Αυτός που εξημέρωνε γεράκια έγινε το μεγαλύτερο «αρπακτικό»

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΗΣ SUZANNE EATON

1.379

Ο άνθρωπος που λάτρευε να ξημερώνει γεράκια έκρυβε μέσα του το μεγαλύτερο «αρπακτικό» που ένιωθε τρομακτική έλξη για τη σάρκα και τη μυρωδιά του θανάτου. Στο Μάλεμε όπου μεγάλωσε ο 27χρονος βιαστής και δολοφόνος της Suzanne Eaton οι περισσότεροι υποστηρίζουν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι έχουν… πέσει από τα σύννεφα.

Μόνο κάποιοι νέοι που συνυπήρξαν στο σχολείο παραδέχονται ότι από παιδί ήταν διαφορετικός και γι’ αυτό απέφευγαν να τον κάνουν παρέα.

Πίσω από τις κλειστές κάμερες οι μαρτυρίες είναι πιο «λυμμένες», ακόμα και έτσι όμως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα έφθανε σε ένα τέτοιο ακραίο έγκλημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 27χρονος όταν συνελήφθη από την Αστυνομία για το ειδεχθές έγκλημα παραδέχτηκε στη σύζυγό του ότι πράγματι ήταν αυτός ο δράστης. Κατά την προσαγωγή του στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων εμφανίστηκε ατάραχος.

Δεν έσκυψε το κεφάλι, δεν έκανε καν κίνηση με τα χέρια του να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με δεκάδες δημοσιογράφους και κάμερες. Καμία αίσθηση ενοχής και μεταμέλειας. Καμία τύψη.

Χθες έγινε γνωστό ότι ο συνήγορος υπεράσπισης που τον είχε αναλάβει στο στάδιο προσαγωγής του στον εισαγγελέα, τελικά παραιτήθηκε της υπεράσπισής του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει γενικευμένη άρνηση των δικηγόρων των Χανίων να τον υπερασπιστούν. Αυτό σημαίνει ότι θα του διοριστεί συνήγορος από την αρμόδια ανακριτική Αρχή.

η διακεκριμένη Αμερικανίδα επιστήμονας που αγνοείται στην Κρήτη
Συγκλονίστηκαν οι οικείοι της 60χρονης με τις συνθήκες θανάτου της

Την ίδια ώρα τα μέλη της οικογένειας της Suzanne Eaton ζουν τον δικό τους εφιάλτη. Η ενημέρωση από την Αστυνομία για το κίνητρο της δολοφονίας ήταν ευθεία μαχαιριά στην καρδιά τους. «Πάγωσαν». Ήταν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Κώστας Λαγουδάκης, ο οποίος ανέλαβε να ενημερώσει τον σύζυγο, επίσης διακεκριμένο επιστήμονα, για τη σύλληψη του δράστη.

Οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια και τις ιστολογικές εξετάσεις αναμένεται να συμπληρώσουν κάποια κομμάτια του παζλ των συνθηκών της δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας. Για παράδειγμα οι Αρχές, όπως έχει γράψει η «Π», δεν αποκλείουν την πιθανότητα η Suzanne να ζούσε ακόμα όταν πετάχτηκε από την τρύπα στο καταφύγιο.

Ο ίδιος πάντως ο 27χρονος ισχυρίζεται ότι όταν την πέταξε- αφού είχε εκτονώσει πάνω της τα αρρωστημένα ένστικτα του-ήταν παγωμένη και ήταν παγωμένη αρκετή ώρα πριν.

Εκείνες στάθηκαν τυχερές!

Οι Αρχές τώρα εξετάζουν πληροφορίες-καταγγελίες για το παρελθόν του 27χρονου σε σχέση με απόπειρες που φέρεται να έκανε. Ήδη έχουν στη διάθεση τους μία επίσημη κατάθεση  από αλλοδαπή γυναίκα, η οποία έχει αναγνωρίσει με βεβαιότητα το αυτοκίνητο του δράστη.

Και σε αυτήν την περίπτωση ο 27χρονος επιχείρησε να την εμβολίσει  με το λευκό επιβατηγό, όμως η γυναίκα  πρόλαβε να σωθεί. Πρόκειται για μια Πολωνή, η οποία διαμένει στα Χανιά. Το περιγραφόμενο συμβάν φέρεται να έγινε προ διμήνου. Ο οδηγός του λευκού επιβατηγού την χτύπησε, εκείνη όμως κατάφερε να σηκωθεί και αντιλαμβανόμενη ότι κινδύνευε η ζωή της, έτρεξε μέσα στα χωράφια, καλώντας βοήθεια.

Αστυνομικές πηγές διαψεύδουν στην «Π» κατηγορηματικά ότι εξαιτίας αυτού του περιστατικού με την Πολωνή είχε γίνει προσαγωγή του 27χρονου στην Ασφάλεια Χανίων, όπως μεταδόθηκε.

Σε άλλη εντελώς διαφορετική περίπτωση  που αφορούσε σε σεξουαλική παρενόχληση μίας άλλης γυναίκας, η Αστυνομία ενημερώθηκε από την παθούσα, η οποία όμως δεν ήθελε να υποβάλλει μήνυση αλλά ζήτησε από τους αστυνομικούς να επιπλήξουν τον νεαρό ώστε να μη την παρενοχλήσει ξανά.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται, αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων συλλέγουν πληροφορίες και για άλλες περιπτώσεις. Πάντως από την τοπική ΕΛΑΣ έχει ήδη υποβληθεί αίτημα στην Εισαγγελία για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και της φωτογραφίας του.

Συγχαρητήρια

Με αφορμή την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας της άτυχης 60χρονης βιολόγου υπηκόου Η.Π.Α. Suzanne Eaton, της άμεσης ανακάλυψης αλλά και της σύλληψης του δράστη τους ειδεχθούς αυτού εγκλήματος που συγκλόνισε όχι μόνο το πανελλήνιο αλλάκαι τη διεθνή κοινή γνώμη, η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ.

Περιφέρειας Κρήτης συγχαίρει  «όλους τους συναδέλφους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων και του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΓΕΠΑΔΚ που εργάστηκαν υπερβαίνοντας για άλλη μία φορά τα εσκαμμένα των καθηκόντων τους με ζήλο, αποφασιστικότητα, αυταπάρνηση και επαγγελματισμό προκειμένου να αποδώσουν δικαιοσύνη και να εδραιώσουν ακόμα περισσότερο το αίσθημα ασφαλείας στην τοπική κοινωνία.

Η επιτυχία αυτή, η οποία έρχεται με τη σειρά της να προστεθεί στο ενεργητικό του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγου κ. Λαγουδάκη Κων/νου και στους συνεργάτες του, αποδεικνύει ότι η Ελληνική Αστυνομία στις μέρες μας διαθέτει άρτια καταρτισμένο αστυνομικό προσωπικό που διακατέχεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματική ευσυνειδησία, ικανό να υποστηρίξει κάθε πρόσφορο σύγχρονο τεχνικό μέσο προκειμένου να φέρει εις πέρας ακόμα και την πιο δύσκολη αποστολή».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει