Φιλοξενία Κινέζων καλλιτεχνών από τους αδελφούς Λογιάδη

329

«Eυχαριστώ» για τη φιλοξενία που απόλαυσε στο ξενοδοχείο Knossos Beach των αδερφών Γιώργου και Γιάννη Λογιάδη, που συνεχίζουν έμπρακτα να στηρίζουν δράσεις για τον πολιτισμό και όχι μόνο, είπε με το δικό της ξεχωριστό τρόπο η καλλιτεχνική ομάδα Βeijng Μodern and Comtemporary Dance Company από την Κίνα-που έκλεψε τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης, που ολοκληρώθηκε  την Κυριακή.

Στο πλαίσιo αυτό, τα αδέρφια Λογιάδη ήταν χορηγοί φιλοξενίας αυτής της ξακουστής ομάδας που έδωσε τον καλύτερό της εαυτό μαζί και με άλλους καλλιτέχνες στο Φεστιβάλ που οργανώθηκε από το Μουσείο «Νίκος Καζαντζάκης» και πραγματοποιήθηκε στη Μυρτιά και το Ηράκλειο, κάνοντας περιπλάνηση στην ιστορία και τον πολιτισμό της Κίνας, μέσα από τα μάτια του Νίκου Καζαντζάκη.

Το βράδυ του Σαββάτου, με τη δύση του ηλίου, οι χορευτές και χορεύτριες έδωσαν μια μοναδική παράσταση μέσα στο νερό που εντυπωσίασε όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του Μέρα25 Γιώργος Λογιάδης παρακολούθησε το Φεστιβάλ στη Μυρτιά, ενώ ήδη έχει αναπτύξει και δεσμούς φιλίας με την Beijing Modern and Contemporary Dance Company (BMCDC).

Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε το 1995 με σκοπό να προωθήσει την εξέλιξη της τοπικής τέχνης και να δημιουργήσει έργα σύγχρονης τέχνης σεβόμενη και συνεχίζοντας την παραδοσιακή κουλτούρα.

Με την καθοδήγηση της Gao Yanjinzi, της καλλιτεχνικής διευθύντριας της ομάδας, οι εξαιρετικοί δημιουργοί και χορευτές της ΒMCDC προσβλέπουν στην καθαρά καλλιτεχνική δημιουργία, ενώ συμμετέχουν ενεργά σε διεθνείς πολιτιστικές ανταλλαγές και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει