Έφοδος στους οίκους ανοχής!

2.187

Έφοδο σε τρεις οίκους ανοχής στο Ηράκλειο οι οποίοι έχουν σφραγιστεί από τη Δημοτική Αστυνομία αλλά επαναλειτούργησαν παρανόμως έκαναν αστυνομικοί, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη τριών γυναικών που εργάζονται σε αυτούς.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, να επαναλειτουργούν δηλαδή χωρίς άδεια οίκοι ανοχής οι οποίοι έχουν κλείσει μετά από καταγγελίες γιατί δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας τους.

Όπως έχει γράψει η «Π» σε παλαιότερα ρεπορτάζ για το θέμα, η νομοθεσία που είναι ιδιαιτέρως αυστηρή και δύσκολα εφαρμόσιμη σε μία πόλη όπως το Ηράκλειο, προϋποθέτει την παρουσία τους σε μεγάλη απόσταση από σχολεία, εκκλησίες, φροντιστήρια κτλ.

Μάλιστα, ο Δήμος Ηρακλείου αντιλαμβανόμενος αυτή την χωροταξική δυσκολία έχει ζητήσει την τροποποίηση του νόμου, αίτημα που δεν έχει γίνει ακόμα δεκτό από τα αρμόδια υπουργεία.

Στο Ηράκλειο κατά το παρελθόν λειτουργούσαν 17 οίκοι ανοχής, οι οποίοι σφραγίστηκαν γιατί χαρακτηρίστηκαν παράνομοι, ενώ πέντε εξ αυτών διαπιστώνεται ότι κατά καιρούς επαναλειτουργούν χωρίς να τους έχει δοθεί η απαιτούμενη άδεια.

Πάντως, θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η λειτουργία τους δεν έχει προκαλέσει προβλήματα στην τοπική κοινωνία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει