“Ηχηρές” απουσίες από τη νέα Βουλή

2.160

«Ηχηρά» ονόματα, κορυφαία στελέχη κομμάτων και πρώην υπουργοί  μένουν εκτός Βουλής.

Η ανασύνθεση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντυπωσιακή καθώς τουλάχιστον 90 υποψήφιοι που είχαν εκλεγεί τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν κατάφεραν να ανανεώσουν τη θητεία τους.

Μεταξύ των ονομάτων που μένουν εκτός Βουλής εντοπίζονται για τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, οι πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και Σταύρος Κοντονής, η πρώην υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά καθώς και οι Αννέτα Καββαδία, Μάκης Μπαλαούρας, Γιώργος Κυρίτσης, Νίκος Ξυδάκης, Μάρκος Μπόλαρης κ.α.

«Μοιρασμένες» είναι οι εντυπώσεις από την επίδοση των «μεταγραφών» της Κουμουνδούρου. Η πρώην αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας. Εκτός Βουλής μένουν και οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σπύρος Δανέλλης, Τέρενς Κουίκ και Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Αντίθετα την εκλογή τους πέτυχαν οι Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζουράρις και Βασίλης Κόκκαλης.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η καταμέτρηση των «σταυρών» στον Δυτικό Τομέα Αθήνας. Με καταμετρημένο των 97,5% των ψηφοδελτίων ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος προηγείται με 16 «σταυρούς» του Παναγιώτη Κουρουμπλή και καταλαμβάνει την τέταρτη και τελευταία έδρα του κόμματος στην συγκεκριμένη περιφέρεια.

Το ΚΙΝΑΛ χάνει τις έδρες στην Ανατολική Αττική, τη Δωδεκάνησο και την Λακωνία με αποτέλεσμα να μην επανεκλέγονται οι Εύη Χριστοφιλοπούλου, Δημήτρης Κρεμαστινός και Λεωνίδας Γρηγοράκος αντίστοιχα. Επίσης, δεν εκλέγεται ο Γιάννης Μανιάτης στην Αργολίδα καθώς έχασε την μάχη του σταυρού από τον συνυποψήφιό του Ανδρέα Πουλά και ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου στον Νότιο Τομέα της Αθήνας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει