Το αίτημα για τα δημόσια κτήρια

224

Το κρίσιμο θέμα της παραχώρησης στο Δήμο Ηρακλείου των δημόσιων κτηρίων που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και κυριολεκτικά καταρρέουν αναδεικνύει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Αντιπροσωπεία της παράταξης αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη και τους κ.κ. Μανόλη Βασιλάκη, Ειρήνη Κρητικού και Γιώργο Ορφανίδη επισκέφθηκε χθες, την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και συναντήθηκε με την προϊσταμένη κ. Ελένη Χριστοδουλάκη και τα στελέχη της Υπηρεσίας  κ.κ. Νινιράκη και Χατζόπουλο.

Οι εκπρόσωποι της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας ζήτησαν να ενημερωθούν, για την τύχη του αιτήματος παραχώρησης στον Δήμου Ηρακλείου της χρήσης των κτηρίων, όπου στεγάζονταν τα Αστυνομικά Τμήματα και η Τροχαία. Επίσης ζήτησαν ενημέρωση για τη δυνατότητα παραχώρησης κατάλληλου ακινήτου, εκτός κατοικημένης περιοχής, για τη φιλοξενία αδέσποτων ζώων και για τυχόν απαιτήσεις του Δημοσίου στην περιοχή του ρέματος στον Άι Γιάννη, όπου η Ηράκλεια Πρωτοβουλία έχει προτείνει τη διάνοιξη της παρόχθιας οδού Αρχελάου.

Η κ. Χριστοδουλάκη παρέπεμψε για τα δύο πρώτα θέματα στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ενώ για το τρίτο επεσήμανε ότι πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη ότι το ρέμα του Άι Γιάννη περιλαμβάνεται ως ιδιοκτησία του Δημοσίου στη διανομή κληροτεμαχίων των ετών 1939-1945.

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλάκης επισκέφθηκε την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, όπου ενημερώθηκε από την προϊσταμένη κ. Έφη Σαμιώτη ότι για την παραχώρηση των κτηρίων της Αστυνομίας και της Τροχαίας στον Δήμο αρμόδιο είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, το οποίο, λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με την οργάνωση και στελέχωση της εταιρείας, δεν έχει ακόμα αποφασίσει επί του θέματος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει