Κόντρα Ανδρουλάκη – Φον ντε Λάιεν

448

Στην Σοσιαλιστική Ομάδα βρέθηκε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα Φον ντε Λάιεν, για να παρουσιάσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Γερμανίδα πολιτικός απέφυγε να παρουσιάσει τις θέσεις της σε ζητήματα όπως η προσφυγική κρίση, οι προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, την ανάγκη μεταρρύθμισης του Συμφώνου Σταθερότητας και την καθιέρωση μίας πανευρωπαϊκής ασφάλειας κατά της ανεργίας και αναφερόμενη στα Σκόπια τα αποκάλεσε «Μακεδονία».

Όταν έλαβε τον λόγο ο ευρωβουλευτής κ. Ανδρουλάκης, υπενθύμισε στην Γερμανίδα υπουργό Άμυνας ότι δεν υπάρχει χώρα στα Βαλκάνια με το όνομα «Μακεδονία», σημειώνοντας ότι σαν υποψήφια πρόεδρος της Επιτροπής θα έπρεπε να το γνωρίζει.

Επισήμανε τις δηλώσεις που είχε κάνει το 2011, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με τις οποίες καλούσε τις χώρες που λαμβάνουν δάνεια από την Ευρωζώνη, να υποθηκεύουν τα εθνικά αποθέματά τους σε χρυσό, ως μη συμβατές με την Ευρώπη της αλληλεγγύης.

Τέλος τής ζήτησε να δηλώσει πώς θα αντιμετωπίσει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, ερώτηση που απέφυγε να απαντήσει.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει