Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Ομαλό Βιάννου

141

Πολλαπλά ήταν τα μηνύματα στη χθεσινή εκδήλωση στο Οροπέδιο του  Ομαλού  Δήμου Βιάννου χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα και την συμμετοχή των ιερέων της περιοχής.

Πραγματοποιήθηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος, ενώ  όπως έχει  καθιερωθεί εορτάσθηκε η ημέρα   της φύσης   και τιμής για την  Εθνική Αντίσταση που κορυφώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1943 στην Βιάννο.

Στην μνήμη των πεσόντων  έγινε Τρισάγιο στον χώρο του μνημείου και κατάθεση στεφάνων από τον νεοεκλεγέντα    δήμαρχο Βιάννου κο Μηνά Σταυρακάκη, εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων κατατέθηκε στεφάνι  από τους βουλευτές Ηρακλείου Βαρδάκη Σωκράτη, Λευτέρη Αυγενάκη, Βασίλη Κεγκέρογλου, Μανώλη Συντιχάκη και Σπύρο Δανέλη και  από εκπροσώπους  πολιτικών κομμάτων. Στεφάνι επίσης κατατέθηκε από την   Ένωση  Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου,  από τους  εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας  του Πυροσβεστικού Σώματος, και συγγενών των θυμάτων.

Παράλληλα με την εορτή του Αγίου Πνεύματος, γιορτάστηκε η ημέρα της φύσης και τιμής για την Εθνική Αντίσταση
Παράλληλα με την εορτή του Αγίου Πνεύματος, γιορτάστηκε η ημέρα της φύσης και τιμής για την Εθνική Αντίσταση

Ο  εκλεγείς δήμαρχος Βιάννου στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε τον αγώνα της Βιάννου που αντιστάθηκε καθόλη την διάρκεια της κατοχικής περιόδου ενώ η θυσία της  αποτελεί ένα από τα  μεγαλύτερα ολοκαυτώματα στην Ευρώπη, το οποίο οφείλουμε να διατηρούμε ζωντανό και επίκαιρο τιμώντας όλους έχασαν τη ζωή του στον αγώνα της ελευθερίας.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, κο Αριστομένη Συγγελάκη, ο οποίος  αναφέρθηκε για την Αντίσταση στη Βιάννο και τον αγώνα του λαού της που παραμένει επίκαιρος και διαχρονικός για να τονίζει σε όλους μας ότι η θυσία της Βιάννου αποτελεί ζωντανό παράδειγμα αντίστασης και αγώνα για την ελευθερία.

Ενός αγώνα που  πληρώθηκε με αίμα και πλήθος νεκρών, όπου μέχρι και σήμερα δεν έχει αποδοθεί η δικαιοσύνη για τα εγκλήματα των γερμανικών στρατευμάτων Κατοχής. Η θυσία αυτή όπως τόνισε αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη για όλους μας, και ποτέ δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε δικαιοσύνη και αποζημίωση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει