Το… “έγκλημα” να προσέχεις αρρώστους χωρίς άδεια

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

351

Η ελληνική πατέντα με τις αποκλειστικές κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες στο ΕΣΥ

Μας σόκαρε ο θάνατος της γυναίκας που εργαζόταν παράνομα ως αποκλειστική νοσοκόμα και σκοτώθηκε πέφτοντας στο κενό στη προσπάθειά της να μην συλληφθεί. Είναι τραγικό που πλήρωσε με τη ζωή της το γεγονός ότι πρόσεχε αρρώστους χωρίς άδεια, γιατί αυτό ήταν το “έγκλημά” της..

Και άρχισαν πάλι οι συζητήσεις για τις παράνομες και τις νόμιμες “αποκλειστικές”. Τις νοσοκόμες που πρέπει να πληρώνουμε εμείς από την τσέπη μας μέσα στα νοσοκομεία ,γιατί οι νοσηλευτές των νοσοκομείων δεν επαρκούν.

Αυτή η ελληνική πατέντα με τις περίφημες “αποκλειστικές” που κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες στο δημόσιο σύστημα υγείας, μπορεί να διαλύσει οικονομικά μια οικογένεια αν ο δικός της άνθρωπος χρειάζεται πολυήμερη ή και πολύμηνη νοσηλεία και φροντίδα.

Υποχρεωτικά και μόνο από ονομαστικό πίνακα, που τηρείται σε κάθε νοσοκομείο, γίνεται η διάθεση των αποκλειστικών νοσοκόμων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα Υγείας. Σύμφωνα με την απόφαση, η διάθεση γίνεται από τον ονομαστικό πίνακα με τη σειρά αναγραφής τους σε αυτόν και μέχρι εξάντλησης του πίνακα, προκειμένου όλοι οι αναγραφόμενοι να πραγματοποιούν τον ίδιο αριθμό ημερομισθίων.

Η αναγνώριση απόδοσης δαπάνης για τη χρησιμοποίηση αποκλειστικής/ού νοσοκόμου ανά νοσηλεία και μέχρι δύο νοσηλείες το μήνα, είναι δυνατή μόνο σε κρατικά νοσοκομεία, για ασθενείς με βαριά γενική κατάσταση, για τους οποίους απαιτούνται ιδιαίτερες φροντίδες, μόνο κατά τη διάρκεια της νύκτας και μέχρι 8 νύκτες.

Η παράταση χρήση αποκλειστικής νοσοκόμας θα βεβαιώνεται από τον διευθυντή της Κλινικής ως προς την βαρύτητα της γενικής κατάστασης του ασθενούς, θα εγκρίνεται από τον αρμόδιο ελεγκτή και θα αποζημιώνεται μέχρι συνολικά 12 νύχτες.

Η αποζημίωση ορίζεται σε 30 ευρώ για κάθε νύκτα τις καθημερινές και σε 45 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Πρόκειται για ψίχουλα σε σχέση με τα εκατοντάευρα που είναι αναγκασμένη να πληρώνει στις νόμιμες αποκλειστικές ,νύχτα και μέρα, μια οικογένεια .Μια οικογένεια που εξ ανάγκης αναζητά πιο φθηνές λύσεις για να ανταπεξέλθει στην υπέρογκη δαπάνη, εντός του δημόσιου.. δωρεάν συστήματος υγείας.

Αυτό, ούτε έγκλημα είναι, ούτε αστυνομίες και συλλήψεις χρειάζονται για να βολεύεται οικονομικά μια μερίδα εργαζομένων.

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει