Ενισχύεται ο διάλογος για τη βιωσιμότητα σε καλλιέργεια και τροφή

585

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 20 Ιουνίου η ημερίδα με τίτλο «Βιώσιμη καλλιέργεια και τροφή – το κοινό μας μέλλον» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Σουηδίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και με τη στήριξη του Προξενείου της Σουηδίας στην Ανατολική Κρήτη.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενίσχυση του διαλόγου για τη βιωσιμότητα, η παρουσίαση καλών πρακτικών και η ενθάρρυνση για την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών με έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα.

Το brand φιλοξενίας «We do local»
Το brand φιλοξενίας «We do local»

Μέσα από την εκδήλωση αυτή, αναδείχθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διαχείριση του αγροδιατροφικού τομέα ενώ έγιναν αναφορές σε έρευνες γύρω από τις πράσινες καλλιέργειες, τη διαχείριση και την κατανάλωση των προϊόντων.

Επιπρόσθετα, έγινε παρουσίαση ψηφιακών και τεχνολογικών λύσεων που δύνανται να συνεισφέρουν στην αειφορία στο χώρο της αγροδιατροφής.

Στην ημερίδα παρευρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τοπική Παραγωγή και Φιλοξενία ΑΕ, κος Ανδρέας Μεταξάς και η υπεύθυνη Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ κα Μωραϊτάκη Κατερίνα, η οποία είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει πώς το καινοτόμο brand φιλοξενίας «We do local» στηρίζει την εντοπιότητα και την αυθεντικότητα και πώς αυτό συμβάλλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει