Ο νεότερος βουλευτής είναι μόλις 28 ετών και μπήκε την τελευταία στιγμή στη μάχη

2.944

Αν και μπήκε στη μάχη των εθνικών εκλογών μόλις τις τελευταίες δύο εβδομάδες κατάφερε να εκλεγεί στην περιφέρεια Β’ Δυτικής Αττικής και να γίνει ο νεαρότερος βουλευτής του Κοινοβουλίου στη νέα της σύνθεση, συγκεντρώνοντας 8.860 σταυρούς.

Ο 29χρονος μηχανολόγος μηχανικός Βαγγέλης Λιάκος είναι από το απόγευμα της Κυριακής βουλευτής Δυτικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία και το πιο νέο μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Στόχος του από δω και πέρα, όπως αναφέρει, είναι   να συμβάλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας ευημερίας σε μια βιώσιμη Δυτική Αττική, με λιγότερη ρύπανση, λιγότερη ανισότητα, με ίσες ευκαιρίες και αξιοπρέπεια για όλους. Το μικρόβιο της πολιτικής μπήκε από τα εφηβικά του χρόνια ακολουθώντας τα… βήματα του πατέρα του, Γιώργου Λιάκου, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος Ασπροπύργου.

«Αυτός μού κατέδειξε ότι πρέπει να εμπλακείς ενεργά και να εργαστείς πολύ για να λύσεις τα προβλήματα, για να βοηθήσεις τους συμπολίτες σου. Από μικρός αντιλήφθηκα το πόσο σημαντική είναι η πολιτική στην καθημερινότητά μας, για να βρίσκουμε διεξόδους και να μπορούμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο», εξήγησε στο ethnos.gr ο Βαγγέλης Λιάκος και πρόσθεσε: «Αν και ο αγώνας του ήταν πολύ σύντομος έγινε με εντιμότητα, με ίδια μέσα, με τη βοήθεια φίλων και εθελοντών από όλη τη Δυτική Αττική, υγιών δυνάμεων που πίστεψαν σε αυτό που ώθησε και εμένα στην πολιτική: Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, μπορούμε να φτιάξουμε μια καλύτερη χώρα για να μην φεύγουν οι φίλοι μας στο εξωτερικό, για να δημιουργήσουμε τις οικογένειές μας εδώ, όπως οι γονείς μας, με κόπο και τιμιότητα».

Γεννήθηκε στον Ασπρόπυργο το 1989, αποφοίτησε από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και εξειδικεύτηκε στην Οργάνωση Παραγωγής και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό του πρόγραμμα, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του σε μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές, συμβουλευτικές και ελεγκτικές εταιρείες, ως ιδιωτικός υπάλληλος.

Τον Ιανουάριο του 2015 ίδρυσε τη δική του ατομική επιχείρηση με έδρα τον Ασπρόπυργο, ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε οικονομικά και διοικητικά θέματα. Λίγους μήνες αργότερα και έπειτα από πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατέβηκε για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές, ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός.

«Μπαίνω μπροστά γιατί θέλω να εκπροσωπήσω όλους αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούμε καλύτερα. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια χώρα είναι η αποστροφή των νέων για την πολιτική. Με την πορεία μου ως τώρα, προσπάθησα όσο μπορώ να το αλλάξω και δεν θα σταματήσω να δουλεύω προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο Βαγγέλης Λιάκος, ο οποίος δεν το έβαλε κάτω και έβαλε ξανά υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και κατάφερε να εκλεγεί.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει