ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

485

Θα επιστρέψει στη φυλακή

Δεν ήταν γραφτό του. Το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, και άλλοι συγκατηγορούμενοί του, κατά της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για τις «μίζες» των εξοπλιστικών.

Κατά συνέπεια, μετά την έξοδό του από το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, που νοσηλεύεται εδώ και δύο μέρες σε κρίσιμη κατάσταση, όπως όλα δείχνουν, θα πρέπει να επιστρέψει στις φυλακές. Συγκεκριμένα, το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα, χωρίς κενά και αντιφάσεις, ενώ παράλληλα απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς που προβλήθηκαν.

Παράλληλα, εκτός του Άκη Τσοχατζόπουλου, την ίδια τύχη έχουν ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος στον οποίο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έχει επιβάλει ποινή κάθειρξης 6 ετών, όπως και ο χρηματιστής Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο οποίος έχει καταδικαστεί με την ίδια ποινή (κάθειρξη 6 ετών).

 

Ο Γιάννης Χαρωνίτης Ξυρίστηκε, τακτοποιήθηκε

Αγνώριστος ο Γιάννης

Κι εγώ τρόμαξα να τον γνωρίσω!

Εάν ο Γιάννης Χαρωνίτης δεν είχε δημοσιεύσει την παλιά φωτογραφία με τα γένια, δεν θα τον… έβγαζα εύκολα!

Ο διευθύνων σύμβουλος των «Κτιριακών Υποδομών» και πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ αποφάσισε να κάνει μια μεγάλη αλλαγή.

Ξυρίστηκε, τακτοποιήθηκε, έτοιμος από καιρό, που λέμε.

 

 

Απευθείας από Βρυξέλλες

Οι υποχρεώσεις, λόγω της προεκλογικής περιόδου, και το χθεσινό ταξίδι του στην Κρήτη ανάγκασαν τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει τις εργασίες της έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, λόγω των υποχρεώσεών του αυτών, εξουσιοδότησε τον Ισπανό πρωθυπουργό να ψηφίσει για λογαριασμό του σήμερα, οπότε και θα ξεκινήσει και πάλι η Σύνοδος Κορυφής σε μια προσπάθεια των Ευρωπαίων ηγετών να καταλήξουν σε συμφωνία για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, ποιος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ποιος ο νέος εκπρόσωπος της Εξωτερικής Πολιτικής και ποιος ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε χθες το απόγευμα στο Ηράκλειο απευθείας από τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Τσίπρας

Τι διαβλέπει ο Αλέξης

…Πάντως στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., όπου θα επιλεγεί η νέα ηγεσία των θεσμικών οργάνων, για την επόμενη πενταετία, καταγράφηκε μια συντριπτική πλειοψηφία εναντίον της υποψηφιότητας Μάνφρεντ Βέμπερ. “Πρόκειται για μια υποψηφιότητα που δεν ενώνει, αλλά διαιρεί την Ευρώπη, κι η οποία τελικά απορρίφθηκε” υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε αναρτήσεις του στο Τwitter, μετά τη διακοπή της Συνόδου Κορυφής.

Σημείωσε επιπλέον ότι “καταγράφηκε μια ισχυρή πλειοψηφία υπέρ της υποψηφιότητας του Φρανς Τίμερμανς, την οποία στηρίζουμε όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν, μέχρι να εξαντληθούν οι δυνατότητες απόλυτης συναίνεσης μεταξύ των κρατών-μελών” και πρόσθεσε: “Η Ελλάδα για άλλη μια φορά συντάχθηκε με τις δυνάμεις που επιθυμούν μια ανοικτή, προοδευτική και κοινωνική Ευρώπη.

Στην αυριανή συνάντηση των ηγετών, δεν θα παραβρεθώ λόγω των ανελαστικών υποχρεώσεων της προεκλογικής εκστρατείας. Θα με εκπροσωπήσει ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ” ενημέρωσε ο πρωθυπουργός.

 

Ο περιφερειάρχης και η σύζυγός του Ρένα πήγαν στο Λονδίνο όπου η δεύτερη κόρη τους, η Μαρία, πήρε το μεταπτυχιακό της

Οι χαρές του Σταύρου

Μεγάλες χαρές για την οικογένεια του Σταύρου Αρναουτάκη

Ο περιφερειάρχης και η σύζυγός του Ρένα πήγαν στο Λονδίνο όπου η δεύτερη κόρη τους, η Μαρία, πήρε το μεταπτυχιακό της

Ο περιφερειάρχης και η σύζυγός του Ρένα πήγαν στο Λονδίνο όπου η δεύτερη κόρη τους, η Μαρία, πήρε το μεταπτυχιακό της, στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και φυσικά ορκίστηκε στην τελετή που έγινε.

Τα καλύτερα εύχομαι!

 

@patris
Τον έχω ικανό να πάει. Και έχω ικανό και τον δικαστικό αντιπρόσωπο να του πει: Ψηλέ, κάτσε!
Lakis

 

Πληρώνονταν χωρίς να δουλεύουν

Για να μην λέμε μόνο για μας… Σαν βόμβα έσκασε στη Γαλλία η είδηση ότι επί τρεις δεκαετίες, 30 υπάλληλοι – «φαντάσματα» επιβάρυναν το ταμείο του κράτους με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονταν κανονικά δίχως να κουνούν το δακτυλάκι τους και φυσικά χωρίς να είναι παρόντες στις υπηρεσίες τους.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι τόσα χρόνια δεν είχε πάρει κανείς είδηση το τι συνέβαινε… σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ. Η αποκάλυψη της γαλλικής εφημερίδας «VarMatin» κάνει τον γύρο του διαδικτύου με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» να επισημαίνει ότι πρόκειται για μία φοβερή αποκάλυψη σε μια χώρα που είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο δημόσιος τομέας επιβαρύνει σημαντικά το ταμείο του κράτους.

 

οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά

Τρέχουν για τα ποσοστά

Τρέχουν και δεν φτάνουν στα Χανιά οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα έχει 4 βουλευτές και κινδυνεύει να μείνει με… έναν ή με κανένα εάν δεν πιάσει το 25%!

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έγινε αναλυτική παρουσίαση του έργου για την Ενέργεια και τα μεγάλα έργα από τον Γιώργο Σταθάκη, για την Υγεία και την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία από τον Παύλο Πολάκη, για τους δημόσιους χώρους και την κοινωνική πολιτική από τη Βάλια Βαγιωνάκη, για την νομοθετική πολιτική και τον σύγχρονο ρόλο του βουλευτή από τον Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Η Κατερίνα Μανιμανάκη αναφέρθηκε σε θέματα ανάπτυξης και στελέχωσης του Νοσοκομείου Χανίων, ενώ ο Μιχάλης Χαιρετάκης αναφέρθηκε σε θέματα επιχειρηματικότητας. Μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου δόθηκε στη δημοσιότητα  κατάλογος με τα έργα που έχουν εκτελεστεί στα Χανιά επί ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σε εφορευτική επιτροπή για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλιου ορίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Ακόμη μια… διάκριση για τον Γιάννη!

Όταν λειτουργεί το κράτος όλα μπορεί να συμβούν! Και να έχει ο… Γιάννης μια ακόμη διάκριση!

Σε εφορευτική επιτροπή για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλιου ορίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Ο αστέρας του παγκόσμιου μπάσκετ, που πριν λίγες ημέρες ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίχτης της κανονικής περιόδου στο NBA, καλείται να αναλάβει καθήκοντα αναπληρωματικού μέλους στην επιτροπή του 199ου τμήματος, στου Ζωγράφου!

Το Πρωτοδικείο Αθηνών καλεί τον Γιάννη να βρίσκεται στη θέση του από τις 6:00 το πρωί της ημέρας των εκλογών, δηλαδή μία ώρα προτού ανοίξουν οι κάλπες.

Προειδοποιεί μάλιστα τον Γιάννη πως η τέλεση των καθηκόντων του είναι υποχρεωτική και τυχόν αμέλεια ή απείθεια τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών έως δύο ετών.

 

…Αλλά δεν θα τη δούμε!

Σήμερα  θα υπάρξει μια ολική έκλειψη ηλίου, η πρώτη μετά το 2017 και η μοναδική έως το Δεκέμβριο του 2020, η οποία όμως δεν θα είναι ορατή από τη χώρα μας.  Η έκλειψη θα είναι ορατή στην ολότητά της από τη Νότια Αμερική, κυρίως την Αργεντινή (με πιο τυχερούς τους κατοίκους του Μπουένος Άιρες) και τη Χιλή. Οι άλλες νοτιοαμερικανικές χώρες θα δουν μια μερική ηλιακή έκλειψη.  Το συνολικό “μονοπάτι” της «Μεγάλης Νοτιοαμερικανικής Έκλειψης», όπως ονομάστηκε, θα καλύψει μια διαδρομή περίπου 11.000 χιλιομέτρων σχεδόν αποκλειστικά πάνω από το Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό. Η κεντρική φάση της έκλειψης θα λάβει χώρα πάνω από τα νερά του ωκεανού, νοτιοδυτικά των νήσων Γκαλαπάγκος.

 

Πάει και στις βαφτίσεις ο Κώστας Καραμανλής!

Πάει και στις βαφτίσεις

Και τώρα τρέχει παντού ο Κώστας Καραμανλής!

Μέχρι και στη βάφτιση της εγγονής του Αναστασιάδη- βουλευτής της ΝΔ Θεσσαλονίκης- παρέστη στην Πρώτη Σερρών!

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν εκεί,  ο πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής, ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος της ΠΕΔ δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας. Πολύς κόσμος.

Το σκέφτεται

Λέγεται τις τελευταίες ημέρες ότι ο δήμαρχος που έχασε τις εκλογές σκέφτεται να… φύγει πριν ολοκληρωθεί η θητεία του, τον Σεπτέμβριο. Δεν ξέρω πως και γιατί, αλλά ούτε ωραίο ακούγεται ούτε πολύ δημοκρατικό.

 

Έρχονται

Τα πάνω κάτω φαίνεται πως έρχονται στο τοπίο των μέσων ενημέρωσης στην περιοχή μας. Το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο αλλάζει άρδην το επόμενο διάστημα. Τοποθετούνται -μαθαίνω- μεγάλοι επιχειρηματίες, γίνεται κι άλλη προσπάθεια για νέο μέσο ενημέρωσης. Κι ετοιμάζεται (τουλάχιστον προτείνεται) μια μεγάλη μεταγραφή! Για να δούμε…

 

Εκτίμηση

Θα έχει να το λέει ο Γρηγόρης Πασπάτης! Έκανε μια συγκέντρωση στο κτήμα για τη δημοτική ομάδα και εκεί είδε πλήρη στήριξη και εκτίμηση στο πρόσωπό του. Και μόνο το χειροκρότημα από… πολιτικούς αντιπάλους είναι αρκετό νομίζω!

 

Λάθος

Μου το λένε και δεν το πιστεύω. Ο Πέτρος Ινιωτάκης έκανε το άνοιγμα στη ΝΔ! Με λάθος πρόσωπο, σε… λάθος χρόνο! Τα στερνά τιμούν τα πρώτα και για τον πρώην αντιδήμαρχο. Έτσι είναι αυτά!

 

Φαρμακείο

Μια χαρά τους βρίσκω! Επρεπε να μπει το θέμα του διορισμού του υιού  στον ΕΟΠΥΥ για να τακτοποιηθεί το θέμα του φαρμακείου. Με τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, αναγκάστηκε, όπως φαίνεται, ο ΕΟΠΥΥ να επισπεύσει το άνοιγμα του φαρμακείου στον Αγιο Νικόλαο. Μια χαρά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει