ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

459

Τον τίμησαν εν κρυπτώ και παραβύστω

Εν κρυπτώ και παραβύστω έγινε η αναγόρευση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Πάλι καλά που βρέθηκε η εκκλησιαστική ιστοσελίδα romfea.gr να μάθουμε κι εμείς οι… άπιστοι την είδηση. Αλλά και το ΑΠΘ… σφίγγα!

Τι φοβήθηκε η Πρυτανεία και η Σύγκλητος του Ιδρύματος και δεν δημοσιοποίησαν την τελετή και κυρίως την απόφασή τους να τιμήσουν έναν ιεράρχη, γνωστό για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει εκφράσει επανειλημμένως για διάφορα θέματα;

Τι, δεν είμαστε υπέρμαχοι της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων; Η τελετή πάντως έγινε τη Δευτέρα στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, με τον Άνθιμο να αναγορεύεται συγκεκριμένα «Επίτιμος Διδάκτωρ του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ».

 

 συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο

Ξαναφτιάχνεται η σχέση…

Στο κενό πέφτουν οι όποιες αλλαγές επιχείρησε να περάσει η προηγούμενη κυβέρνηση στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας, όπως επιβεβαιώθηκε στη χθεσινή εθιμοτυπική συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα διασφαλίσει τα μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ιερέων και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Προφανώς, μετά το αναμενόμενο της συνάντησης, θα σπεύσουν κάποιοι να μιλήσουν για τη… δεξιά του Κυρίου!

 

Ωσάν τη σοβαρότητα…

Κάποια κανάλια πολέμησαν με σφοδρότητα τον Τσίπρα και λογικό είναι κάποια άλλα μέσα, φιλικά προσκείμενα στον πρώην πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ, να τα περιμένουν στη γωνία σχετικά με τη μεταχείριση του νυν πρωθυπουργού.

Γι’ αυτό και όταν το Starέπαιξε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Μητσοτάκη στο BBC, το siteτης Εφημερίδας των Συντακτών εστίασε στο σημείο που είχε αφαιρεθεί η ερώτηση της Βρετανίδας δημοσιογράφου στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Το «areyouserious?», δηλαδή «είστε σοβαρός;», που ρώτησε έκπληκτη η δημοσιογράφος όταν άκουσε τον πρωθυπουργό να της λέει ότι δεν είχε γυναίκες που ενδιαφέρονταν για υπουργεία, εξαφανίστηκε. Το βέβαιο είναι ότι σαν χώρα και σαν media ένα θέμα με τη σοβαρότητα το έχουμε…

 

Η εκδίκαση των ενστάσεων

Την άλλη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 25 και 26 Ιουλίου θα εκδικαστούν οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών σε 4 Δήμους του Ηρακλείου και αριθμούν εννέα συνολικά.

Στις 25 θα εκδικαστούν από το Διοικητικό Πρωτοδικείο, στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, οι δυο ενστάσεις για τον Δήμο Φαιστού και η μία για τον Δήμο Μαλεβιζίου, ενώ την επομένη, στο Δικαστικό Μέγαρο, θα εκδικαστούν άλλες έξι ενστάσεις.

Οι τρεις αφορούν στον Δήμο Ηρακλείου, η μια αφορά την υπόθεση του Νίκου Σχοιναράκη κατά της εκλογής του Μιχάλη Κοκολάκη στον Δήμο Γόρτυνας και δύο τα Κοινοτικά Συμβούλια του Κυπαρισσίου Ηρακλείου και της Ανώπολης Χερσονήσου.

 

@patris
Υπάρχουν φλώροι και φλώροι. Ο αυθεντικός φημίζεται για την ανθεκτικότητά του σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Ο άλλος κελαηδά τόσο ωραία, που πείθει τους δικαστές να τον βγάλουν από το κλουβί.
Filakovios

 

Εικόνες ντροπής στο Γιόφυρο

Καλά, δεν περνάει κανείς από τον Γιόφυρο ποταμό για να δει την απερίγραπτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή, που βουλιάζει στην μπόχα, τα κουνούπια και την εγκατάλειψη;

Δεν ενδιαφέρει κανέναν το πώς πορεύονται και πώς ζουν όσοι μένουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή; Ντροπή…

 

Πινγκ-πονγκ οι ευθύνες

Λίγο μετά την έξοδο από τον κόμβο του Γιόφυρου, μέχρι το ύψος του Εσταυρωμένου με κατεύθυνση τον δρόμο προς Μεσσαρά, διαγραμμίσεις δεν υπάρχουν και τα περισσότερα φώτα δεν λειτουργούν.

Ο κόσμος διαμαρτύρεται και παρακολουθεί ένα απίστευτο πινγκ-πονγκ μετάθεσης ευθυνών ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, όπου ο ένας δείχνει με το δάχτυλο τον άλλο.

Τον κόσμο βέβαια δεν τον απασχολεί ποια είναι η αρμόδια υπηρεσία που έχει την ευθύνη, αλλά πότε θα δοθεί λύση στο πρόβλημα, που συνδέεται ευθέως με τη δημόσια ασφάλεια…

Και το εντυπωσιακό είναι ότι δεν είναι μια τόσο κοστοβόρα παρέμβαση το να γίνουν διαγραμμίσεις ή να αλλαχθούν οι λάμπες  που δεν δουλεύουν. Αν τόσο απλά ζητήματα δεν λύνονται αυτοματοποιημένα, σκέψου τι θα γίνει στα δύσκολα…

 

Παρελαύνουν οι κατσαρίδες

Παράπονα δέχεται η στήλη για αύξηση του αριθμού των κατσαρίδων σε πολλές περιοχές της πόλης, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στα προάστια όπως τον Μασταμπά, τα Δειλινά και την περιοχή του Γιόφυρου…

Το όλο θέμα, όπως είναι φυσικό, πυροδοτεί έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, καθώς εγείρονται ζητήματα δημόσιας υγείας.

Και αυτό οι αρμόδιοι θα πρέπει να το δουν με μεγάλη προσοχή και αίσθημα ευθύνης…

 

Ο Θανάσης ΠαπαχριστόπουλοςΠήρε την έδρα και ορκίζεται

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αντί του πρώην υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, θα ορκιστεί σήμερα στη Βουλή ενόψει της νέας κοινοβουλευτικής θητείας, καθώς στον πρώτο αποδόθηκε η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικούσαν και οι δύο στον Δυτικό τομέα της Β’ Αθηνών.

Οι δύο υποψήφιοι είχαν πολύ μικρή διαφορά, μόλις έξι ψήφους, και το Πρωτοδικείο αποφάσισε μετά την επανακαταμέτρηση ότι η έδρα θα αποδοθεί στον κ. Παπαχριστόπουλο.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, πάντως, είχε δηλώσει ότι ήταν αποφασισμένος να προσφύγει στο Εκλογοδικείο, εφόσον η έδρα δεν αποδίδετο στον ίδιο, επειδή είχε εντοπίσει παρατυπίες.

 

 

 

«Κουρές» έκανε και φέτος τιμώντας το σχετικό έθιμο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Βιάννου Μανόλης Ζερβουδάκης

Οι κουρές του προέδρου

«Κουρές» έκανε και φέτος τιμώντας το σχετικό έθιμο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Βιάννου και πρώτος σε ψήφους στις πρόσφατες εκλογές Μανόλης Ζερβουδάκης.

Χθες το πρωί ανηφόρισε στο οροπέδιο της Λαπάθου, πάνω από τη Σύμη, και με συγγενείς και φίλους γιόρτασε το έθιμο, όπως φαίνεται στις σχετικές φωτογραφίες.

Οι κουρές των προβάτων στη στάνη

Και κουρές των προβάτων στη στάνη του και φαγοπότι μετά το πέρας τους.

 

Η Σαμαριά

Κλειστό θα παραμείνει για σήμερα Τετάρτη το φαράγγι της Σαμαριάς.

Η Διεύθυνση Δασών Χανίων σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ο εθνικός δρυμός δε θα ανοίξει για τους επισκέπτες του, καθώς αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αν οι καιρικές συνθήκες ομαλοποιηθούν και  κριθεί  ότι δεν έχουν γίνει ζημιές, ο δρυμός θα ανοίξει αύριο Πέμπτη.

 

Ο Συντιχάκης

«Το έγκλημα στη ΔΕΗ είναι επί μια 20ετία από όλες τις κυβερνήσεις που υπηρέτησαν την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας» σχολίασε στην ΕΡΤ1 ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντιχάκης.

Ο Ηρακλειώτης βουλευτής αναφέρθηκε στις συνεχείς ανατιμήσεις των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και στην εξάπλωση της ενεργειακής φτώχειας, αλλά και στη μεγάλη μείωση προσωπικού στη ΔΕΗ.

Τόνισε ότι χρειάζεται η ανάπτυξη ενός κινήματος από τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και τα λαϊκά στρώματα για φτηνή ενέργεια προς τον λαό.

 

Εμβολιασμός

Το προσωπικό του Βενιζελείου νοσοκομείου κατάφερε να φέρει το νοσοκομείο στην πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα στην εμβολιαστική κάλυψή του έναντι της γρίπης, με ένα εντυπωσιακό ποσοστό 89,3%. Με τον τρόπο αυτό δηλώνει τον επαγγελματισμό και την ευθύνη που έχει απέναντι στους ασθενείς και την αέναη προσπάθεια για προαγωγή της ασφάλειας…

 

Αυτοκίνητα

Εκτινάχθηκαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα κατά την τρέχουσα περίοδο, καθώς παρουσιάζουν αύξηση 60% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Προφανώς και τώρα δεν είναι 1985! Και γιατί το λέμε αυτό; Μα τότε δεν ήταν που ακουγόταν ευρέως το μνημειώδες σύνθημα «καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη»! Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά και οι προτιμήσεις έχουν αλλάξει: Και αυτοκίνητο και Μητσοτάκη…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει