Θρίλερ με την… εντεκάδα του ΣΥΡΙΖΑ

1.027

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με μία πρωτοφανή κίνηση ανακοίνωσε για το Ηράκλειο 10 από τους 11 υποψήφιούς του. Με αυτή του την κίνηση ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κοινοποίησε παράλληλα, πιθανότατα εσκεμμένα, το γεγονός πως στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχει μια μεγάλη διγλωσσία.

Η ανακοίνωση μόνο τυχαία δεν ήταν και πιθανότατα δεν αφορούσε την υποψηφιότητα του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο, η οποία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα. Κι αυτό γιατί, είναι γνωστό στο κόμμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει εκφράσει την πρόθεση του εκτός από Λάρισα και Αχαΐα να είναι υποψήφιος στον τόπο καταγωγής του, την Άρτα, όπου επίσης υπάρχει μία κενή θέση στη λίστα των υποψηφίων.

Ανεξάρτητα τι θα κάνει ο Αλ. Τσίπρας με το Ηράκλειο το «πρόβλημα» σε σχέση με την τελική ανακοίνωση ακούει στο όνομα Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος έχει άριστες σχέσεις με την παράταξη κεντρικά και τις διαβεβαιώσεις ότι θα βρίσκεται στο τοπικό ψηφοδέλτιο. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που ο πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ παραιτήθηκε από τις θέσεις που κατείχε, ώστε να αφοσιωθεί στις εθνικές εκλογές.

Αρχικά, έγινε προσπάθεια το όλο ζήτημα των τοπικών αντιδράσεων να μπει κάτω από το χαλί και να δημιουργηθούν υποτιθέμενες εμπλοκές μέσω της υποψηφιότητας Τρευλάκη.

Αφού αυτό το θέμα φάνηκε να διευθετείται και αφού στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσαν αυτόν που «θα φαγωθεί» πέρασαν σε ένα δεύτερο επίπεδο εσωτερικής αντιπαράθεσης, με το βέτο να μπαίνει από τοπικό βουλευτή. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», ο παραιτηθείς βουλευτής από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ πλέον, είναι εκείνος που πιέζει για να μην κατέλθει ο Χάρης Μαμουλάκης, με το κόμμα να αισθάνεται υποχρεωμένο απέναντι στον Δανέλλη, ο οποίος έσωσε τον ΣΥΡΙΖΑ από βέβαιη κατάρρευση σε μια κρίσιμη στιγμή.

Πιέσεις ασκεί επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο βουλευτής Νίκος Ηγουμενίδης. Αυτές οι αντιδράσεις σε συνδυασμό με τις συνολικότερες αντιδράσεις τοπικά, φαίνεται πως αποτέλεσαν το βασικό μίγμα για να δοθεί ένα ψηφοδέλτιο με 10 αντί για 11 υποψήφιους, από το οποίο απουσίαζε ο Χάρης Μαμουλάκης.

Με βάση τις εξελίξεις και με δεδομένο πως οι αρχικοί σχεδιασμοί για το Ηράκλειο έγιναν χωρίς το σενάριο καθόδου του Αλέξη Τσίπρα, ο Χάρης Μαμουλάκης φαίνεται πως εξακολουθεί να έχει ισχυρές πιθανότητες ένταξης στο ψηφοδέλτιο, αν και υπάρχουν πολλοί που δεν επιθυμούν την κάθοδό του.

Η καθυστέρηση ωστόσο ως την τελική ανακοίνωση θεωρείται ότι είναι ικανή για να ανακόψει την πορεία του Χάρη Μαμουλάκη και να επιτρέψει στους «παραδοσιακούς υποψήφιους», είτε να κερδίσουν έδαφος, είτε να επιτύχουν τον πλήρη αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο.

Για την ιστορία, αναφέρεται ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ επίσημα ανακοίνωσε τους Αλιφιεράκη Μανώλη, Αυγουστάκη Ελένη, Βαρδάκη Σωκράτη, Δανέλλη Σπύρο, Δουλγεράκη Κατερίνα, Ηγουμενίδη Νίκο, Λενακάκη Στέλλα, Μακρή Κορνιλία, Μιχελογιαννάκη Γιάννη και Σμπώκο Βασίλη.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει