Ετοιμάζουν τις... φοιτητικές βαλίτσες!

Έχουν θέληση, πείσμα, υπομονή, επιμονή και πατούν γερά στα πόδια τους. Παράλληλα, απολαμβάνουν τις χαρές που προσφέρει η ηλικία τους, δεν ξεχνούν να δουν τους φίλους τους και να ασχοληθούν με δραστηριότητες που αγαπούν. Με λίγα λόγια, είναι το αύριο της χώρας μας και μοιάζει ελπιδοφόρο.

Άφησαν πίσω τους τη «μάχη» των πανελλαδικών και ετοιμάζονται για τον «πόλεμο» της ζωής. Ενδιάμεσα, όμως, υπάρχει η ονειρεμένη φοιτητική ζωή. Ηρακλειώτες που ετοιμάζουν βαλίτσες για το Πανεπιστήμιο μιλούν στην «Π» για τα όνειρά τους.

Πλώρη για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ βάζει ο Θάνος Πυλιώτης, από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου. Στο … βιογραφικό του έχει συμμετοχές και διακρίσεις σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και επιλέγει το συγκεκριμένο Τμήμα γιατί του αρέσουν οι υπολογιστές και, φυσικά,  τα Μαθηματικά. Διάβαζε αρκετά, είχε πρόγραμμα, οι φίλοι του τον στήριξαν πολύ και φρόντιζε να τους βλέπει συχνά για να αποβάλει την ένταση των εξετάσεων.

Από το Δημοτικό ακόμα, η Μαρία Πλαϊτη, από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου, ήξερε τι θέλει να σπουδάσει και τώρα το όνειρό της να μπει στη Νομική γίνεται πραγματικότητα. Όπως λέει, άξιζαν τον κόπο οι θυσίες, τα κατάφερε με πολλή δουλειά, πολύ διάβασμα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο θέλει να περάσει ο Λευτέρης Βασιλάκης, από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου. Τον ενδιαφέρουν η Πληροφορική και ο Προγραμματισμός. Διάβαζε όσο χρειαζόταν, χωρίς να κάνει υπερβολές ενώ δεν σταμάτησε τις αγαπημένες του δραστηριότητες, όπως τον χορό.

Η Ειρήνη Φραγκούλη, από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου, αναφέρει πως «είμαι στο 3ο επιστημονικό πεδίο που περιλαμβάνει τις επιστήμες υγείας. Στόχος μου είναι να περάσω στην Ιατρική. Η επιστήμη αυτή μού κίνησε το ενδιαφέρον καθώς ασχολείται με τον άνθρωπο και συγκεκριμένα με την υγεία του. Συγκέντρωσα 18.559 και όπως όλα δείχνουν θα κατορθώσω να επιτύχω τον στόχο μου. Αυτό το κατάφερα χάρη στο συστηματικό και μεθοδικό διάβασμα ενώ παράλληλα είχα και τη στήριξη της οικογένειάς μου».

Στην Ψυχολογία Αθηνών θέλει να σπουδάσει η Λίνα Κορναράκη, από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου. Την ενδιαφέρει η συγκεκριμένη επιστήμη, της δίνει την ευκαιρία να γνωρίσει τον άνθρωπο ως έννοια. Χρειάστηκε διάβασμα με μέτρο, προσπάθησε να μην πιέζεται, να μην αντιδρά, κράτησε μία ισορροπία ανάμεσα στο διάβασμα και τον ελεύθερό της χρόνο.

Η Ιστορία είναι η μεγάλη αγάπη του Παναγιώτη Κατσαρού, από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου, ο οποίος θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο ΕΚΠΑ. Ο Παναγιώτης είχε λάβει μέρος και στον διαγωνισμό Φιλοσοφίας ενώ συμμετείχε σε διάφορες δράσεις του σχολείου του, όπως τη θεατρική ομάδα και την ημερίδα Euroscola στο Στρασβούργο.

Στη Νομική Αθηνών ή Θεσσαλονίκης θέλει να περάσει ο Μιχάλης Πρασανάκης, από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου. Θεωρεί πως είναι μία σχολή που παρέχει πολλές επιλογές για το μέλλον. Τα κατάφερε με πολύ διάβασμα, συστηματική προσπάθεια σε ένα σύστημα που, όπως λέει, δεν αναδεικνύει τους πραγματικά ικανούς. Ομολογεί ότι ήταν μία δύσκολη χρονιά για τον ίδιο.

Ο Νίκος Σαχίνης, από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου, είχε από μικρός όνειρο να περάσει στην Ιατρική Ηρακλείου. Είχε θέσει υψηλό στόχο, ήθελε πολύ να τον πετύχει και είδε το διάβασμα όχι σαν αγγαρεία αλλά ως ένα μέσο για να τα καταφέρει. Δεν υπάρχει, όπως λέει, μυστικό, σίγουρα χρειάζεται πολύ διάβασμα.

Στην Ψυχολογία Θεσσαλονίκης θέλει να περάσει ο Γιώργος Φανουράκης, από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου. Είναι κάτι που ήθελε από μικρός, πρόκειται για ένα επάγγελμα που του δίνει τη δυνατότητα να βοηθάει τους ανθρώπους. Δεν είχε άγχος, έμεινε προσηλωμένος στο στόχον του, ήξερε τις δυνατότητες και τις ελλείψεις του και έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοσή του.

Ο κλάδος υγείας ενδιαφέρει την Ελένη Κονταράκη, από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου, η οποία στις πρώτες της προτιμήσεις τοποθετεί την Ιατρική, την Οδοντιατρική και τη Φαρμακευτική. Τα κατάφερε με διάβασμα, συγκέντρωση, στερήθηκε χόμπι και δραστηριότητες. Θεωρεί πως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβάνονται οι υποψήφιοι τις εξετάσεις, είναι απαραίτητο να μείνει κανείς χαλαρός και να μην διαβάζει ατελείωτες ώρες.

Στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών στο ΕΜΠ θέλει να περάσει ο Σωκράτης Σιγανός, από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου, ο οποίος είχε αρχικά θέσει ως στόχο την Ιατρική. Του αρέσουν πολύ τα Μαθηματικά και η Χημεία και το συγκεκριμένο Τμήμα τα συνδυάζει. Τα κατάφερε με διάβασμα, υπομονή, πρόγραμμα και, φυσικά, περιόρισε εξόδους.

Το δικό της λιθαράκι για να αλλάξει προς το καλύτερο ο χώρος της Δικαιοσύνης θέλει να βάλει η Φιλία Τσακίρη, από το 5ο Λύκειο Ηρακλείου, η οποία θέλει να σπουδάσει στη Νομική Θεσσαλονίκης ή Κομοτηνής. Διάβαζε όσο χρειαζόταν, δεν στερήθηκε εξόδους, τη βοήθησαν οι γονείς της, οι φίλοι της, τη στήριξαν ψυχολογικά για να συνεχίσει ως τον στόχο της. Όπως λέει, το ψυχολογικό κομμάτι ήταν ακόμα πιο σημαντικό και από το διάβασμα.

Στο Τμήμα Χημείας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης θέλει να περάσει ο Αλέξανδρος Βασιλάκης, από το 6ο Λύκειο Ηρακλείου. Του αρέσει πολύ το μάθημα της Χημείας, θεωρεί πως είναι ένας τομέας που προσφέρει επαγγελματική αποκατάσταση ενώ επιλέγει το Ηράκλειο γιατί δεν θέλει να φύγει από τον τόπο του. Τα κατάφερε με πρόγραμμα, με αρκετό διάβασμα ενώ προσπαθούσε να αποβάλει το άγχος.

Στην Ιατρική Ηρακλείου θέλει να περάσει ο Βασίλης Μπορμπαντωνάκης, από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου. Αναφέρει πως «στην επίτευξη του στόχου μου συνέβαλε το οργανωμένο και συστηματικό διάβασμα, το οποίο συνοδευόταν φυσικά από ξεκούραση και διασκέδαση. «Δεν νιώθω ότι στερήθηκα κάτι, αντιθέτως η ισορροπία αυτή νομίζω πως έκανε την προσπάθειά μου αποτελεσματική. Ευχαριστώ θερμά τους καθηγητές και την οικογένειά  μου για τη βοήθεια, τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση».

Στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ θέλει να περάσει ο Χριστόφορος Φουντουλάκης, από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου. Του αρέσει το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος, η έμφαση που δίνεται στα Μαθηματικά και τη Φυσική ενώ θεωρεί πως προσφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες. Θετικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι είχε δίπλα του ανθρώπους που τον στήριξαν, τους καθηγητές και την οικογένειά του.

Τη Νομική Αθηνών έχει θέσει ως στόχο η Αργυρώ Κικεράκη, από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου, καθώς θεωρεί πως είναι ένα Τμήμα που ανοίγει πολλές πόρτες για το μέλλον. Δεν άφηνε κενά, ήταν συνεπής στο διάβασμά της, δεν γυμναζόταν όσο θα ήθελε αλλά συνέχιζε να βγαίνει έξω. Προσπάθησε να μετριάσει το άγχος της, κάτι που θεωρεί πως είναι πολύ βασικό συστατικό επιτυχίας.

Για δεύτερη φορά έδωσε εξετάσεις ο Γιάννης Φουδελάκης, από το 1ο Λύκειο Ηρακλείου. Πέρσι, είχε περάσει στη Σχολή Αστυφυλάκων και τώρα βάζει πλώρη για τη Σχολή Αξιωματικών. Ήταν αφοσιωμένος σταθερά στον στόχο του και γι’ αυτό τα κατάφερε.

Θέλει να προσφέρει στην κοινωνία και να βοηθάει τους ανθρώπους, γι’ αυτό τον λόγο επιλέγει το Τμήμα Ψυχολογίας στη Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζει και ο αδελφός του. Ο λόγος για το Γιάννη Ξυπάκη, από το Λύκειο Αγίας Βαρβάρας. Όπως λέει, το «μυστικό» στη Θεωρητική Κατεύθυνση είναι να γνωρίζει κανείς την ύλη ως περιεχόμενο, να είναι σε θέση να μπορεί να συνδέει τη γνώση με την κριτική σκέψη και τη λογική.

Στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ στην Πάτρα θέλει να σπουδάσει ο Κωνσταντίνος Τριαματάκης. Ο συγκεκριμένος κλάδος τον ενδιαφέρει, ο τομέας της Πληροφορικής έχει πολλές προοπτικές για το μέλλον. Όπως αναφέρει, η χρονιά ήταν δύσκολη, κάλυψε κενά από προηγούμενα έτη, τα κατάφερε κυρίως με διάβασμα.

Ο Νίκος Μπουμάκης, από το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, θέλει να περάσει στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στο Ηράκλειο. Τον ενδιαφέρει το συγκεκριμένο αντικείμενο και θεωρεί πως η σχολή που επιλέγει έχει προοπτικές. Ο Νίκος παίζει βιολί αλλά τη φετινή χρονιά το εγκατέλειψε για λίγο. Κατάφερε να πετύχει στις εξετάσεις με διάβασμα, συγκέντρωση και πολλή δουλειά.

Στο Τμήμα Ψυχολογίας θέλει να περάσει η Χρυσάνθη Χαροντάκη, από το 2ο Λύκειο Ηρακλείου. «Έχω στόχο να κάνω εξειδίκευση στην Εγκληματολογία. Διάβαζα όχι υπερβολικά, αλλά με πρόγραμμα και μεθοδικότητα, ενώ δεν στερήθηκα και τις εξόδους μου. Δεν αγχώθηκα ποτέ, ήμουν πάντα αισιόδοξη και αυτό προτείνω και στους μελλοντικούς υποψηφίους των Πανελληνίων» αναφέρει.

Στο Τμήμα Οικονομικών Σπουδών στο Ρέθυμνο θέλει να περάσει η Ειρήνη Γκίνη, από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου, η οποία θεωρεί πως είναι ένας κλάδος με μέλλον, προοπτικές και πολλές επιλογές για το μέλλον. Με πρόγραμμα, σταθερό ρυθμό, οργάνωση, με τη στήριξη των καθηγητών της και χωρίς να ξεχνάει τον στόχο της, κατάφερε να φτάσει ψηλά.

Η Μαρία Καλυκάκη, από το 1ο Λύκειο Ηρακλείου, θέλει να περάσει στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο. Την ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος τομέας, ήταν κάτι που σκεφτόταν να επιλέξει από μικρή ηλικία. Τα κατάφερε με θέληση, χωρίς να αποσπάται από τον στόχο της και με βοήθεια από τους καθηγητές της.

Μία θέση στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διεκδικεί ο Άγγελος Ομηρόλης, από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου. Ο πατέρας του διατηρεί μία επιχείρηση και θέλει να ακολουθήσει τον συγκεκριμένο τομέα. Όπως αναφέρει,  η προετοιμασία των εξετάσεων δεν είναι τόσο δύσκολη όσο παρουσιάζεται. Αν ένας υποψήφιος έχει έναν στόχο , τηρεί το πρόγραμμά του, έχει τις βάσεις, τότε μπορεί να τα καταφέρει. Ο Άγγελος παραμέλησε λίγο τις δραστηριότητές του, όπως το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα.

Την Ιατρική έχει ως πρώτη της επιλογή η Εμμανουέλα Ταμιωλάκη, από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου. Της αρέσει να ασχολείται με τον άνθρωπο και να βοηθάει όποιον έχει ανάγκη. Συγκέντρωσε πολύ υψηλή βαθμολογία με συστηματικό διάβασμα, προσπάθεια και, όσο ήταν εφικτό, ψυχραιμία.

Στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ στο ΕΜΠ θέλει να περάσει ο Νίκος Σφακιανάκης, από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου. Του αρέσουν η Φυσική και τα Μαθηματικά και οι τομείς που μπορεί να ακολουθήσει από το συγκεκριμένο Τμήμα, όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες. Τους τελευταίους μήνες έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο διάβασμα, περιόρισε τις εξόδους και τα κατάφερε.

Το όνειρο της Έρης Κατζαγιαννάκη είναι να περάσει στην Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης, ένα Τμήμα που προτιμά παρόλο που έχει συγκεντρώσει αρκετά μόρια για να περάσει και στην Ιατρική. Έχει επηρεαστεί από τους θείους της, που είναι οδοντίατροι και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το συγκεκριμένο επάγγελμα. Η μητέρα της είναι από την Κοζάνη, οπότε στη Θεσσαλονίκη αισθάνεται οικεία.

Η Θεανώ Περάκη, από το 3ο Λύκειο, αναφέρει πως δεν χρειάζεται ένας υποψήφιος να στερείται πολλά, αν αγαπά αυτό που κάνει, θα τα καταφέρει, με θέληση και σωστό προγραμματισμό. Θέλει να σπουδάσει Ψυχολογία ενώ θα δώσει εξετάσεις για τη Λυρική και επιθυμία της είναι να συνδυάσει τις δύο τις μεγάλες αγάπες. Δεν σταμάτησε στιγμή τον χορό, το μπαλέτο και τον σύγχρονο.

Στη Νομική Θεσσαλονίκης θέλει να σπουδάσει η Εμμανουέλα Δαλαμπέκη, από το 4ο Λύκειο Ηρακλείου, η οποία αγάπησε τη συμπρωτεύουσα στη σχολική εκδρομή. Όπως λέει, για να πετύχει κανείς στις εξετάσεις χρειάζεται συστηματικό διάβασμα, με διαλλείματα, συγκέντρωση, να καταλαβαίνει κανείς τι διαβάζει και να έχει βάσεις από προηγούμενες χρονιές.

Ανάμεσα στη Νομική και την Αγγλική Φιλολογία είναι ο Παναγιώτης Αψαθάς, από το 13ο Λύκειο Ηρακλείου, ο οποίος ενδιαφέρεται για τον κλάδο της εγκληματολογίας. Τα κατάφερε με οργάνωση, διάβασμα, προσπαθούσε να μην αγχώνεται, να μην υπερβαίνει τα όρια, να έχει ελεύθερο χρόνο και θεωρεί πως η ψυχραιμία είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Της αρέσει να μελετά τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις των ανθρώπων και θέλει να σπουδάσει Ψυχολογία στην Αθήνα. Η Μαρία Βεργάκη, από το Λύκειο Χάρακα, αναφέρει πως κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία με διάβασμα, μεθοδικότητα και παράλληλα ξεκούραση, όσο αυτό ήταν δυνατό.

Ο Νίκος Γληγόρης, από το Λύκειο Χάρακα, θέλει να σπουδάσει Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ στο ΑΠΘ. Τα κατάφερε με σύστημα, οργάνωση, πολύ διάβασμα και βοήθεια από τους καθηγητές του. «Αφιερώνω την επιτυχία μου στο θείον μου, Δημήτρη, ο οποίος παρόλες τις ικανότητες και δυνατότητές του δεν μπόρεσε να σπουδάσει λόγω αναπηρίας» αναφέρει.

Με πρόγραμμα και οργάνωση κατάφερε να «σπάσει το κοντέρ» στο 3ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου ο Μανώλης Σαβουλίδης, ο οποίος ενδιαφέρεται για την Ιατρική, τη Φυσικοθεραπεία και την Εργοθεραπεία. Τα κατάφερε με αφοσίωση, έδινε έμφαση σε μαθήματα, όπου είχε κενά, έκανε πολλές επαναλήψεις, είχε πρόγραμμα, οργάνωση και δεν παρέλειπε να βγει με τους φίλους του για να ξεσκάει.

Στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ θέλει να περάσει ο Βαγγέλης Φρουδάκης, από το 5ο Λύκειο Ηρακλείου. Έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμό Ρομποτικής, έχει έρθει σε επαφή με τον Προγραμματισμό και είναι τομείς που τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Ξεκίνησε από νωρίς το διάβασμα, από την Α΄Λυκείου, όχι μόνο την τελευταία χρονιά, και κατάφερε να αποφύγει την πίεση και το άγχος με σωστό πρόγραμμα.

Η Ελένη Κροντηρά, από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου, θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Της αρέσουν οι πολυτεχνικές σχολές γενικότερα και θεωρεί πως είναι ένα επάγγελμα με προοπτικές. Όπως λέει, χρειάζεται ψυχραιμία, αρκετό διάβασμα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και να μην υπάρχει άγχος την ώρα των εξετάσεων.

Δίδυμες επιτυχίες

Από μικρή ηλικία είχε ένα όνειρο, να σπουδάσει στη Νομική Αθηνών! Η Ραφαέλα Κοσμαδάκη, από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου, θέλει να υπερασπίζεται όσους έχουν ανάγκη και της αρέσει η ιδέα της απόδοσης της δικαιοσύνης. Τα κατάφερε με συστηματικό διάβασμα, η επιτυχία της ήταν αποτέλεσμα μίας προσπάθειας ετών, ήταν συγκεντρωμένη στο στόχον της και θεωρεί πως οι θυσίες της άξιζαν.

Ο δίδυμος αδελφός της, Γιώργος Κοσμαδάκης, θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ. Πάντα τον ενδιέφεραν οι μηχανές ενώ του άρεσε να παρατηρεί τα αντικείμενα και να φτιάχνει ό,τι χαλάει μέσα στο σπίτι. Με διάβασμα, συγκέντρωση και συστηματική προσπάθεια κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά. Δεν παρακτράπηκε από τον στόχο του ενώ θετικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η αδελφή του ήταν δίπλα του στην όλη προσπάθεια.

Στη Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης θέλει να περάσει η Ελένη Χριστοφοράκη, η οποία ακολουθεί τα χνάρια της μητέρας της και τα επόμενα χρόνια θα αναλάβει τα «ηνία» του φαρμακείου της. Από την αρχή της χρονιάς διάβαζε συστηματικά, είχε στο πλευρό της τους καθηγητές και την οικογένειά της. Σύμμαχός της ήταν ο δίδυμος αδελφός της, Γιάννης.

Ο Γιάννης Χριστοφοράκης θέλει να σπουδάσει Ιατρική, στο Ηράκλειο ή στη Θεσσαλονίκη. Βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του, ο οποίος είναι γιατρός, θέλει να βοηθάει τους ανθρώπους, να προσφέρει τη θεραπεία σε όσους χρειάζονται. Τα κατάφερε με αρκετό διάβασμα, με καλούς καθηγητές και είχε τη στήριξη της οικογένειάς του.

Ανάμεσα στην Ιατρική και την Οδοντιατρική είναι η Ουρανία Μαρίνη, από το 3ο Λύκειο Ηρακλείου. Κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία με καλό προγραμματισμό, διάβαζε με μέτρο, όχι συνέχεια, και έμεινε προσηλωμένη στον στόχο της.

Πλώρη για την Ιατρική Θεσσαλονίκης έχει βάλει η δίδυμη αδελφή της, Μαρία Μαρίνη, το επάγγελμα του γιατρού την ενδιέφερε πάντα ως επιλογή. Από το Γυμνάσιο, ακόμα, διάβαζε με σύστημα και δεν θεωρεί πως ήταν τόσο δύσκολη διαδικασία.

Αδελφή… επιτυχία

Για δεύτερη χρονιά έδινε εξετάσεις ο Σταύρος Απλαδάς, από το 4ο Λύκειο Ηρακλείου, ο οποίος θέλει να γίνει αστυνομικός, ένα επάγγελμα που επέλεξε από το Δημοτικό ακόμα. Τον ενδιαφέρει ως κλάδος, εξάλλου, ο πατέρας του είναι αστυνομικός ενώ ρόλο για την επιλογή του παίζει και η επαγγελματική αποκατάσταση. Φέτος, είχε περισσότερο χρόνο να αφοσιωθεί στον στόχο του, αφού δεν πήγαινε στο σχολείο.

Ο αδελφός του, Γιώργος Απλαδάς, θέλει να περάσει στο Τμήμα Χημείας στο Ηράκλειο. Τον ενδιαφέρει το συγκεκριμένο αντικείμενο ενώ θεωρεί πως προσφέρει και ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Χρειάζεται, όπως λέει, διάβασμα, κυρίως ψυχραιμία την ώρα των εξετάσεων, διαφορετικά δεν μπορεί κανείς να αποδώσει το 100%, όσο καλά και αν έχει προετοιμαστεί.