επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

115

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή δύναμη! Τέσσερις και μία μείνανε. Να ρίξουμε το βόλι και να ξαναμπούμε στην κανονικότητα χωρίς εκλογές, χωρίς φασαρίες.

«ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ δεν θα μας την πάρει κανείς»! Το είπε ο Αλέξης χθες από το Ηράκλειο και έχει δίκιο! Ποιος να την πάρει; Τη δίνουμε εμείς;

ΠΩΣ το είχε πει και η Αχτσιόγλου; Ποτέ δεν μου είχε…διασχίσει το μυαλό κάτι τέτοιο, Αλέξη!

ΠΑΝΤΩΣ τη Δευτέρα το βράδυ δεν ήταν που θα γινόταν το ντιμπέιτ των πέντε πολιτικών αρχηγών; Και που ακυρώθηκε γιατί ο κ. Τσίπρας έπρεπε να είναι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο; Και που τελικά δεν είναι γιατί ήθελε να μιλήσει στο λαό στο Ηράκλειο; Κάπως έτσι πέρασαν τέσσερα χρόνια, που θα έλεγε και ο Αρίστος.

ΕΠΙΛΟΓΗ δύο κυριών για την Κομισιόν και την ΕΚΤ. Πρόκειται για την Γερμανίδα υπουργό Αμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την Κριστίν Λαγκάρντ, αντίστοιχα. Δεν το λες άσχημη εξέλιξη.

ΒΡΕ τι μαθαίνουμε! Μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα «Documento» της επιστολής που είχε στείλει ο Κώστας Καραμανλής στον Τζορτζ Μπους το 2005 δηλώνοντας πως δέχεται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με το όνομα «Μακεδονία-Σκόπια» για το εξωτερικό και διατήρηση του όρου «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για το εσωτερικό της χώρας, καθώς και την εκχώρηση της «μακεδονικής γλώσσας», χωρίς μάλιστα να υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση, η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποκαλύπτει …6 ακόμη επιστολές με αποδέκτες πρόσωπα – κλειδιά.

ΔΗΛΑΔΗ όπως θα έλεγε και ο Παπάς αυτοί στέλνανε μια επιστολή τη μέρα; Και που ήταν η σημερινή κυβέρνηση πέρυσι ή πριν λίγους μήνες για να τα πει και να τα αποκαλύψει;

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ μεγαλείο ζει αυτή η χώρα. Τι να πεις…

ΓΙΑ ΝΑ το ξαναπούμε. Η «βόμβα» με την «απόρρητη επιστολή Καραμανλή προς Μπους» είναι γνωστή από… το 2005. Την αποκάλυψη έκανε η (αντιπολιτευόμενη τότε) εφημερίδα “Τα Νέα” στις 13 Απριλίου. Η είδηση έκανε τότε το γύρο των ΜΜΕ.

ΧΑΜΟΣ με τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, για την Τουρκία και το Αιγαίο. Σε μια περίοδο έντασης με την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για συνδιαχείριση υπό όρους. Η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο, είπε.

ΓΝΩΣΤΟ πια το κολπάκι. Έγραψαν, είπαν και… δεν πόκαμαν πάνω σε ένα ατυχές σχόλιο ενός αναγνώστη σάιτ. Και τελικά; Άγνωστοι βανδάλισαν την είσοδο του κτηρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία της Athens Voice στο κέντρο της Αθήνας.

ΜΕ ΣΠΡΕΪ έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στα οποία αναγράφονταν οι φράσεις: «Για κάθε δημοσίευμα γεμάτο ρατσισμό απέναντί σας θα έχετε τον φεμινισμό» και «Με τις μετανάστριες είμαστε μαζί, σκατά στην AthensVoiceκαι κάθε ρατσιστή».

 

Ο… Επικρητικός

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει