ο Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησε για τη ζωή του στην Αυγή Σαββίδου, για να γίνει ένα βιβλίο με τίτλο "Ντάνος"

Όταν  μπήκε στο Survivorδεν πίστευε ότι η ζωή του θα αλλάξει τόσο πολύ. Μπήκε όμως για να την αλλάξει. Με κίνητρο ανάμεσα στα άλλα  την απελπισία που τον ώθησε στην  απόφαση να σταθεί ξανά όρθιος. ”Τότε -όπως λέει μιλώντας στην “Π” ο  Γιώργος Αγγελόπουλος- είσαι έτοιμος για όλα.”Γιατί ο Ντάνος είναι ένας survivor της πραγματικής ζωής, ο οποίος συνεχίζει   πέρα από αυτό που κάθε φορά  εμφανίζεται ανεπάντεχα μπροστά του.

Γιατί για να επιβιώσεις, όπως αναφέρει ο ίδιος, πρέπει να  πιστεύεις στον εαυτό σου. Να στηρίζεσαι μόνο σε αυτόν. Να έχεις ξεκάθαρο στόχο. Και ο στόχος   να είναι «καθαρός», να μην θέλεις να βλάψεις κανέναν. Να δώσεις ό,τι έχεις.

Όλα αυτά ο Γιώργος Αγγελόπουλος τα κάνει πράξη στη ζωή του για την οποία μίλησε στην Αυγή Σαββίδου, για να γίνει ένα βιβλίο που δημιούργησε αντιδράσεις, αλλά και ατέλειωτες ουρές ανθρώπων που θέλουν μάθουν για  αυτήν και να τον γνωρίσουν από κοντά. Το βιβλίο “Ντάνος.

Μια αφήγηση στην Αυγή Σαββίδου” δεν ήταν, όπως τονίζει ο ίδιος, αυτοσκοπός αλλά ο σκοπός του ήταν παρακινητικός. “Κι η αλήθεια είναι-αναφέρει στην “Π” – ότι δεν μπορείς να παρακινήσεις τον άλλο αν δεν αφεθείς να τσαλακωθείς και να μοιραστείς την ιστορία σου».

Στόχος του ήταν να μοιραστεί κάποια πράγματα και να περιγράψει πώς ο ίδιος κατάφερε να μείνει όρθιος απέναντι στις αντιξοότητες της ζωής.

‘’Χαίρομαι -τονίζει- που όσοι το διάβασαν τους άρεσε. Είναι σημαντικό να υπάρχει ζήτηση για το βιβλίο μου αλλά πιο σημαντικό είναι να πετύχει τον σκοπό του”.” Σ΄αυτό μάλλον παίζει ρόλο και η στάση του απέναντι στους ανθρώπους αφού παρά τη δημοσιότητα η πρώτη του σκέψη είναι θετική. “Ίσως τώρα να είμαι πιο προσιτός από πριν“ τονίζει χαρακτηριστικά ενώ όταν τον ρωτάς αν είδε κάποιο … καλάμι κοντά του απαντά με χιούμορ; ”Όταν πήγα για ψάρεμα…”.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος μιλά ακόμα στην “Π” για τη σχέση του με τον Θεό, για το Μάτι όπου βρέθηκε ως εθελοντής, για το αν θα συνεχίσει τις τηλεοπτικές του δουλειές, το θέατρο, την πολιτική, πώς θα αισθανθεί αν θα σβήσουν τα  φώτα των προβολέων αλλά και πώς φαντάζεται τον εαυτό του σε δέκα χρόνια από σήμερα.

 

Χαίρομαι που όσοι το διάβασαν τους άρεσε. Είναι σημαντικό να υπάρχει ζήτηση για το βιβλίο μου, αλλά πιο σημαντικό είναι να πετύχει τον σκοπό του

«Το βιβλίο δεν ήταν αυτοσκοπός, ο σκοπός του ήταν παρακινητικός»


-Η Αυγή Σαββίδου, που έγραψε το βιβλίο μέσα από τις αφηγήσεις σας, λέει κάπου: «Αναρωτιόμουν πώς γίνεσαι Ντάνος;». Τι απαντάτε;

ο Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησε για τη ζωή του στην Αυγή Σαββίδου, για να γίνει ένα βιβλίο με τίτλο "Ντάνος"

Αυτό μας πήρε ένα ολόκληρο βιβλίο να το απαντήσουμε. Πως να δώσω απάντηση σε δυο γραμμές; Ακόμα κι εγώ ο ίδιος όταν διάβασα το βιβλίο στην τελική του επιμέλεια, ξαφνιάστηκα με την ένταση της ζωής που έζησα.

-Γιατί νιώσατε την ανάγκη να γράψετε για τη ζωή σας;

Η αφήγηση της προσωπικής μου ιστορίας δεν ήταν αυτοσκοπός. Η σκοπός του βιβλίου ήταν και παραμένει παρακινητικός. Κι η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να παρακινήσεις τον άλλο αν δεν αφεθείς να τσαλακωθείς και να μοιραστείς την ιστορία σου.

-Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ είπε για όσους σάς άσκησαν κριτική για το βιβλίο σας ότι πρόκειται “για φθόνο για οποιονδήποτε άνθρωπο κερδίζει χρήματα, ιδίως αν είναι πολλά, χωρίς να τα ‘χει κλέψει και χωρίς να ‘χει κάνει κακό σε κανέναν”. Είναι όντως έτσι;

Είναι η ανάγκη του κόσμου να κρίνει πρώτα του άλλους είτε γνωρίζει είτε δεν γνωρίζει αυτό που κρίνει…

-Περιμένατε ότι θα σχηματίζονταν ουρές από αναγνώστες για το νέο σας βιβλίο;

Δημιούργησα ένα βιβλίο με την Αυγή Σαββίδου και την Εκδοτική Αθηνών με σκοπό να μοιραστώ κάποια πράγματα και να περιγράψω πώς τα κατάφερα να μείνω όρθιος. Χαίρομαι που όσοι το διάβασαν τους άρεσε. Είναι σημαντικό να υπάρχει ζήτηση για το βιβλίο μου αλλά πιο σημαντικό είναι να πετύχει τον σκοπό του.

-Πιστεύατε όταν μπήκατε στο survivor ότι θα άλλαζε σε τέτοιο βαθμό η ζωή σας;

Όχι. Αλλά μπήκα για να την αλλάξω.

-Γιατί λέτε ότι ήταν κίνητρό σας, για να μπείτε στο παιχνίδι, η απελπισία;

Δεν ήταν μόνο η απελπισία, αλλά στο σημείο της απελπισίας αν πάρεις την απόφαση να σηκωθείς, είσαι έτοιμος για όλα.

-Ένας άνθρωπος για να είναι survivor στην πραγματική ζωή, τι στοιχεία πρέπει να έχει στον χαρακτήρα του;

Να θέλει να συνεχίσει πέρα από αυτό που εμφανίζεται ανεπάντεχα μπροστά του. Να πιστεύει στον εαυτό του. Να στηρίζεται μόνο σε αυτόν. Να έχει ξεκάθαρο στόχο. Και ο στόχος του να «καθαρός», να μην θέλει να βλάψει κανέναν. Να δώσει ό,τι έχει.

 

“Η πίστη στον Θεό είναι τα καλύτερα θεμέλια για να χτίσω”

-Είστε το ίδιο ανοικτός με το παρελθόν όταν σας προσεγγίζουν άνθρωποι που δεν γνωρίζετε ή πιάνετε τον εαυτό σας να είναι επιφυλακτικός;

Και τα δυο. Όπως και πριν, στιγμιαία προσπαθώ να αντιληφθώ την πρόθεση αυτού που με πλησιάζει αλλά είμαι πάντα με τη θετική σκέψη στο μυαλό μου ως πρώτη σκέψη. Ίσως τώρα να είμαι πιο προσιτός από πριν.

-Τι σας προσφέρει η πίστη σας στον Θεό;

Τα καλύτερα θεμέλια για να χτίσω. Την καλύτερη παρέα στις δύσκολες στιγμές και την ευλογία της ευγνωμωσύνης τις καλές στιγμές.

-Ποια είναι η άποψή σας μετά το “Τατουάζ” και το γκεστ στο “Σόι”; Στην ηθοποιία ήρθατε για να μείνετε;

Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο κόσμος.

-Θα πηγαίνατε σε μια θεατρική σχολή για τη γνώση ή για να κλείσετε τα στόματα  όσων… μιλούν;

Εάν αποφάσιζα να ασχοληθώ με το θέατρο, κάτι που θα έκανα πρώτα για μένα, θα έκανα ό,τι είναι δυνατόν για να παρουσιαστώ όσο πιο έτοιμος γίνεται.

-”Αρέσει – δεν αρέσει, η αλήθεια είναι μια. Ένας έγινε διάσημος και με το σπαθί του! Ο κύριος Αγγελόπουλος! Τυχαίο; Όλα τα άλλα να ‘χαμε… Να λέγαμε.” είπε για σας η Ρούλα Κορομηλά. Τι αξία έχει η διασημότητα για σας;

Ευχαριστώ πολύ την κυρία Κορομηλά. Η δημοσιότητα έχει τα καλά της έχει και τα κακά της. Τα πράγματα είναι απλά όταν αποφασίσεις ότι, είτε είσαι δημόσιο πρόσωπο είτε όχι, είναι το ίδιο. Απλά η δημοσιότητα είναι μια καλή για να αγγίξεις όμορφα ανθρώπινες ζωές.

-Είδατε ποτέ κοντά σας κάποιο… καλάμι;

Όταν πήγα για ψάρεμα…

 

“Είναι δεδομένο ότι θα σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας κι ελπίζω ως τότε να έχουμε περάσει όλοι καλά”

-Ήσασταν, αλήθεια, ένας από τους εθελοντές στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και στη Νέα Μάκρη;   

Όταν ξέσπασαν οι πυρκαγές ήμουν στα Μετέωρα για γυρίσματα. Είχα όμως έναν συγγενή στην Πυροσβεστική και μου έστελνε συνέχεια ανακοινώσεις τις οποίες αναδημοσίευα στα δικά μου social media, νιώθοντας ότι έτσι μπορούσα να βοήθησω εξ αποστάσεως. Όταν επέστρεψα δυο μέρες μετά, πήγα κι εγώ κοντά και πρόσφερα ό,τι μπορούσα.

-Ποιες είναι οι εικόνες που δεν ξεχνάτε;

Πρώτα ήταν η εικόνα του καμένου τοπίου. Μετά ήρθε η λύπη και η απόγνωση στα πρόσωπα των ανθρώπων που συνάντησα εκεί. Δεν ξεχνιούνται αυτά τα πράγματα.

-Δώσατε διάλεξη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για τα ριάλιτι. Τι σας ρώτησαν οι νέοι άνθρωποι  που σας έκανε εντύπωση;

Έκανα μια παρέμβαση στο πλαίσιο ενός συνεδρίου με θέμα τις οικονομικές και πολιτικές συνηστώσες των ριάλιτι. Έχω ζήσει την εμπειρία του ριάλιτι και έχω δει και τις ευκαιρίες που δίνονται σε όσους συμμετέχουν, οι οποίες φυσικά χρειάζονται διαχείριση.

-Υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρουμε για σας και κανείς ως τώρα δεν σας έχει κάνει την κατάλληλη ερώτηση;

Όχι.

-Βλέπετε τον εαυτό σας στην πολιτική;

Όχι σ’ αυτή τη φάση της ζωής μου.

-Σκέφτεστε ότι μπορεί να έρθει η μέρα που θα σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας;

Αυτό κι αν είναι δεδομένο… Ελπίζω μέχρι τότε να έχουμε περάσει όλοι καλά.

-Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας μετά από δέκα χρόνια;

Ξέγνοιαστο στην Σκιάθο να δείχνω στα παιδιά μου πώς να ψαρεύουν.

 

Αύριο στο Ηράκλειο

Ο  Γιώργος Αγγελόπουλος θα παρουσιάσει και θα  υπογράψει το βιβλίο του στο φουαγιέ του κινηματογράφου ODEON, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 12 χρόνων λειτουργίας του TALOS PLAZA αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 7μ.μ.

Θα προλογίσει η εκδότρια Χριστιάνα Χριστοπούλου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αναστάσιος Ντούγκας δικηγόρος και πρόεδρος Επ. Δημοσίων Σχέσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και οι συγγραφείς Γιώργος Αγγελόπουλος, Αυγή Σαββίδου.