ΔΗΜΟΙ: Αιτήσεις για επανακαταμέτρηση

Ξαναμετρούν τις ψήφους στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

965

«Βροχή» πέφτουν τα τελευταία 24ωρα τα αιτήματα για επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων  από υποψηφίους συνδυασμών δήμων του νομού που προσφεύγουν στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου, ελπίζοντας ακόμα και σε ανατροπή των εκλογικών αποτελεσμάτων, όπως αυτά έχουν αναρτηθεί.

Κάποιοι ζητούν την διενέργεια επανελέγχου σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα, άλλοι πάλι ζητούν επανακαταμέτρηση σε όλους τους εκλογικούς σάκους, αναζητώντας… χαμένους σταυρούς.

Για παράδειγμα τέτοιο αίτημα που αφορά σε επανέλεγχο όλων των ψηφοδελτίων του συνόλου των εκλογικών τμημάτων έχουν υποβάλλει υποψήφιοι που δεν εκλέχθηκαν στο Δήμο Ηρακλείου.

Ζητούν να δουν ξανά ένα προς ένα τα ψηφοδέλτια, έγκυρα και άκυρα καθώς πιστεύουν ότι έχουν γίνει λάθη που τους στέρησαν σταυρούς και ενδεχομένως και την εκλογή τους. Αυτή η διαδικασία αναπόφευκτα συμπαρασύρει και υποψήφιους που έχουν εκλεγεί αλλά με μικρή διαφορά από τους επόμενους μη εκλεγέντες με αποτέλεσμα να μπαίνουν και εκείνοι στο «τρυπάκι» του επανελέγχου.

Την ίδια ώρα καλά κρατεί το θρίλερ στο δήμο Μινώα Πεδιάδος δεδομένου ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης αποφάσισε τελικά να προσφύγει στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου και να ζητήσει επανακαταμέτρηση για το σύνολο των ψήφων που έλαβε τόσο την πρώτη Κυριακή όσο και την δεύτερη.

Επιπλέον στο αίτημα που υποβλήθηκε συμπεριλαμβάνεται και ο έλεγχος των άκυρων ψηφοδελτίων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άκυρα της Κυριακής, 26ης Μαΐου, ανέρχονται για το Δήμο Μινώα Πεδιάδος σε 523.

Ο Ζαχαρίας Καλογεράκης και ο Μανώλης Φραγκάκηςστον Δήμο Μινώα Πεδιάδος

Κάτι λιγότερο από 50 ψήφους έστειλαν τον Ζαχαρία Καλογεράκη στον δεύτερο γύρο και τελικά έχασε την δημαρχία για 24 ψήφους.

Να σημειωθεί ότι ο εκλεγμένος Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Μανόλης Φραγκάκης έχει ήδη υποβάλλει αίτημα στο Πρωτοδικείο με το οποίο ζητά να είναι παρόντες κατά την διενέργεια του επανελέγχου από την πλευρά του κ. Καλογεράκη.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτημάτων επανακαταμέτρησης λήγει σήμερα το μεσημέρι. Από σήμερα το πρωί οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν με την γραμματεία του Πρωτοδικείου Ηρακλείου προκειμένου να ενημερωθούν τι ώρα θα ξεκινήσει ο επανέλεγχος του αλλά και ποιο συνεργείο είναι αρμόδιο για την επανακαταμέτρηση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, η διαδικασία θα ξεκινήσει από το πρωί της Πέμπτης ενώ θα συνεχιστεί, εφόσον χρειαστεί και στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ήδη έχουν συγκροτηθεί από το Πρωτοδικείο 20 συνεργεία για την Πέμπτη και άλλα 20 για την Παρασκευή.

Να σημειωθεί από την ημέρα της επίσημης ανακήρυξης των αποτελεσμάτων, οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία επτά ημερών για να προσφύγουν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει