Εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ χωρίς… όλους τους υποψήφιους

478

Με τους 7 μόνο υποψήφιους βουλευτές και χωρίς την επίσημη ανακοίνωση του συνολικού ψηφοδελτίου πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο IBIS στο Ηράκλειο, η πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής.

Η εκδήλωση, για την οποία αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα παρουσιαστούν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές, είχε τελικά τον χαρακτήρα μιας κομματικής ενδοσκόπησης χωρίς ουσία. Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Μανόλης Χριστοδούλακης πραγματοποίησε μια κεντρική εισήγηση στο γενικότερο πνεύμα των ημερών, θέλοντας να περάσει το μήνυμα για πολιτική ενεργοποίηση και διατήρηση των ενισχυμένων ποσοστών του κόμματος τόσο πανελλαδικά, όσο και ειδικότερα για το Ηράκλειο. «Η διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων είναι σε εξέλιξη» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε πάρα πολλές επιλογές. Η Επιτροπή Ψηφοδελτίων έχει πάρα πολλές επιλογές να αξιολογήσει και θεωρώ ότι τις επόμενες μέρες, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, θα έχουμε την ανακοίνωση της τελικής συγκρότησης του ψηφοδελτίου του Ηρακλείου».

Ενώ όμως η εκδήλωση εξελίχθηκε στη λογική «τσάι και συμπάθεια» τα στελέχη που πρόσκεινται στον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και τα στελέχη που τάσσονται ανοιχτά υπέρ της προέδρου Φώφης Γεννηματά, ήταν με το «χέρι στο ζωνάρι» κι έτοιμα για αντιπαράθεση. Αυτό συνέβη γιατί τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο επικρατεί ένας εντονότατος αναβρασμός σε σχέση με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Από την πλευρά των στελεχών που στηρίζουν Φώφη Γεννηματά γίνεται λόγος για μια προσπάθεια υπονόμευσης της όλης προσπάθειας, την οποία υποκινούν φίλα προσκείμενα στελέχη στον Νίκο Ανδρουλάκη. Λέγεται μάλιστα χαρακτηριστικά πως η παράταξη έχει στη διάθεση της συνολικά 13 ονόματα υποψήφιων, εκ των οποίων οι 7 είναι γυναίκες και οι 6 άνδρες.

Όμως η επιλογή τους για το «κλείσιμο» του ψηφοδελτίου δεν προχωρά, επειδή η πρόεδρος περιμένει από το Νίκο Ανδρουλάκη να της υποδείξει δύο υποψήφιους, έναν άντρα και μία γυναίκα, προκειμένου να υπάρξει εκπροσώπηση στο ψηφοδέλτιο απ’ όλες τις πλευρές. Τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στην πρόεδρο μάλιστα τονίζουν πως το ψηφοδέλτιο θα μπορούσε από μέρες να έχει κλείσει και να είναι από τα πιο δυνατά ψηφοδέλτια που είχε ποτέ το ΚΙΝΑΛ στο Ηράκλειο.

Από το περιβάλλον Ανδρουλάκη ωστόσο βλέπουν τα πράγματα πολύ διαφορετικά εκτιμώντας πως στην πραγματικότητα το πρόβλημα δεν σχετίζεται με την αναμονή υποψήφιων από το Νίκο Ανδρουλάκη. Γυρίζοντας το χρόνο πίσω μάλιστα, βλέπουν πως τα πρώτα 8 ονόματα που είχαν ανακοινωθεί αρχικά, ανακοινώθηκαν χωρίς καν την ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη και με στόχο να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες ανάγκες και συμφέροντα. Τονίζουν επίσης πως το Κίνημα Αλλαγής έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει πολλά στελέχη της δημοτικής παράταξης Κουράκη ή ακόμα και τον ίδιο τον υποψήφιο δήμαρχο.

Σε κάθε περίπτωση, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χωρίς εντάσεις, αν και στα «πηγαδάκια» υπήρξε έντονη γκρίνια για το ότι δεν έχει κλείσει ακόμα το ψηφοδέλτιο, ενώ υπήρξαν και διαξιφισμοί με λεκτικές εντάσεις μεταξύ στελεχών για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει