Η ΟΥΕΦΑ φέρνει την Εθνική στο Παγκρήτιο!

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ

172

Αναθερμάνθηκαν οι ελπίδες των φιλάθλων της Κρήτης για να δουν την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μέχρι το τέλος του χρόνου στο Ηράκλειο, αφού κατά πως φαίνεται, βρίσκεται λύση-μέσω ΟΥΕΦΑ- στο μείζον θέμα της αντικατάστασης του στεγάστρου στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Όπως αποκαλύφθηκε στη χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τους αξιωματούχους της ΟΥΕΦΑ (Λάκοβιτς, Ρηγόπουλο, Γεωργίου) και τον υπερπαρατηρητή της ΦΙΦΑ στην Ελλάδα, Πετρ Φούσεκ, η Ευρωπαϊκή μοσπονδία είχε εγκρίνει εδώ και μήνες το κονδύλι για τις σχετικές εργασίες, το οποίο όμως δεν αξιοποίησε η ΕΠΟ, άγνωστο για ποιο λόγο!

Ουσιαστικά οι παράγοντες της ΟΥΕΦΑ κατέδειξαν ως αποκλειστική υπεύθυνο την Ελληνική Ομοσπονδία για την μη τέλεση στο Ηράκλειο των κρίσιμων παιχνιδιών της Εθνικής με την Ιταλία και την Αρμενία, εκθέτοντας ταυτόχρονα την ΕΠΣΗ που τόσο καιρό έριχνε τις ευθύνες στον Δήμο Ηρακλείου. Ο κ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το συγκεκριμένο κονδύλι να ξεμπλοκαριστεί άμεσα για να αρχίσουν επιτέλους οι εργασίες στο Παγκρήτιο και να αντικατασταθεί το στέγαστρο.

Η Εθνική ομάδα θα παίξει και πάλι στο Ολυμπιακό Στάδιο, στις αρχές Σεπτέμβρη με το Λίχτενσταϊν αλλά εφόσον ολοκληρωθούν έγκαιρα οι εργασίες στο Παγκρήτιο, τα κρίσιμα ματς με Βοσνία (15/10) και Φινλανδία (18/11) μπορούν να γίνουν στο Ηράκλειο. Κατά τ’ άλλα, ο κ. Αυγενάκης μετέφερε στους ξένους αξιωματούχους ότι η πολιτεία σέβεται απόλυτα το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου: «Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία θα συνεχιστεί, ώστε να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να επιστρέψουν οι οικογένειες στο γήπεδο».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του τμήματος Εθνικών ομοσπονδιών, κ. Λάκοβιτς, σημείωσε: «Συζητήσαμε πολλά θέματα και θα έχουμε μια κοινή συνεργασία για να κάνουμε τα μελλοντικά βήματα».  Τα θέματα συζήτησης αφορούσαν νομοθετικές ρυθμίσεις για τα θέματα της βίας, των στημένων αγώνων, ενώ θίχτηκε και το ζήτημα του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ.

Όπως ειπώθηκε απ’ όλες τις πλευρές, για τη διαιτησία δεν έγινε η παραμικρή κουβέντα, ούτε για το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και της ΕΡΤ. Τέλος, η ΟΥΕΦΑ προσκάλεσε τον κ. Αυγενάκη να παρακολουθήσει τον τελικό του Σούπερ Καπ που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Η ανησυχία της ΕΠΣΗ

Πριν από την αποκάλυψη των ανθρώπων της ΟΥΕΦΑ, σχετικά με την αιτία της καθυστέρησης των εργασιών στο Παγκρήτιο, η διοίκηση της ΕΠΣΗ με νέα επιστολή της προς τον Δήμο Ηρακλείου και την ΕΠΟ, ζητούσε ενημέρωση για το θέμα, εκφράζοντας την ανησυχία της ότι θα χαθούν για το Ηράκλειο και τα τελευταία ματς της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2020.

Η επιστολή που φέρει την υπογραφή του κ. Τζώρτζογλου, αναφέρει, μεταξύ άλλων:   «Κύριε Δήμαρχε Ηρακλείου, Κύριε Πρόεδρε της ΕΠΟ

Για άλλη μία φορά σας ζητάμε λεπτομερή ενημέρωση για το τι πραγματικά συμβαίνει με το Παγκρήτιο Στάδιο, με το στέγαστρο που αποτέλεσε το σημαντικότερο εμπόδιο αλλά και τις υπόλοιπες απαιτούμενες εργασίες…

Κι όλα αυτά από τη στιγμή που η Περιφέρεια Κρήτης και ο περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης δεσμεύτηκαν για το οικονομικό σκέλος και έδωσαν λύση στο πιο βασικό κομμάτι για την τέλεση των εργασιών. Οφείλετε να δώσετε σαφείς απαντήσεις στην ΕΠΣΗ αλλά και στον φίλαθλο κόσμο της Κρήτης που αγωνιά για την παρουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο νησί».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει