Ο άντρας που δεν χωρά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και η γυναίκα που “κλείδωσε”

2.172

Στα δύο γυναικεία ονόματα, πιθανότατα προστίθενται τα ονόματα της Πολιτισμολόγου – Κοινωνιολόγου Ελένης Τσαντιράκη και της επιχειρηματία και αθλήτριας Εύας Σημαιάκη.

Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Γιατί εκ των πραγμάτων ο Γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης, είναι αδύνατο να τεθεί εκτός ψηφοδελτίου. Ο Μάξιμος Σενετάκης, τόσο ως πρώην βουλευτής, αλλά και λόγω της θέσης του ως συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη με διαχρονική ενεργό δράση, δεν μπορεί να μην είναι υποψήφιος.

Ο Γιώργος Επιτροπάκης επιπρόσθετα, λόγω της δύναμης που έχει στην ενδοχώρα, αλλά και των συνεχών προσπαθειών ενδυνάμωσης της παράταξης φαίνεται δύσκολο να μην είναι υποψήφιος. Για τους ίδιους λόγους, αλλά και για τη δυναμική του, δεν μπορεί να τεθεί εκτός ο Γρηγόρης Πασπάτης, ούτε όμως και ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης μετά τον «άθλο» που πέτυχε ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Ο Γρηγόρης Ροκαδάκης επίσης, ως ιστορικό στέλεχος της παράταξης δύσκολα μπορεί να τεθεί εκτός, ενώ ο Ανδρέας Στρατάκης, που έχει ήδη αρχίσει να δουλεύει για την υποψηφιότητα του, αποτελεί μέρος μιας γενικότερης κατεύθυνσης του κόμματος για διεύρυνση κι ενίσχυση σε χώρους που δεν υπάρχει μεγάλη διείσδυση. Ο Νίκος Τζώρτζογλου τέλος, αποτελεί ένα στέλεχος με αρκετές επαφές στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και γνωριμίες.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα προβλήματα που παρουσιάζονται είναι πολλά, ενώ κάποιος από τους άντρες υποψήφιους δεν θα μπορέσει να φθάσει ως το… ψηφοδέλτιο.

Ανεξάρτητα από τις τελικές εξελίξεις ωστόσο, οι οποίες θα είναι γνωστές ως την ερχόμενη Τετάρτη, το ψηφοδέλτιο της παράταξης τοπικά, εκτιμάται ότι είναι ένα από τα ισχυρότερα και πολυσυλλεκτικότερα των τελευταίων ετών, με τη Νέα Δημοκρατία να πιστεύει πως το συγκεκριμένο μίγμα υποψηφίων, μπορεί να φέρει πολύ υψηλά ποσοστά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει