Επτάμηνη αναβολή στη δίκη της αναισθησιολόγου

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ:

339

Για τις 20 Ιανουαρίου αναβλήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η εκδίκαση της υπόθεσης του τραγικού θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η οποία «έσβησε» μετά από επέμβαση για «κρεατάκια» στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Στο εδώλιο παραπέμπεται η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα τής αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Την αναβολή ζήτησε η πλευρά της υπεράσπισης λόγω προσωπικού κωλύματος της συνηγόρου υπεράσπισης. “O γολγοθάς συνεχίζεται, προσδοκώ τη δικαίωση” αρκέστηκε να πει ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού…

Στην αναισθησιολόγο καταλογίζεται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο ως προς την αντιμετώπιση της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε το κοριτσάκι με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.

Της αποδίδεται ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ επίσης στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει