ΤΕΧΝΗ: Η Τερέζα επιστρέφει στη γενέθλια πόλη

«Οι Ηρακλειώτες επιδιώκουν να βλέπουν διαφορετικά πράγματα»

522

Στη γενέθλια πόλη για ένα live επιστρέφει αύριο η Τερέζα Κρητικού, νιώθωντας μια ιδιαίτερη συγκίνηση  αφού στις αποσκευές της κουβαλά τη θετική ενέργεια και ανταπόκριση, από την προηγούμενη δουλειά της στο Ηράκλειο.

“Ετσι,  διαπίστωσα ότι οι Ηρακλειώτες θελουν να βλέπουν διαφορετικά πράγματα και το επιδιώκουν” αναφέρει η ίδια μιλώντας στην “Π”.

Η Τερέζα έχει στο ενεργητικό της σημαντικές συνεργασίες τόσο στα θεατρικά όσο και στα μουσικά πράγματα, όπως η 5χρονη συνεργασία της με την «Σπείρα – Σπείρα» και τον Σταμάτη Κραουνάκη.

“Ήμουν τότε στα αρχικά μου βήματα -αναφέρει- και στο τραγούδι και στο θέατρο, έμαθα πολλά πράγματα απο τη συνεργασία που είχαμε, είναι ένας έντονος και μεγαλος καλλιτέχνης, έμαθα λοιπόν πώς να χρησιμοποιώ τη μουσική μέσα από θεατρικές παραστάσεις, να έχω επιμονή, υπομονή αλλα και την ετοιμότητα πάνω σε δύσκολες καταστάσεις”.

Η Τερέζα Κρητικού μιλά ακόμα  για το θέατρο και τα επόμενά  της βήματα.

Νιώθω συγκίνηση και πολλή χαρά γιατί την Παρασκευή θα είναι το πρώτο μου live εδώ, στην πόλη μου

-Επιστρέφετε στη γενέθλια πόλη.Tι θα… ακούσουν οι Ηρακλειώτες στο live της Παρασκευής 12 Ιουλίου στο think tank;

Η ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΙΣΣΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΕΡΕΖΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ -Καταρχάς θα ήθελα να πω ότι νιώθω συγκίνηση και πολλή χαρά, γιατί  την Παρασκευή θα είναι το πρώτο μου live εδώ στην πόλη μου.

Είχα ξαναβρεθεί στο Ηράκλειο με την παράσταση της ομάδας μας, το «Big Baby», και  με την Ιωάννα Μπακαλάκου, τη συνεργάτιδάμου,  όπου το σκηνοθετούσε τότε.

Λοιπόν κατάλαβα πόσο θα ήθελα να κάνω πράγματα εδώ, γιατί ο κόσμος ήταν πολύς και με θετική ενέργεια, με συγκίνησε.

Έτσι,  διαπίστωσα ότι οι Ηρακλειώτες θέλουν να βλέπουν διαφορετικά πράγματα και το επιδιώκουν.

Η απάντησή μου λοιπόν στο ερώτημα που μου κάνατε είναι ότι το πρόγραμμα που θα ακούσουν όσοι έρθουν την Παρασκευή θα αφορά πιστεύω όλα σχεδόν τα ακούσματα, θα έχει αναφορά σε παλιά έντεχνα,  σε καινούργια, σε ρεμπέτικα και θα έχει και κάποιες εκπλήξεις το τέλος του προγράμματος.

-Έχετε στο ενεργητικό σας σημαντικές συνεργασίες όπως με τον Στάματη Κραουνάκη και την Σπείρα-Σπείρα. Τι σας πρόσφερε η συγκεκριμένη συνεργασία; 

-Ο Σταμάτης Κραουνάκης ήταν σχολείο για μένα, ήταν η δεύτερη συνεργασία που είχα στο θέατρο και ήμουν γύρω στα 4-5 χρόνια στη «Σπείρα – Σπείρα». Ήμουν τότε στα αρχικά μου βήματα και στο τραγούδι και στο θέατρο, έμαθα πολλά πράγματα απο τη συνεργασία που είχαμε.

Είναι ένας έντονος και μεγάλος καλλιτέχνης. Έμαθα λοιπόν πως να χρησιμοποιώ τη μουσική μέσα από θεατρικές παραστάσεις, να εχω επιμονή, υπομονή αλλα και την ετοιμότητα πάνω σε δύσκολες καταστάσεις και ότι πρέπει να δουλέψεις πολύ και σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, γιατί δεν είναι μόνο να έχεις ένα ταλέντο, αλλά πώς θα το συνεχίσεις και θα το καλλιεργήσεις για να μη μείνει στάσιμο.

-Επίσης έχετε ασχοληθεί συστηματικά και με το θέατρο. Θεωρείτε οτι ένας καλλιτέχνης μπορεί να είναι πολυπράγμων;

Στη γενέθλια πόλη για ένα live επιστρέφει αύριο η Τερέζα Κρητικού-Ενας καλλιτέχνης οφείλει να είναι πολυπράγμων, ειδικά στις μέρες μας. Ένας ηθοποιός πρέπει να δουλεύει το σώμα του, τη φωνή του, να ξέρει πώς στήνεται μία παράσταση και τι κόπος θέλει για να ανέβει.

Σε όλες τις συνεργασίες που είχα μέχρι τώρα δεν ήμουν μόνο ηθοποιός, ειδικά σε μία παράσταση, την οποία κιόλας ξεχωρίζω, γιατί ήταν δημιούργημα της ομάδας μας με την Ιωάννα Μπακαλακου, ήταν «το περιστέρι δικαστής» στο οποίο κάναμε από τα κουστούμια της παράστασης μέχρι και τις μάσκες από γύψο οι οποίες ήταν όντως ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει.

Εκεί κατάλαβα ακριβώς αυτό που με ρωτήσατε πριν, ότι πρέπει να ασχοληθείς πραγματικά με όλα αυτά που αφορούν μια παράσταση για να νιώθεις ηθοποιός. Άρα όντως ένας καλλιτέχνης πρέπει να επιδιώξει να είναι πολυπράγμων, γιατί γίνεται καλύτερος.

-Ποιό θα είναι το επόμενό σας βήμα;

-Το επόμενό μου βήμα είναι να συνεχίσω τα live μου που τόσο πολύ αγαπώ, εδώ στη πόλη μου, αλλά και πάνω στην Αθήνα αλλά και κάτι στο θέατρο που θα ανακοινωθεί όταν θα είναι έτοιμο.

Η συναυλία είναι αύριο Παρασκευή στις 9 το βράδυ, στο think tank με μουσικό τον Ορέστη Κουσαθανά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει