Να μη δημιουργήσουμε άλλους Βαγγέληδες

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

199

Η οικογένεια είναι αυτή που θα διαμορφώσει τον χαρακτήρα των παιδιών ώστε αύριο να μη μιλάμε για νέους “δολοφόνους”

Συγκλονίζει αλλά και φέρνει μνήμες από το συγκλονιστικό τέλος του αδικοχαμένου Β. Γιακουμάκη η νέα υπόθεση εκφοβισμού που αποκαλύφθηκε στο Ρέθυμνο με θύμα ένα παιδί δημοτικού. Εξίσου όμως συγκλονίζουν τα λόγια συγγενικού προσώπου του ανήλικου που έχει μπει στο στόχαστρο συμμαθητών του, ο οποίος ζητά να μην θρηνήσουμε ένα ακόμα παιδί- θύμα ρατσιστική επίθεσης.

Και πράγματι ο κίνδυνος να ξαναζήσουμε μια νέα τραγωδία είναι ορατός, αφού η κοινωνία εξακολουθεί να παρακολουθεί αμέτοχη τέτοιου είδους καταστάσεις, λες και δεν την αφορά.

Η νέα υπόθεση εκφοβισμού αποκαλύφθηκε όταν οι συγγενείς ενός αγοριού, που μένει στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, κατάλαβαν ότι ο πιτσιρικάς αρνείται να πάει στο σχολείο. Κι αυτό γιατί ο μαθητής δέχθηκε βία και εκφοβισμό από συνομηλίκους του με αφορμή την καταγωγή της μητέρας του.

Μάλιστα, οι ψευτονταήδες έφθασαν στο σημείο να χειροδικήσουν πάνω στο παιδί, το οποίο, σύμφωνα με την μητέρα, εξετάστηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου που διαπίστωσαν ότι φέρει μώλωπες.

Ο μικρός δέχθηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης του Ρεθύμνου,  λεκτική επίθεση ρατσιστικού τύπου, καθώς και σωματική βία και τα αποτελέσματα αυτής της επίθεσης στον μικρό μαθητή ήταν εμφανή στο σώμα του, με μελανιές και γρατζουνιές.

Οι γονείς πήγαν το παιδί τους στο νοσοκομείο, όπου καταγράφηκε το περιστατικό και δόθηκαν οι απαραίτητες βεβαιώσεις για την κατάστασή του και το πώς αυτή προέκυψε και η οικογένεια έχει σκοπό να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, ώστε να μην υπάρξει συνέχεια.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η Δικαιοσύνη μπορεί να αποτρέψει τέτοιου είδους καταστάσεις. Σιγουρα αυτό δεν αρκεί. Η οικογένεια είναι αυτή που θα διαμορφώσει τον χαρακτήρα των παιδιών, ώστε αύριο να μη μιλάμε για νέους δολοφόνους, όπως εκείνους που έσπρωξαν στον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει