Στο επίκεντρο της καμπάνιας παράκτιων καθαρισμών η Κρήτη

373

H Kρήτη βρίσκεται από χθες στο επίκεντρο των  δράσεων που υλοποιούνται  στο πλαίσιο της καμπάνιας παράκτιων καθαρισμών του προγράμματος «Προσφέρω», την οποία ξεκίνησε από σήμερα η iSea  με στόχο τη μείωση του προβλήματος και τη συλλογή δεδομένων που θα συμβάλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση και στην εκπλήρωση των ενωσιακών υποχρεώσεων της χώρας για την υλοποίηση της θαλάσσιας στρατηγικής.

Στον πρώτο χρόνο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν 18 καθαρισμοί στην Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Λευκάδα και Πρέβεζα από όπου απομακρύνθηκαν περισσότερα 2.000 κιλά απορριμμάτων με τη συμμετοχή περισσότερων από 430 εθελοντών και οργανωμένων εθελοντικών ομάδων.

Φέτος ο στόχος είναι διπλάσιος και μετά τις πρώτες 6 δράσεις καθαρισμού παράκτιων περιοχών σε Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά, από χθες  η Κρήτη βρίσκεται στο επίκεντρο. Η αρχή έγινε χθες  στην παραλία “Κυανή Ακτή” στις Καλύβες Χανίων ενώ σειρά έχουν, σήμερα  7 Ιουνίου η παραλία “Δέλτα Ταυρωνίτη”, η παραλία “Ποταμός Περαστικός” στα Χανιά.

Στις 8 Ιουνίου οι δράσεις στα Χανιά θα ολοκληρωθούν με καθαρισμό στην Παραλία Ραπανιανών, ενώ αμέσως μετά σειρά έχει το Ρέθυμνο. Στις 9 Ιουνίου στην παραλία “Λαππαίοι”, στις 10 Ιουνίου στην παραλία “Πηγιανός Κάμπος” και στις 11 Ιουνίου στην Παραλία του Ρεθύμνου.

Στο Ηράκλειο

Αμέσως μετά οι δράσεις θα επικεντρωθούν στο Ηράκλειο. Στις 12 Ιουνίου δράση θα υλοποιηθεί στην Παραλία του Ανισσαρά, στις 13 Ιουνίου στην παραλία του Αποσελέμη, στις 14 Ιουνίου στην Παραλία της Νέας Αλικαρνασσού, στις 15 Ιουνίου στην παραλία του Ξεροποτάμου και στις 16 Ιουνίου στην παραλία “Αρίνα”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει