Το… τραγικό λάθος του δολοφόνου της Σούζαν Ήτον

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

2.214

Ένα αντικείμενο, το οποίο εκτιμάται ότι ανήκει στον δολοφόνο ή στο άτομο (εάν υπάρχει συνεργός) που βοήθησε για τη μεταφορά της Σούζαν Ήτον για να «πεταχτεί» μέσα στο λαγούμι, έχουν οι διωκτικές Αρχές που διερευνούν την άγρια δολοφονία της άτυχης βιολόγου.

Το αντικείμενο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της Π, δείχνει σαφείς κατευθύνσεις για τον κάτοχό του και σε κάθε περίπτωση αποτελεί ένα από τα πειστήρια «κλειδιά» που έχει συλλέξει η τοπική ΕΛ.ΑΣ από την πρώτη ημέρα των ερευνών.

Η «Π» έχει στη διάθεσή της ακριβή στοιχεία για το αντικείμενο αυτό, όμως για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιεί περισσότερες λεπτομέρειες. Ανώτατα στελέχη της Αστυνομίας που ρωτήθηκαν, άφησαν να εννοηθεί ότι «πράγματι υπάρχει ένα πολύτιμο εύρημα», όμως από μόνο του δεν είναι αρκετό για να ρίξει φως στην υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, εβδομάδα  εξελίξεων εύχονται οι αστυνομικοί να είναι αυτή που ξεκινάει σήμερα για την υπόθεση της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου που δολοφονήθηκε στα Χανιά. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που – σε προφορικό επίπεδο τουλάχιστον- έχει ειπωθεί ότι θα καταφθάνουν και ακόμη και να μην αποκαλύψουν την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών, θα ανοίξουν κι άλλους δρόμους στην αστυνομική έρευνα.

Πέρα όμως από τα εργαστηριακά αποτελέσματα για τον εντοπισμό DNA και αποτυπωμάτων, η προσπάθεια που γίνεται για την εξιχνίαση του άγριου εγκλήματος, θα αποκτήσει νέο πεδίο έρευνες, με σύμμαχο την τεχνολογία, την παρουσία και την ενεργοποίηση κινητών τηλεφώνων σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους σε περιοχές που εικάζεται ότι σχετίζονται με την εξαφάνιση και τη θανάτωση της 60χρονης.

Ως προς αυτό το σκέλος, υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι υπήρξε το μοιραίο λάθος του δολοφόνου κι αυτό σχετίζεται με το κινητό του τηλέφωνο, το σήμα του οποίου φαίνεται πως έχει ανιχνευτεί.

Σε δημοσίευμα βρετανικής  εφημερίδας τονίζεται ότι ελέγχονται τα σήματα των κινητών που χρησιμοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μάλιστα σταδιακά μπαίνουν στη θέση τους τα κομμάτια του παζλ για την τελευταία διαδρομή που ακολούθησε η 60χρονη καθηγήτρια λίγο πριν τον φρικτό θάνατό της αφού δύο αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι την είδαν λίγες ώρες πριν τη δολοφονία στα Αφράτα.

Για την Αστυνομία ο εντοπισμός του δράστη και η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα καθώς εκτός του ότι ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος και πρέπει να τιμωρηθεί, η οικογένεια ζητά δικαίωση στη μνήμη του θύματος.

Τηλεγράφημα του Πατριάρχη

Ο βίαιος θάνατος της Σούζαν Ήτον δεν έχει συγκλονίσει μόνο την Κρήτη και την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία των ερευνών της υπόθεσης της Suzan Eaton, απέστειλε τηλεγράφημα προς την οικογένεια της 60χρονης στο οποίο αναφέρει: «Μετά βαθείας λύπης πληροφορηθέντες τραγικόν αυτόθι συμβάν ἐεκφράζομεν συμπάθειαν Μητρός ἘΕκκλησίας και προτρεπόμεθα ὅόπως διαβιβάσητε τά συλλυπητήρια ἡημών τηῇ πενθούσηῃ οικογενείαᾳ της θανούσης. Αιωνία ἡη μνήμη αυτής!».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει