Η ανακήρυξη των τελικών αποτελεσμάτων στο δήμο Ηρακλείου

569

Μικρές αλλαγές και ανακατατάξεις προκύπτουν από τα τελικά αποτελέσματα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου για τις εκλογές στο δήμο Ηρακλείου

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα ο Βασίλης Λαμπρινός ανακηρύχθηκε δήμαρχος Ηρακλείου  και πλειοψηφούσα παράταξη η “Δύναμη Πολιτών” που εκλέγει 12 συμβούλους.

Επιλαχούσα παράταξη “Ηράκλειο 3.7.5” του Γιάννη Κουράκη που εκλέγει 18 συμβούλους, η παράταξη “Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες” (Ηλίας Λυγερός) έξι συμβούλους, “Ηράκλειο για Όλους” (Γιώργος Σισαμάκης) τέσσερις συμβούλους.

Ακολουθούν η παράταξη του Ευρ.Κουκιαδάκη με δύο συμβούλους, της Βαγγελιώς Σχοιναράκη επίσης με δύο συμβούλους, Πέτρου Ινιωτάκη με δύο συμβούλους και Ηράκλεια Πρωτοβουλία με έναν.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα δημοτική σύμβουλος εκλέγεται η Ρένα Παπαδάκη – Σκαλίδη στην τελευταία εκλόγιμη θέση με 880 ψήφους και πρώτος επιλαχών ο Γιώργος Τσαγκαράκης με 831.

Το τελικό αποτέλεσμα του Πρωτοδικείου φέρνει και νέα ανατροπή καθώς δεν επιβεβαιώθηκε η αρχική εκτίμηση πως ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βλαχάκης μετά και την επανακαταμέτρηση που έκανε ανέβαινε σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της «Δύναμης Πολιτών».

Παραμένει στην 15η θέση με 807 σταυρούς που σημαίνει πως θα επιδιώξει την εκλογή του με ένσταση μέσα από το Διοικητικό Πρωτοδοκείο.

Ο Ευρυπίδης Κουκιαδάκης εκλεγεί τελικά το Φανούρη Βατσινά καθώς παίρνει τη δεύτερη έδρα του στο Ηράκλειο και όχι στην Αλικαρνασσό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει