ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

564

Ανάγκη ανανέωσης με ικανά πρόσωπα

Δυστυχώς σε όλα τα κόμματα ενδημεί το παλαιό και η οπισθοδρόμηση. Στα ψηφοδέλτια, όλων των κομμάτων, περιλαμβάνονται  κυρίως παλαιά στελέχη, που με την παγιωμένη παλαιοκομματική τους πρακτική αποτρέπουν την ανανέωση, τον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο και ρυθμίζουν  ακόμη και ποιοι θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια.

Παρ’ όλα αυτά στα ψηφοδέλτια των κομμάτων περιλαμβάνονται και νέα, φρέσκα πρόσωπα, άφθαρτα, με αυξημένα προσόντα, με γνώση του σήμερα και του μέλλοντος, με επιτυχημένο επαγγελματικό προφίλ, με δυναμική για προσφορά, που αναμφίβολα έχουν και μπορούν να προσφέρουν πολλά στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της λειτουργίας του κράτους.

Στις επικείμενες εκλογές οι πολίτες που πραγματικά αγαπούν τη χώρα οφείλουν να επιλέξουν τους άριστους,  μεταξύ των νέων, τους αξιότερους, τους πλέον ειλικρινείς και ανιδιοτελείς, που θα αποτελέσουν τη μαγιά για  τον εκσυγχρονισμό του στελεχιακού πολιτικού και γενικά της πολιτικής ζωής της χώρας μας.

Ιδού λοιπόν πεδίον λαμπρόν όπου μπορούμε να συνεισφέρομε σημαντικά στην κατεδάφιση του παλαιού, της διαπλοκής, της αναξιοκρατίας και της οπισθοδρόμησης. Η μαζική συμμετοχή μας στις εκλογές και η στήριξη αυτών των νέων ανθρώπων είναι υποχρέωσή όλων μας.

Α.Α

 

Ο Βασίλης Λεβέντης

Οι προφητείες του Λεβέντη

Ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε ότι έχει στοιχεία περί συμφωνίας μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Φώφης Γεννηματά για συμμετοχή του ΚΙΝ.ΑΛ. στη νέα κυβέρνηση, εκτίμησε ότι η επόμενη μέρα των εκλογών δε θα βρει αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Τσίπρα και διαβεβαίωσε ότι θα είναι δια βίου αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων. Και όλα αυτά στην εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” με τον Βασίλη Σκουρή. Είπε ακόμα ότι η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, αλλά χωρίς αυτοδυναμία. Για να δούμε πού και αν πέσει μέσα ο πρόεδρος… Πάντως, αν δεν πέσει μέσα πουθενά, μπορεί να διακτινιστεί στην αλήστου μνήμης εποχή του… φραπέ και της πίτσας!

 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τον διορισμό της διαδόχου του, της Γερμανίδας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Εκλογή με αδιαφανή διαδικασία

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η διαδικασία για τον διορισμό της διαδόχου του, της Γερμανίδας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεν ήταν διαφανής και σηματοδότησε μια ανεπιθύμητη αλλαγή από την πρακτική της επιλογής των κορυφαίων υποψηφίων των κομμάτων. «Η διαδικασία δεν ήταν πολύ διαφανής» δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου στο Ελσίνκι, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς οι ηγέτες της ΕΕ αυτή την εβδομάδα επέλεξαν τον επόμενο πρόεδρο της Κομισιόν.

Η επιλογή των ηγετών χρειάζεται πάντως να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πιστεύω η δήλωση Γιούνκερ να μην ενόχλησε κάποιους, γιατί αυτοί είναι ικανοί να τον βγάλουν και… μεθυσμένο.

 

@patris
Όλοι περιμένουν μόνο  τη διαφορά. Τόσο…  αδιάφορα αναμένουμε το κλείσιμο της κάλπης το βράδυ της Κυριακής.
Diaforetikos

 

Οι πραγματικοί στόχοι Μητσοτάκη – Τσίπρα

Ο Μητσοτάκης θέλει αυτοδυναμία με περισσότερους από 155 βουλευτές και ο Τσίπρας ποσοστά στο 30% για ν’ αποφευχθούν κλυδωνισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώτος το διατυμπανίζει, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πει δημοσίως ότι θέλει να ηττηθεί αξιοπρεπώς. Μπορεί να επιτευχθούν και τα δύο ώστε και ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ικανοποιηθούν; Θα ξέρουμε το βράδυ της Κυριακής.

Αν πάντως ο λαός καταφέρει να μην αφήσει παραπονούμενο ούτε τον ένα ούτε τον άλλο, θα πρόκειται για πραγματική επιτυχία.

Μητσοτάκης - Τσίπρας

Τα χαμόγελα που  «πάγωσαν» τον Σρόιτερ

Να συμφωνήσουμε ότι το γέλιο μακραίνει τη ζωή, αλλά καμιά φορά μπορεί να μας εκθέσει ανεπανόρθωτα. Θύμα της δεύτερης παραδοχής έπεσε ο Αλέξης Τσίπρας, στη «χαλαρή» συνέντευξη που παραχώρησε από το Μαξίμου στον Αντώνη Σρόιτερ. Μ’ ένα χαμόγελο ως τα αυτιά εξομολογήθηκε στον δημοσιογράφο το πρώτο χτύπημα του τηλεφώνου με το τριψήφιο νούμερο στο γραφείο του. Αφού με τα πολλά κατάλαβε ποιο από τα πολλά τηλέφωνα πάνω στο γραφείο του χτυπούσε, είπε μέσα στην καλή χαρά ότι από την άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ που τον ενημέρωσε για τους δύο πιλότους μας που χάθηκαν στην Ισπανία, από την πτώση ελληνικού F 16! Και όπως ήταν φυσικό, από το παρατεταμένο γέλιο του πρωθυπουργού, ο Σρόιτερ κατάπιε τη γλώσσα του…

 

οι ξύλινες ζαρντινιέρες με τα λουλούδια στο πρώτο τμήμα της Καλοκαιρινού, αλλά μάλλον χρήζουν περισσότερης φροντίδας

Κάποιος να τις φροντίσει…

Καλές οι ξύλινες ζαρντινιέρες με τα λουλούδια στο πρώτο τμήμα της Καλοκαιρινού, αλλά μάλλον χρήζουν περισσότερης φροντίδας από την αρμόδια υπηρεσία.

Διότι δεν είναι καλό κάθε φορά που ποτίζονται το χώμα να τρέχει στον δρόμο ούτε και ανάμεσα στα λουλούδια, μερικά εκ των οποίων είναι ξεραμένα, να φυτρώνουν αγριόχορτα.

Καλές και χρήσιμες οι πεζοδρομήσεις, αλλά για να γίνουν και ομορφότερες χρειάζεται παραπάνω φροντίδα.

 

Το drone και το θέατρο  του παραλόγου

Πολύτιμο εργαλείο στις έρευνες διάσωσης και έρευνας αποδεικνύεται το drone της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης.

Πολύτιμο εργαλείο στις έρευνες διάσωσης και έρευνας αποδεικνύεται το drone της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης.

Πρώτη φορά τέθηκε σε ενεργοποίηση στην τραγωδία του Γεροποτάμου και ακολούθησαν και άλλα περιστατικά, με τραγική ή αίσια κατάληξη. Καλό θα είναι λοιπόν η κεντρική διοίκηση να πιέσει ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έγκρισης της λειτουργίας του και να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Η ομάδα της 3ης ΕΜΑΚ που είναι ειδική για τον χειρισμό του έχει αποδείξει ότι είναι πρωτοπόρα, διαθέτει εμπειρία αλλά κυρίως κοινωνική ευαισθησία. Στο θέμα θα επανέλθουμε σύντομα.

 

Με ερωτηματικό

Πριν μερικές ημέρες τα ξένα μέσα ενημέρωσης ήταν κατηγορηματικά σχετικά με το τέρμα του λαϊκισμού στην Ελλάδα, προεξοφλώντας την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα. Στο μεταξύ οι συνεχιζόμενες αναφορές στο επερχόμενο τέλος του λαϊκισμού συνοδεύονται πλέον με ερωτηματικό. Όχι επειδή ο Τσίπρας ανατρέπει τα δεδομένα περί πρωτιάς, αλλά επειδή προφανώς το ξανασκέφτηκαν και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο λαϊκισμός στην Ελλάδα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως πάνε να μας πείσουν κάποιοι.

 

Οι εκπτώσεις

Πρεμιέρα των καλοκαιρινών εκπτώσεων τη Δευτέρα και για το Ηράκλειο, τα καταστήματα του οποίου θα έχουν μειωμένες τιμές μέχρι και την τελευταία ημέρα του Αυγούστου. Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου επισημαίνει στα μέλη του τις υποχρεώσεις τους, με σκοπό την ανάδειξη των ευνοϊκών τιμών αλλά και την προστασία των καταναλωτών από ενδεχόμενη παραπλανητική πρακτική κάποιων επιτήδειων.

 

Στο Βραχάσι

Ας το γνωρίζουν οι οδηγοί που κινούνται από Ηράκλειο προς Άγιο Νικόλαο και αντίστροφα: Από τη Δευτέρα το πρωί μέχρι το βράδυ στης Τετάρτης χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή εντός τα σήραγγας Βραχασίου. Λόγω της εκτέλεσης εργασιών, η κυκλοφορία θα γίνεται εκ περιτροπής μόνο στο ένα ρεύμα. Οι εργασίες αφορούν στη συντήρηση του φωτισμού της σήραγγας και η κίνηση θα ρυθμίζεται με φωτεινό σηματοδότη και τις ώρες αιχμής με προσωπικό.

 

Η ενίσχυση

Παζάρι-γιορτή για τα παιδιά του Μαλάουι κάνει στις 6 το απόγευμα στο πάρκο Γεωργιάδη το πρότζεκτ «Spin the Wheel 2», μια εβδομάδα πριν την αναχώρησή του για την Αφρική.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 16 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου μια ομάδα πέντε ατόμων θα ποδηλατήσει 500 χιλιόμετρα στο δοκιμαζόμενο Μαλάουι με στόχο την ενίσχυση 825 παιδιών με σχολικές στολές. Η σημερινή εκδήλωση στο πάρκο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παζάρι ρούχων και αντικειμένων, συλλογική κουζίνα, εργαστήριο ζωγραφικής και ζωντανή μουσική. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τα παιδιά του Μαλάουι.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει