Η Κρήτη σάρωσε στα βραβεία ελαιολάδου

1,308

Συλλέκτης βραβείων αναδείχτηκε η Κρήτη στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου TerraOlivo, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ισραήλ. Τα κρητικά ελαιόλαδα που συμμετείχαν  εισέπραξαν σημαντική προβολή.

Στον διαγωνισμό συμμετείχε η κα Γερμανάκη Ελευθερία, υπεύθυνη του Εργαστηρίου Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου του ΑΣ Ρεθύμνου, ως διεθνής κριτής για τέταρτη συνεχή χρονιά, ενώ η  Ελλάδα εκπροσωπήθηκε φέτος από τρεις συνολικά κριτές ελαιολάδου.

Από τις 25 κρητικές ετικέτες που συμμετείχαν διακρίθηκαν οι δώδεκα, ένα ποσοστό, δηλαδή, που άγγιξε το 50%. Πρόκειται για το υψηλότερο από το μέσο ποσοστό διακρίσεων άλλων διαγωνισμών.

Συλλέκτης βραβείων αναδείχτηκε η Κρήτη στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου TerraOlivo
Συλλέκτης βραβείων αναδείχτηκε η Κρήτη στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου TerraOlivo

Μια ιδιαίτερη κατάκτηση για την Κρήτη αποτελεί η ειδική διάκριση «Best of Crete», η οποία θεσμοθετήθηκε λόγω της συνεργασίας που έχει αναπτύξει το Εργαστήριο του ΑΣ Ρεθύμνου και ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός με τον TerraOlivo.

Την ειδική διάκριση Best of Crete απέσπασε η εταιρεία «Cretanthos» με έδρα το Ρέθυμνο, ενώ σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν και οι παρακάτω κρητικές εταιρείες ελαιολάδου: Terra Creta με δύο βραβεία, Pamako με δύο βραβεία  και από ένα για τις εταιρείες Critida, Ανώσκελη, Μποτζάκης, Delicious Crete, Κυδωνάκης, Κτήμα Βασιλάκη και Ζιro.

Το διαπιστευμένο εργαστήριο του Α.Σ Ρεθύμνου από το 2007 στηρίζει σθεναρά τον τομέα της ελαιοκομίας αλλά και την αναβάθμισης της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει