ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ: Η σειρά εκλογής των περιφερειακών συμβούλων

1.135

Ολοκληρώθηκε μετά από τρεις ημέρες αναζητήσεων εκλογικών αντιπροσώπων και σάκων, η παράδοση των αποτελεσμάτων των περιφερειακών εκλογών για την Περιφέρεια Κρήτης. Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να επικυρώσει επίσημα το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, ενώ το τοπίο φαίνεται να ξεκαθαρίζει, τόσο αναφορικά με τους υποψήφιους που έχουν ξεχωρίσει, όσο όμως και με τις έδρες ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, ο ακριβής αριθμός των εδρών ανά Περιφερειακή Ενότητα παραμένει προς το παρόν άγνωστος, με σίγουρο ωστόσο το γεγονός ότι συνολικά η παράταξη «Κρήτη η ζωή μας» του Σταύρου Αρναουτάκη καταλαμβάνει συνολικά 31 έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η παράταξη «Η Κρήτη μπροστά» του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη καταλαμβάνει 14 έδρες, η «Λαϊκή Συσπείρωση» 3, και από 1 έδρα λαμβάνουν οι παρατάξεις «Ανυπόταχτη Κρήτη», «Ξαστεριά» και «Ελληνική Αυγή» οι οποίες και καταλαμβάνονται από τους επικεφαλής Γιώργο Πιαγκαλάκη, Μιχάλη Κριτσωτάκη και Γιώργο Σπυρόπουλο.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, με βάση τα υφιστάμενα αποτελέσματα, για την παράταξη Αρναουτάκη, εφόσον εκλεγούν τελικά 17 περιφερειακοί σύμβουλοι, εκλέγονται τα λεγόμενα «δυνατά χαρτιά» της παράταξης «Κρήτη, Πρώτη Δύναμη» που κέρδισε τις εκλογές του 2014, καθώς και κάποιοι νέοι υποψήφιοι.

Πρώτη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου εκλέγεται η νυν αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έφη Κουτεντάκη, ενώ δεύτερος ο εντεταλμένος σύμβουλος θεμάτων Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς. Τρίτος είναι ο εντεταλμένος σύμβουλος τομέα Αθλητισμού, Νίκος Συριγωνάκης. Τέταρτος είναι ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Νίκος Σκουλάς.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο εντεταλμένος σύμβουλος τομέα Ευρωπαϊκών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης, ο νυν δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, ο πρώην δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστά- κης, ο επεμβατικός καρδιολόγος Ευάγγελος Ζάχαρης, η ογκολόγος Γεωργία Μηλάκη, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικών Έργων Νίκος Ξυλούρης, ο εντεταλμένος σύμβουλος τομέα Παιδείας Λάμπρος Καμπουράκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Σταύρος Τζεδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, η τεχνολόγος γεωπόνος Ειρήνη Χουδετσανάκη και η περιφερειακή σύμβουλος Πόπη Δασκαλάκη.

Την εικοσάδα συμπληρώνουν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Σερμάκης και ο καρδιολόγος Φανούρης Τουπάκης.

Στον αντίποδα, η παράταξη «Η Κρήτη μπροστά» εκτιμάται ότι θα εκλέξει συνολικά 5 περιφερειακούς συμβούλους στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, συμπεριλαμβανομένου και του επικεφαλής Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη. Εκτός από τον κ. Μαρκογιαννάκη, στις 5 πρώτες θέσεις της παράταξης στο Ηράκλειο βρίσκονται ο νυν περιφερειακός σύμβουλος και διδάσκων του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιώργος Ματαλλιωτάκης, ο επιχειρηματίας και αγροκτηνοτρόφος Νίκος Καλλέργης, ο διευθυντής του Πολιτικού γραφείου Μανώλη Κεφαλογιάννη, Νίκος Χρονάκης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Φαιστού και γνώστης των αυτοδιοικητικών θεμάτων Γιώργος Μερωνιανάκης και ο πρόεδρος του αστικού ΚΤΕΛ και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Καλλέργος Βουλγαράκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει