επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

171

ΚΑΛΗΜΕΡΑ καλημέρα, οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται στα μέρη μας, αλλά ευτυχώς καύσωνα δεν το λες.

ΒΑΖΕΙΣ το μπανιερό σου, πας στο Τομπρούκ προς το Κακό Όρος με την ομπρέλα σου και όλα καλά.

ΔΙΑΒΑΖΑ χθες το ρεπορτάζ της «Π» για το κόστος των διακοπών και θυμήθηκα το Καβάφη, παραφρασμένο: «…σαν βγεις στον πηγαιμό για τις Κυκλάδες να εύχεσαι να είναι φθηνό το πλοίο!».

ΠΡΙΝ καλά καλά μπει το καλοκαίρι οι ξενοδόχοι έχουν κατεβάσει πλερέζες προεξοφλώντας μια κακή τουριστική χρονιά!

ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ Ηρακλείου πάντως, κατά το μήνα Ιούνιο, οι επιβάτες που διακινήθηκαν είναι μόλις 1% λιγότεροι από πέρυσι.

ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ σίγουρα δεν είναι καλό για τον Τσίπρα. Το διαπιστώσαμε και με την εμφάνισή του στον ΣΚΑΪ. Ο λαός λέει: Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα, αλλά στον πρωθυπουργού συμβαίνουν και τα δύο: και το Μάτι και το όνομα!

ΤΟ ΜΑΤΙ πάντως το έχει βγάλει μόνος του. Για το όνομα φρόντισαν οι άλλοι…

ΟΣΟ για τη Σία και τον Παπαχελά, αυτοί είναι απλά… ματιασμένοι! Μέχρι την Κυριακή θα το έχουν ξεπεράσει.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν ο Βελόπουλος πουλάει τρέλα και ανταλλάσσει επιστολές με τον Ιησού, αλλά χθες είπε μια μεγάλη αλήθεια: «Εμείς κάναμε συλαλλητήριο για τη Μακεδονία και ο Κυριάκος έκανε σκι!».

ΑΝΑΤΡΕΧΟΝΤΑΣ στις ημερομηνίες με οδήγησαν στο Λάκκο του Μυγερού, πάνω από τα Ζωνιανά,  όπου ο Κυριάκος με την παρέα του πήγαν με φουλ εξοπλισμό.

ΟΥΤΕ Ο Καραμανλής πάντως πήγε στο συλλαλητήριο αν κρίνουμε από την αλληλογραφία του παρελθόντος με τους Αμερικάνους, όπου δεν είχε κανένα πρόβλημα με την ονομασία ´Μακεδονία.

ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ στη Θεσσαλονίκη τυπώνουν αφίσες κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεπούλησαν την Μακεδονία! Οι άλλοι στο απυρόβλητο…

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ στην Κομισιόν και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά κυρίως οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν, ήρθαν να μας υπενθυμίζουν τα προβλήματα του οικοδομήματος.

ΜΕΓΑΛΗ γιορτή σήμερα για τους Αμερικάνους. Την 4η Ιουλίου γιορτάζουν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας τους.

ΕΜΕΙΣ πάλι ψάχνουμε την ημέρα της… απεξάρτησης για να γιορτάσουμε. Αλλά επειδή έχουμε πολλές εξαρτήσεις, πρώτα πρέπει να τις βάλουμε στη σειρά και μετά να βρούμε τη μέρα.

Ο… Επικρητικός

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει