Έχει… βεβαρημένο παρελθόν

ΣΟΒΑΡΑ ΚΙ ΑΣΤΕΙΑ

170
Toυ Κώστα Παπουτσάκη

Το’ 15 ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πιο μπροστά, ξέρανε ότι λέγανε ψέματα και όμως τα λέγανε με ειλικρίνεια.

Σου λέγανε ότι η γη είναι τετράγωνη, ενώ ξέρανε ότι είναι… στρογγυλή! Μετά κατηγορούσανε τους άλλους ότι τους κατηγορούσανε για τα ψέματά τους. Τους κατηγορούσανε γιατί δεν πίστευαν τα ψέματά τους, ενώ και οι ίδιοι δεν τα πίστευαν που τα λέγανε.  Φταίνε βέβαια και οι άλλοι που τους κατηγορούσανε ενώ θα έπρεπε να τα πιστεύουνε και να τους συγχαίρουνε!

Βέβαια αν ξέρανε ότι ήτανε ψέματα και τα λέγανε, ήτανε ψεύτες, αν πάλι πιστεύανε ότι ήτανε αληθινά, τότε ήτανε… βλάκες! Βάσανά τους!

-Γιάντα μπρε Κωνσταντή μετά απού’πανε τα ψόματα, δεν λέγανε την αλήθεια ύστερα;

-Αυτό θα έπρεπε να κάνανε Διογένη αν ήτανε έξυπνοι. Είπαμε ψέματα, το παραδεχόμαστε. Συγγνώμη, δεν θα το ξανακάνομε. Θα μας γίνει μάθημα και από τούδε και στο εξής θα είμαστε ειλικρινείς. Με το παραμικρό ψέμα… πιπέρι στο στόμα! Πάντα η μεταμέλεια αλαφρώνει το παράπτωμα. Αυτοί όμως Διογένη, αντί να τους γίνει μάθημα συνέχιζαν τα ψέματα και τις κοροϊδίες μέχρι το τέλος επί καθημερινής βάσεως.

Μαζί με τα καινούργια προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν και τα παλιά και όταν προσπαθείς να δικαιολογήσεις ένα ψέμα αντί να πεις συγγνώμη το κάνεις μεγαλύτερο. Και πιο αηδιαστικό. Υποτιμάς εις βάθος τη νοημοσύνη των ανθρώπων, τους θεωρείς ανόητους, χορτοφάγους που βελάζουν στο χορτάρι και κάνουν «μπε».

Μακάρι να μπορούσα να σας παινέσω αλλά δεν μου βγαίνει. Η εικόνα για το γενικό σύλολο μακάρι να ήτανε θετική. Επειδή μ’ αρέσει πάντα να λέω την αλήθεια απ’ όπου κι αν προέρχεται έχω να πω, μέσα στα πολλά κακά, 4 καλά για να δείτε ότι αν ήτανε κι άλλα καλά θα τα έλεγα ευχαρίστως.

Ιατρική κάνναβη, Σκοπιανό, κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων, η βαθμολογία του λυκείου είναι αρκετή και το εκκλησιαστικό. Τα δύο τελευταία δεν τελεσιδίκησαν. Αμοίβεται η προσπάθεια…

-Και να πεις θες μπρε και για τα κακά;

-Όχι Διογένη γιατί θα με κατηγορήσουνε!

-Και δε μου λες ίντα ‘δά πογενεί δα ο ΣΥΡΙΖΑ κοντό;

-Πάλι δε θέλω να προβλέψω γιατί θα φανώ κακός!

-Μα για πρόβλεψε μπρε να δούμενε;

-Ε… ας είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ Διογένη, έχει… βεβαρημένο παρελθόν. Και αυτό θα τον ακολουθεί για πολλά χρόνια ακόμη. Γι’ αυτό και κάτι καλό να πάει να κάμει χάνεται, καταπίνεται από τον προηγούμενο βίο. Στο μυαλό μέσα του λαού έχει μείνει το κακό’ 15 με όλα τα γνωστά γι’ αυτό ό,τι κι αν κάνει, ό,τι κι αν δώσει, το μυαλό έχει μολυνθεί, έχει μείνει το μικρόβιο αθεράπευτο μέσα και σιγοτρώει.

Μακάρι να διαψευτώ στις προβλέψεις, αλλά βλέπω ότι άμα πάρει την κάτω βόλτα θα τήνε πάρει για καλά. Η φθορά θα είναι μεγάλη. Προβλέπω επίσης ότι όσο θα πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ θα ανεβαίνει μέχρι να γίνει αντιπολίτευση και γιάντα το λες μαθές;

-Γιατί Διογένη, οι παλιοί ψηφοφόροι είδαν και απήυδησαν τα χειρότερα και θα γυρίσουν ξανά στις ρίζες τους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει