Ποιοι θέλουν τον Κουράκη στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ.!

1.909

Τις λύσεις που ενδεχομένως θα αλλάξουν το τοπίο στην Κρήτη, αναζητά το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο με αφορμή τα ιδιαίτερα θετικά του ποσοστά στις Ευρωεκλογές, επιδιώκει να συνεχίσει τη θετική του πορεία και στις εθνικές εκλογές.

Με δεδομένο το εκλογικό μέτρο του 12,5 %, το καλύτερο σενάριο στο οποίο μπορεί να ελπίζει το Κίνημα, είναι η εκλογή ενός βουλευτής από το Ηράκλειο.

Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα δεδομένα όμως, το Κίνημα Αλλαγής, προς το παρών έχει καταφέρει να βρει 7 από τους 11 υποψήφιους που χρειάζεται για να «κλείσει» στο Ηράκλειο, τους οποίους είχε ανακοινώσει από τον Δεκέμβριο. Χαρακτηριστική είναι η ένδεια του ψηφοδελτίου σε γυναίκες, αφού ανάμεσα στους μέχρι τώρα υποψήφιους, μοναδική γυναίκα είναι η επιχειρηματίας Ελένη Βατσινά.

Στην οχτάδα περιλαμβάνεται πρώτος ως Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος κι επί χρόνια βουλευτής στο Ηράκλειο, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Το μέχρι τώρα ψηφοδέλτιο του κόμματος τοπικά, συμπληρώνουν ο γιατρός Παντελής Αρβανιτάκης, ο γιατρός Δημήτρης Μπρίμης, το στέλεχος τουριστικών επιχειρήσεων Γιώργος Παπαδάκης, ο οικονομολόγος Νίκος Σοφρωνάς και ο γεωπόνος και πληροφορικός Χρήστος Στρατάκης.

Ενώ όμως όλα τα στελέχη θεωρούνται αξιόλογα και αξιόμαχα, από την ομάδα φαίνεται πως λείπει, το πρόσωπο που μπορεί να εκτοξεύσει τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, συσπειρώνοντας εκ νέου τον κεντρώο χώρο, ώστε να δημιουργηθούν ελπίδες μιας δεύτερης έδρας, έστω και κατά τη δεύτερη κατανομή.

Κάτι τέτοιο πιθανότατα θα μπορούσε να κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, εφόσον κατέρχονταν ως υποψήφιος, ωστόσο μετά την επανεκλογή του στην ευρωβουλή, το σενάριο μοιάζει έως αδύνατο.

Παρ’ όλα αυτά, στελέχη του κόμματος εκτιμούν πως εκείνος που μπορεί να κάνει τη διαφορά στις εκλογές υπάρχει, ενώ ακούει στο όνομα Γιάννης Κουράκης.

Προς το παρών, οι συζητήσεις δεν έχουν φθάσει στο γραφείο του υποψήφιου δημάρχου, οι υπέρμαχοι του σεναρίου ωστόσο πιστεύουν πως οι 28.000 και πλέον προσωπικοί ψήφοι του Γιάννη Κουράκη στο δήμο Ηρακλείου, αλλά και η δυναμική που έχει στην ενδοχώρα, είναι ικανές να δημιουργήσουν ένα νέο κλίμα συσπείρωσης, αλλά και να λειτουργήσουν προσθετικά σε πανελλήνιο επίπεδο.

Προφανώς βέβαια, η πρόταση θα βρει κυματοθραύστη τον Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος δύσκολα θα μπορέσει να αποδεχθεί έναν τόσο ισχυρό «αντίπαλο» για το ψηφοδέλτιο στο Ηράκλειο, με δεδομένη την ισχύ του Κινήματος, αλλά και του ίδιου τοπικά. Πιθανότατα επίσης, μια τέτοια υποψηφιότητα να μην ήταν ιδιαίτερα αρεστή στον επιχειρηματία Φανούρη Βατσινά, αφού θα μπορούσε να προκαλέσει εσωτερικούς τριγμούς και προβλήματα ψήφων για την κόρη του Έλενα.

Ασφαλώς, αντιδράσεις μπορεί να υπάρξουν και από άλλους υποψήφιους εντός της παράταξης, που δουλεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ελπίζοντας στην αλλαγή του σκηνικού. Παρ’ όλα αυτά, τη δεδομένη συγκυρία εκτιμάται από τους εισηγητές της πρότασης, ότι η υποψηφιότητα Κουράκη, ίσως είναι το «δυνατό χαρτί» που αναζητά το ΚΙΝΑΛ διακαώς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει