ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ: “Μα, μουδ’ ένα χοχλιό δεν μπορούμε μπλιο να μαζέψομε;”

ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΛΙΣΟ

707

Στην φυλακή οδηγούνται οι δύο κρητικοί 29 και 44 ετών (από χωριά των δήμων Ηρακλείου και Μυλοποτάμου αντίστοιχα) οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου ως εμπλεκόμενοι σε τρεις χασισοφυτείες στην περιοχή της Τυλίσου όπου διατηρεί περιουσία ο 44χρονος.

Αστυνομικοί είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τις κινήσεις τους και, όπως αναφέρουν, τους είχαν εντοπίσει δύο φορές να εισέρχονται στους χώρους των φυτειών προκειμένου να τις φροντίσουν (λίπασμα, πότισμα κλπ).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικά ο 29χρονος εμφανίστηκε απόλυτα αρνητικός, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τις χασισοφυτείες. Φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η  μετάβαση του στην επίμαχη περιοχή είχε να κάνει με την ανάθεση αγροτικών εργασιών και ψεκασμού των ελαιόδεντρων.

Μάλιστα φέρεται να υποστήριξε ότι οι δύο κουβάδες που κρατούσε δεν περιείχαν λίπασμα, όπως τους αποδίδεται από τους αστυνομικούς, αλλά τους είχαν για να μαζέψουν χοχλιούς. Οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια που με σύμφωνη γνώμη τους έκριναν προσωρινά κρατούμενους. Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς συγγενείς και φίλοι για συμπαράσταση.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες και ο 49χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος συνελήφθη με 1,5 κιλό ντόπιο χασίς. Μεταξύ άλλων στην κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και δύο ζυγαριές ακριβείας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει