Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΔΡΑΣ: Ο Βαρουφάκης την έχασε, ο Αμυράς την είχε και ο Ζαγοράκης την κέρδισε

377

Η έδρα που άλλαξε τρία χέρια και δύο κόμματα μέσα σε δύο 24ωρα τελικά καταλήγει στον Θοδωρή Ζαγοράκη. Στο 97,50% της ενσωμάτωσης ο αρχηγός της εθνικής ομάδας και ευρωβουλευτής της ΝΔ παίρνει 110.500 ψήφους.

Αρχικά η έδρα είχε δοθεί στο ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και στη Σοφία Σακοράφα. Όσο όμως περνούσε η ώρα το κόμμα Βαρουφάκη έχανε το όριο για να μπει στην Ευρωβουλή και τελικά η έδρα πέρασε στη ΝΔ.

Εκείνος που φαινόταν να γίνεται ευρωβουλευτής ήταν ο Γιώργος Αμυράς. Όμως, όσο εξελισσόταν η καταμέτρηση των ψήφων και ενσωματώνονταν οι σταυροί προτίμησης, ο Θοδωρής Ζαγοράκης μείωνε τη διαφορά και από τους χίλιους και πλέον σταυρούς που ήταν η απόσταση ανάμεσα στους δυο, τελικά ο Ζαγοράκης έβαλε γκολ στις καθυστερήσεις και πήρε την έδρα μέσα από τα χέρια του Γιώργου Αμυρά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εκλογών από το Υπουργείο Εσωτερικών, η ΝΔ έχει 8 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 6 έδρες, από 2 έδρες έχουν το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή και μια έδρα η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Χιουμοριστικά τα σχόλια Βαρουφάκη

Με χιούμορ αντιμετώπισε ο Γιάνης Βαρουφάκης το «θρίλερ» με την έδρα για το κόμμα του ΜέΡΑ25 στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία τελικά πάει στη Νέα Δημοκρατία.

Σχολιάζοντας μέσω του λογαριασμού του στο Twitter τα όσα γράφτηκαν με αφορμή αυτό, ανέβασε ένα σκίτσο στο οποίο δύο θεατές παρακολουθούν μία λίστα από θρίλερ, στην οποία έχει εντάξει και αυτό με το «Μέρα25».

«Πάντως εμείς παρακολουθούμε το θρίλερ με χαμόγελο και ετοιμαζόμαστε για τη σημερινή συνέντευξη Τύπου (1μμ στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20) που θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον» και η οποία όπως λέει θα σηματοδοτήσει την έναρξη του αγώνα για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης επανεκλέγεται ευρωβουλευτής, καταλαμβάνοντας την 8η έδρα της ΝΔ, που έχασε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει