικογένειές τους, τόνισε ότι «πρέπει να είστε υπερήφανοι που αποφοιτήσατε από μία εκ των κορυφαίων ιατρικών σχολών της Ελλάδος, ίσως την κορυφαία».

«Εμείς, από την πλευρά μας, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα σας επιτρέψουν να παραμείνετε και να εργαστείτε δημιουργικά,  εδώ, στον τόπο μας» πρόσθεσε ο δήμαρχος. Την απονομή των πτυχίων έκανε ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής Γεώργιος Κοντάκης, ενώ φιλοξενούμενος ομιλητής ήταν ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει