επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

138

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή δύναμη! Τρίτη σήμερα, με νέο πρωθυπουργό και νέα κυβέρνηση. Άντε να δούμε κι από αυτούς καλιμέντο. Χωρίς ίχνος… προσαρμογής άλλωστε έλεγαν ότι είναι έτοιμοι από καιρό.

ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ όταν είσαι της δυναστείας Μητσοτάκη, πώς δεν θα είσαι έτοιμος από καιρό;

ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ συναισθήματα από τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και πολλά στελέχη της ΝΔ και εξωκοινοβουλευτικοί αν μπορούμε να πούμε αυτό για τον Χρυσοχοΐδη.

ΤΟ ΘΕΜΑ βέβαια είναι η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχήματος και όχι τι φαίνεται τώρα. Γιατί και τους καλύτερους να βάλεις, τι να το κάνεις εάν δεν παράξουν έργο;

ΑΛΛΑ και να μείνει εκτός κυβέρνησης η Όλγα; Πώς γίνεται αυτό; Μα η Όλγα χωρίς την κυβέρνηση της ΝΔ; Και τι θα πει ο θείος;

ΤΕΛΙΚΑ επελέγη άλλος. Ως υπουργός Τουρισμού πάει ο Χάρης Θεοχάρης.

ΠΙΑΣΑΡΙΚΟ υφυπουργείο ο Αυγενάκης. Το Αθλητισμού. Δεν είναι πρώτης γραμμής, αλλά το… καλύτερο!

ΠΟΛΛΑ μπράβο στον Τσίπρα για την στάση του να μείνει στο Μέγαρο Μαξίμου, να υποδεχτεί τον Μητσοτάκη και να του παραδώσει. Έστω τυπικά, γιατί εδώ που τα λέμε δεν του παραδίδει και τα κλειδιά του πυρηνικού οπλοστασίου!

ΑΛΛΑ έκανε αυτό που έκαναν όλοι οι προκάτοχοί του πλην του Σαμαρά που επέδειξε ένα πείσμα που δεν ταιριάζει σε υπεύθυνο πολιτικό άνδρα. Σε άνδρα γενικότερα.

ΤΙ ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ παίχτηκε με τους βουλευτές του Ηρακλείου! Εκεί που νόμιζες πως όλα είχαν ξεκαθαρίσει και η ΝΔ θα πάρει τις 4 έδρες μια στιγμή έμεινε με 3… και βγήκε ο Λογιάδης του Βαρουφάκη.

ΚΑΙ ΤΣΟΥΠ τα ξημερώματα χάθηκε και η τρίτη έδρα και εκεί  που ο Πασπάτης κοιμήθηκε βουλευτής… έμεινε στο Βενιζέλειο με τον Συντυχάκη να ξαναβγαίνει!

ΑΛΛΑ και δυο άλλοι παρασύρθηκαν από τις καραμπόλες! Ο Σπανάκης βγήκε στην Αθήνα στη θέση του Πασπάτη και η Σεμίνα Διγενή έχασε τη θέση της από τον Συντυχάκη!

ΤΗΝ ΠΙΟ εντυπωσιακή ομάδα, την πιο πολύχρωμη πάντως φαίνεται να έχει ο Βαρουφάκης! Και φυσικά θα ξεχωρίσει ο Λογιάδης!

ΠΟΛΥ ΝΕΑ και δραστήρια η ομάδα των συμβούλων του Μητσοτάκη. Πραγματικά είχαμε να δούμε τόσο νέο κόσμο από την εποχή του Τσίπρα!

ΠΟΛΛΟΙ πρωτοκλασάτοι έμειναν εκτός Βουλής με πρώτο και καλύτερο τον Σταθάκη που ήξερε πάντως ότι έπαιζε το κεφάλι του στα Χανιά.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ κάζο πάντως ήταν για τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, αφού δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε ευρωβουλευτής, ούτε βουλευτής στις εθνικές εκλογές 2019.

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, όχι μόνο δεν κατάφερε να βγει βουλευτής, αν και θεωρούνταν φοβορί, αλλά έχασε για μόλις 5 ψήφους από τον πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο.

 

Ο… Επικρητικός

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει