Άνοιξε τις πόρτες του το νέο Πανεπιστήμιο

Το ΕΛΜΕΠΑ άνοιξε ένα παράθυρο στην κοινωνία του Ηρακλείου

452

Ένα παράθυρο στην κοινωνία του Ηρακλείου, σε επίδοξους φοιτητές του και σε στελέχη εκπαίδευσης άνοιξε χθες το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο που από νωρίς  το απόγευμα μέχρι τη νύχτα έσφυζε από ζωή.

Ενώ οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων συμπληρώνουν αυτή την περίοδο τα μηχανογραφικά τους δελτία και βρισκόμαστε μία «ανάσα» πριν από την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους, το ΕΛΜΕΠΑ, που μετρά λίγες βδομάδες ζωής, ως μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης, οργάνωσε μία εκδήλωση για να γνωρίσουν οι μαθητές τα 11 ακαδημαϊκά τμήματα του νεότερου ελληνικού πανεπιστημίου, τα αντικείμενα που αυτά θεραπεύουν, τις προοπτικές για επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων και φυσικά τις δυνατότητες που παρέχονται για συνέχιση των σπουδών.

Μία… ματιά στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο έριξαν οι επίδοξοι φοιτητές του
Μία… ματιά στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο έριξαν οι επίδοξοι φοιτητές του

Οι  ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για κάθε ένα από τα 11 τμήματα τα οποία ήδη βρίσκονται στο μηχανογραφικό δελτίο και θα υποδεχθούν συνολικά περισσότερους από 2.000 φοιτητές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

ο πρύτανης του Ιδρύματος, κ. Νίκος Κατσαράκης, και τα μέλη ΔΕΠ
Ρόλο ξεναγού ανέλαβαν ο πρύτανης του Ιδρύματος, κ. Νίκος Κατσαράκης, και τα μέλη ΔΕΠ

Ρόλο ξεναγού ανέλαβαν μέλη ΔΕΠ του κάθε Τμήματος ενώ σταθμοί της επίσκεψης αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας με τον προσομοιωτή οδήγησης, το Εργαστήριο Διαιτητικής και Σύστασης Σώματος Ανθρώπου που διαθέτει τα πλέον εξελιγμένα συστήματα μέτρησης του σωματικού λίπους (ζύγιση στο νερό), η Μονάδα Κλινικής Νοσηλευτικής Προσομοίωσης Υψηλής Πιστότητας και, φυσικά, το Αγρόκτημα του ΕΛΜΕΠΑ.

Άνοιξε τις πόρτες του το ΕΛΜΕΠΑ

Η βραδιά έκλεισε με τη συναυλία των Vamos Ensemble και Iωάννας Φόρτη, ενός πολυμελούς συγκροτήματος με ιδιαίτερα στενούς δεσμούς με το ΕΛΜΕΠΑ και το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του Ιδρύματος.

Άνοιξε τις πόρτες του το ΕΛΜΕΠΑ

Μηχανογραφικό

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε χθες ότι στο μηχανογραφικό έτους 2019, το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου,  εκτός από το Επιστημονικό Πεδίο «Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών» έχει ενταχθεί και στο Επιστημονικό Πεδίο «Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει