ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ: Η «καραμπόλα» έβγαλε εκτός τον Πασπάτη

401

Η καταμέτρηση των ψήφων από τη μια και οι κατανομές των εδρών από την άλλη, έφεραν όχι και λίγες εκλογικές ανατροπές πανελλαδικά, με χαρακτηριστική αυτή που καταγράφηκε στο Ηράκλειο ανάμεσα στον Γρηγόρη Πασπάτη από τη Ν.Δ. και τον Μανόλη Συντυχάκη από το ΚΚΕ.

Μέχρι αργά τη νύχτα της Κυριακής, φαινόταν ότι από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. εκλέγεται κανονικά ο τρίτος κατά σειρά κατάταξης,  κ. Γρηγόρης Πασπάτης, καθώς οι ψήφοι του είχαν εκτοξευθεί πάνω από 14.500, ενώ παράλληλα καταγραφόταν ότι χάνει την έδρα του το ΚΚΕ στο Ηράκλειο και ο Μανόλης Συντυχάκης δεν εκλέγεται.

Αντίστοιχα στην Αθήνα, η εκλογική καταμέτρηση έδειχνε ότι βρίσκεται εκτός Βουλής ο υποψήφιος με τη Ν.Δ. στον νότιο τομέα της Β΄Αθήνας κ. Βασίλης Σπανάκης, και ότι κερδίζει μια θέση στο Κοινοβούλιο η υποψήφια με το ΚΚΕ κ. Σεμίνα Διγενή.

Όμως  τα ξημερώματα της Δευτέρας με την  τρίτη κατανομή των εδρών πυροδοτήθηκαν «καραμπόλες» που έφεραν ανατροπές. Έτσι ο κ. Πασπάτης ενώ εκλεγόταν βουλευτής Ηρακλείου χάνει την έδρα του και εκλέγεται ο κ. Β.Σπανάκης στον νότιο τομέα της Β’ Αθήνας, όπως αντίστοιχα χάνει την έδρα της η κ. Σεμίνα Διγενή που δεν εξελέγη τελικά βουλευτής με το ΚΚΕ στην Α’ Πειραιά,  παρά το γεγονός ότι αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς προτίμησης, καθώς το  κόμμα της δεν εξέλεξε βουλευτή στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, και κερδίζει την έδρα στο Ηράκλειο ο Μ. Συντυχάκης.

Μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος ο κ. Γρηγόρης Πασπάτης, με μια σύντομη δήλωσή του θέλησε καταρχήν να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους του για την πολιτική στήριξη που του παρείχαν, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την καθαρή εκλογική επικράτηση του κόμματός του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:   “Η χώρα αλλάζει σελίδα, η Νέα Δημοκρατία και ειδικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβαν ισχυρή εντολή να αλλάξουν πολλά και να προχωρήσουν τη χώρα μπροστά με αποφασιστικά βήματα. Συγχαίρω τους εκλεγέντες βουλευτές Λ.Αυγενάκη και Μ.Σενετάκη. Ευχαριστώ τους πολίτες του Ηρακλείου που με τίμησαν με την ψήφο τους”.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μανόλης Συντυχάκης, ο οποίος εκλέγεται εκπρόσωπος του ΚΚΕ  στο Ηράκλειο, αλλά με μια πολιτική  δυναμική που ουσιαστικά καλύπτει ολόκληρη την Κρήτη, προκάλεσε ικανοποίηση στα τοπικά στελέχη του κόμματος. Ο ίδιος με δηλώσεις του στην «Π» σημειώνει μεταξύ άλλων ότι το ποσοστό που πήρε το ΚΚΕ θα το καταθέσει στους αγώνες της επόμενης μέρας και στις ανάγκες στήριξης των λαϊκών συμφερόντων.

Τα δύσκολα δεν τελείωσαν, και είναι μπροστά μας. Ήδη από χθες έχουν αρχίσει να χτυπούν τα τύμπανα με τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, σήμερα με τον ερχομό των στελεχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενώ επίκειται και η Τρόικα προκειμένου να δείξουν το στίγμα τους για το γεγονός ότι όλα τα μέτρα που θα ληφθούν είναι προαποφασισμένα.

Το ευχάριστο είναι ότι το ΚΚΕ είναι μια σταθερή πολιτική δύναμη που αντέχει στον χρόνο, και  σε τόσο δύσκολες συνθήκες και πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά και παγκόσμια. Επίσης ευχάριστο το γεγονός ότι βρίσκεται εκτός Βουλής η  εγκληματική φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή και αυτό είναι μια νίκη του λαού.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο δικομματισμός παίρνει ένα ποσοστό της τάξεως το 70%, και αυτό αποτελεί μια τάση συντηρητικοποίησης του κόσμου, παρόλο που εκφράστηκε η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολούθησε. Ωστόσο είναι αρνητικό το γεγονός ότι στρέφεται σε παλιές δοκιμασμένες και αποτυχημένες επιλογές όπως αυτή της Ν.Δ.».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει