Παρούσα η Ελλάδα στην τελετή για την Απόβαση

429

Πολλοί από τους ηγέτες του πλανήτη έδωσαν το “παρών” χθες στην τελετή για την 75η επέτειο της Απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία το 1944.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος και έτυχε να κάτσει δίπλα στη Μελάνια και τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Επίτιμοι καλεσμένοι της τελετής ήταν 300 επιζήσαντες της εισβολής στη Γαλλία το 1944.  Στην πρώτη σειρά των ηγετών έκατσαν οι Εμανουέλ Μακρόν, Τερέζα Μέι, πρίγκιπας Κάρολος, βασίλισσα Ελισάβετ, Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια Τραμπ, Προκόπης Παυλόπουλος και Άνγκελα Μέρκελ.

Παρούσα η Ελλάδα στην τελετή για την 75η επέτειο της Απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία το 1944

Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου

«Η ιστορική, από κάθε άποψη, επιχείρηση της Απόβασης στη Νορμανδία ήταν έργο της στενής συνεργασίας των διψασμένων για ελευθερία και Δημοκρατία λαών της Ευρώπης με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Αυτή η συνεργασία είναι επίκαιρη και αναγκαία, αν αναλογισθούμε τι συμβαίνει σήμερα στον πλανήτη.

Μέσω αυτής πρέπει, για μιαν ακόμη φορά, να υπερασπισθούμε, σε όλο τον κόσμο, την ειρήνη, την ελευθερία και την δημοκρατία. Και κάθε μια πλευρά αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτό το ιστορικό χρέος», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

«Όσο για εμάς, τους πολίτες της Ευρώπης, η επέτειος της Απόβασης στη Νορμανδία μάς διδάσκει το χρέος να υπερασπιζόμαστε, στο διηνεκές, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, το οποίο γεννήθηκε μέσα´ από τις στάχτες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, από τους κάθε είδους εχθρούς του, που επιχειρούν να το κατεδαφίσουν.

Δεν θα περάσουν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να παρεμποδίσουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δεν θα τους επιτρέψουμε να απειλήσουν την ευρωπαϊκή δημοκρατία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει